Ergin İnan'dan "İkili Yüzler" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Ergin İnan'dan "İkili Yüzler" Sergisi

Ergin İnan\'dan "İkili Yüzler" Sergisi

Hasan Bülent Kahraman'ın küratörlüğünü yaptığı "İkili Yüzler" sergisi Ergin İnan'ın son dönem işlerinden oluşuyor.

10.01.2012 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERGİN İNAN

13-27 Ocak 2012

Küratör: Hasan Bülent Kahraman

Sergi 14-27 Ocak arasında Santralİstanbul Galeri 1'de görülebilir. "İkili Yüzler"'in Ergin İnan'ın portre çalışmalarında önemli bir durak noktasına denk geldiği söylenebilir.

İnan ressamlık kariyerinin başından itibaren ben kavramını resmin araçlarıyla yeniden keşfetmeye soyundu. "İkili Yüzler" İnan'ın bu keşif sürecinde ulaştığı etik sorgulamayı gözler önüne seriyor. Levinas'ın ortaya koyduğu gibi etik ötekinin yüzüne bakmakla başlar. Bu noktadan hareketle "İkili Yüzler" etiğin yüzle, ötekilikle, görünürde kimliğimizi oluşturan ve belli bir mesafeden bakıldığında aynı görünen ancak radikal biçimde birbirinden ayrışan çift kutuplu kavramlarla ilişkisine dair tartışmalar için yeni ufuklar açıyor. "İkili Yüzler" sergisindeki resimler bir bakıma Derrida'nın 'görüşün vahşeti' olarak adlandırdığı kavrama verilmiş trajik bir yanıt olarak görülebilir. İnan'ın işleri her zamanki gibi geniş kültürel arkaplan referanslarıyla, Batı ve Doğu metafiziğinin kesişme noktasında yer alıyor.

Sanatçı Hakkında:

Ergin İnan 1943 yılında Malatya'da doğdu. 1968'de Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Okulu, Resim Bölümü'nden mezun oldu. 1972'den itibaren kişisel sergilerinin yanı sıra pek çok grup sergisine de katıldı. Sanatçının eserleri Berlin Dahlem Müzesi, Haus der Kunst-Munich, Kunstverein-Frechen, Cleveland Modern Sanat Müzesi, Bradford Müzesi, Londra'daki British Museum ve Belçika Fredrikstad Modern Sanat Müzesi'nin sürekli koleksiyonlarında bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ergin İnan'dan 'İkili Yüzler' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement