Ergün Penbe, G.saray'dan Aldığı Teklifi Açıkladı - Son Dakika
Spor

Ergün Penbe, G.saray'dan Aldığı Teklifi Açıkladı

Ergün Penbe, G.saray\'dan Aldığı Teklifi Açıkladı

Galatasaray'ın ve milli takımın efsane oyuncusu Ergün Penbe Skorer TV'den Neslihan Ablay'a özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray-Beşiktaş derbisini değerlendiren Penbe, aldığı teklifleri de paylaştı.

01.05.2018 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Neslihan Ablay/ Skorer Özel - Kamera: Akif Taş

Galatasaray'ın ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın efsane isimlerinden Ergün Penbe, Skorer Tv'ye açıklamalarda bulundu. Penbe, hem Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hem de sarı kırmızılı takım ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.
"GALİBİYETİ DAHA FAZLA İSTEYEN TARAF GALATASARAY'DI"
-Süper Lig'in 31.haftasında Galatasaray Beşiktaş'ı 2-0'lık skorla mağlup etti. Oldukça hızlı başlayan bir karşılaşma oldu. Nasıl değerlendirirsiniz maçı?
Hızlı ve biraz da sert başladı aslında. Çılgın bir maç oldu. Açıkçası maçtan önce benim korkularım vardı çünkü Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra konsantrasyonunu lige vermişti ve son haftalarda da iyi gidiyorlardı. Zaten son iki senenin şampiyonu. Beşiktaş tek tek baktığınız zaman çok kaliteli ve her an oyunun skorunu değiştirebilecek oyunculara sahip. Onun için bir korkum vardı ama bir yandan da 50 bin kişilik statta seyircinin desteği Galatasaraylı oyuncuları ateşleyebilir diye düşündüm. Bir de çok tecrübeli Fatih Terim gibi bir hoca vardı karşılarında. Galatasaray biraz agresif de olsa iyi başladı maça. Galibiyeti daha fazla isteyen taraf  Galatasaray'dı.
"ŞENOL GÜNEŞ, F.BAHÇE DERBİSİ YÜZÜNDEN G.SARAY MAÇINA HAZIRLANAMADI"
Taraftarın etkisi büyük müydü bu galibiyette?
İçeride oynanan maçlarda Galatasaray'ın yalnızca Fenerbahçe beraberliği var. Onun dışındaki maçların hepsinde galip geldi. Kupada oynanan Akhisar maçı ise büyük bir kazaydı. Oyuncular da farklı bir karakter sergiliyorlar içeride oynanan karşılaşmalarda. Ancak deplasman karnesi kötü tabii Galatasaray'ın. Hafta içinde Beşiktaş'ın yaşadığı sıkıntılar vardı. Belki de Şenol hoca bu sıkıntılardan ve bu kadar üzerine gelinmesinden dolayı bu derbiye iyi hazırlanamadı diye düşünüyorum, çünkü Beşiktaş gibi kaliteli oyunculara sahip bir takım, Galatasaray karşısında beklediğim performansı gösteremedi. Mesela Babel,Talisca ve Quaresma. Örneğin, Talisca oyunun kilitlendiği anlarda size o kilidi açabiliyor. Galatasaray'da böyle bir oyuncu yok. Maçta da seyirci avantajı ve maçı daha çok istemenin verdiği psikolojiyle sahaya çıktılar. Galatasaray bu sene şampiyon olmak istiyor ve bu da şampiyonluk yolundan geçen en önemli maçlardan biriydi. Bileğinin hakkıyla kazanarak aldılar diye düşünüyorum.
"LINNES, MARIANO'YU ARATMADI"
Maçta her iki takım da zorunlu oyuncu değişikliği yapmak durumunda kaldılar. Bu değişiklikler taktiksel olsaydı maça nasıl bir etkisi olurdu?
Mariano, Galatasaray için önemli bir oyuncu. Hem aklı, hem tekniği hem de tecrübesi ile oynayan oyunculardan bir tanesi. 20. dakikada oyundan çıktığı zaman açıkçası ben de tribünde "Acaba uzun süredir oynamayan Linnes bir sıkıntı yaşar mı" diye düşündüm. Fatih hocanın da yüzünde öyle bir ifade vardı ama Linnes oyuna girdikten sonra gayet profesyonelce tam bir takım oyuncusu olduğunu göstererek bize Mariano'yu aratmadı. Beşiktaş'ın sakatlıklardan daha çok etkilendiğini düşünüyorum. Merkezde oynayan bir santrafor olan Negredo sakatlanıp çıkınca, Babel'i oraya çekmek zorunda kaldı Şenol hoca. Biz Babel'in çizgide oynarken, daha formda daha iyi oynadığını biliyoruz. Şenol Güneş, Babel'i oraya alarak iki stoperin kuacağına atmış oldu.Bu sefer yetenekleri ve yapabilecekleri kısıtlandı. Zaten kötü başladılar oyuna, daha da kötü olmalarına sebep oldu. Pepe gibi tecrübeli bir oyuncunun da çıkmasının Beşiktaş'ı etkilediğini düşünüyorum.
"GOMEZ VE CENK'TEN SONRA NEGREDO UYUM SAĞLAYAMADI"
Beşiktaş'ta Negredo ve Lens performansı ile oldukça eleştirilen isimler. Siz neler söylersiniz?
Negredo'nun performansı Türkiye'de iyi olmayabilir ama futbolculuk kariyerine baktığınız zaman tartışmasız bir oyuncu. Bazen yıldız bir oyuncuyu takımınıza getirebilirsiniz ama gerekli performansı ondan alamayabilirsiniz. Mario Gomez diye bir oyuncu geldi Beşiktaş'a. Çok üst düzey oynadı. Cenk her geçen gün kendini geliştirerek oynadı ve İngiltere'ye transfer oldu. Negredo beklentilere cevap veremedi ama son haftalarda yükselen bir performansı vardı. Nitekim sakatlanması Beşiktaş adına kötü oldu. Çok yoğun tempoda oynadı Beşiktaş. Futbolcular da insan, makine değiller. Bir yerden sonra patlayabiliyorsunuz.
Galatasaray'da Gomis'in performansını nasıl buluyorsunuz?
Maç öncesinde penaltı olacağı içime doğmuştu aslında hakikaten de oldu. Gomis topun başına geçince de atamayacak dedim ve atamadı. Ama tabii Gomis'in Galatasaray'a verdikleri tartışılmaz. Attığı gol sayısı zaten belli. Yalnız Gomis, zor ve psikolojik açıdan ağırlığı çok olan maçlarda rahat değil gibi. Örneğin; Fenerbahçe derbisinde yakaladığı pozisyonlar, başka bir maçta olsaydı çok daha rahat davranıp gole çevirebilirdi. Beşiktaş maçında da topun başına geldiğinde o gerginlik vardı üzerinde. Fatih hocanın da açıklaması oldu. "Yine penaltı olsa, yine Gomis'e attırırım"dedi. Dünyanın en iyi futbolcusu bile bugün penaltı kaçırıyor.
"G.SARAY'IN ŞAMPİYON OLMASINI İSTERİM"
Oldukça çekişmeli geçiyor Şampiyonluk yarışı. Siz hangi takımı, şampiyonluğa en yakın görüyorsunuz?
Ben tabi Galatasaray'a uzun yıllar hizmet etmiş bir Galatasaraylı olarak Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum. Kaldı ki Beşiktaş gibi güçlü bir rakibi yendikten sonra şampiyonluğu verebileceğini düşünmüyorum.
Başakşehir de şampiyonluk yarışında zirveye en yakın takımlardan biri. Bu sezon gösterdikleri performans ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Başakşehir ligimizin en kaliteli ekiplerinden biri. Her sene üzerine koyarak gelen, daha çok tecrübelenen ve ligde iyi işler yapan bir Başakşehir izliyoruz başında Abdullah Avcı ile beraber. Onlar da sonuna kadar kovalayacaklardır. Galatasaray'ın önümüzdeki haftalarda oynayacağı maçlarda puan kaybı yaşaması durumunda şampiyon olma şansları var.
"BİR BAKMIŞSINIZ FENERBAHÇE ŞAMPİYON"
Fikstür avantajı hangi takımda sizce?
Fenerbahçe ve Başakşehir'in fikstürleri kolay gözüküyor ama ligde hiç bir maç kolay değil. Bugün hiç ciddiye almadığınız bir rakip size sıkıntı yaşatabilir. Kaldık i ligin üstü ve altı bu kadar kızışmışken. Galatasaray Akhisar, Malatya ve Göztepe ile karşılaşacak. Bunlar tabii ki kolay maçlar değil. Diğer takımlara baktığınız zaman bir hedefi olmayan takımlar daha rahat olur ama Galatasaray'ın şampiyonluk hedefi var. O yüzden kalan 3 maçı kazanacağını düşünüyorum. Denizi geçmişken, derede boğulmak olmaz Galatasaray adına. Başakşehir'in maçları da çok kolay değil ama kazanbilecek güçleri var. Çünkü çok kaliteli oyunculara sahip. Beşiktaş'ın Galatasaray mağlubiyetinden sonra işinin zor olduğunu düşünüyorum. Fenerbahçe iyi başlamadı. Taraftarını memnun edemedi ama Aykut Kocaman iyi işler yapıyor. Son haftalarda yükselen bir formları var. Az gol yiyorlar, mücadele ediyorlar ve maçları kazanıyorlar. Hala da iddialarını sürdürüyorlar .İki takımın kaybetmesi halinde bir bakmışsınız Fenerbahçe şampiyon.
"G.SARAY U-21 TAKIMI VE BATMANSPOR'DAN TEKLİF ALDIM"
Şampiyonluk yarışını bir kenara bırakırsak, siz neler yapıyorsunuz? Geçtiğimiz sezon Gaziantep'ten bir teklif almıştınız. Yeni sezon için gelen teklifler var mı?
Aslında ben geçen sene İnegölspor'daydım. Bir sene daha sözleşmem devam ediyordu. Başkan ve yönetim görevden ayrılınca ben de ayrılmak zorunda kaldım. Sonra bir çok teklif geldi ama son anda anlaşamadık. Antep'ten teklif geldi ama takımın küme düşmesi garantilenmişti. Öyle bir riski almak istemediğim için oraya gitmedim. Son günlerde Batmanspor var gündemde. Önümüzdeki sezon yeni statlarında oynayacaklar. Kafalarında bir plan proje yapmışlar ve şampiyon olmak istiyorlar. Benimle çalışmak istediklerini söylediler, ben de planlı ve hedefi olan bir takım olursa gelebileceğimi söyledim başkana.
Uzun yıllar Galatasaray forması giyen bir futbolcu olarak, sarı kırmızılı takımın teknik ekibinde çalışmak ister misiniz? Fatih Terim geldiğinde size böyle bir teklifte bulundu mu?
Teklif gelirse eğer tabii ki Fatih Hoca'nın ekibinde olmak isterim ama bana böyle bir teklif gelmedi. U-21 takımı için bir teklif yaptılar. Ben de altları düşünmediğim için kabul etmedim. Bugün benim UEFA Pro Lisansım var ben ligde takım çalıştırmak istiyorum. Ancak Fatih hocanın yardımcılığı gibi bir teklif olsaydı tabii ki çok daha farklı bir değerlendirme olurdu.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Ergün Penbe, G.saray'dan Aldığı Teklifi Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor
    13:15 Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor

    Elazığ'da tekvandoda çeşitli dereceler elde eden 14 yaşındaki Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Acar, Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiği şampiyonalarda kendini geliştirerek, milli takım düzeyinde başarılar elde etmeyi hedefliyor. Hem spor hem de eğitim konusunda başarılı olan Acar, gelecekte Avrupa Şampiyonluğu için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi
    12:34 Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi

    Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmet Müdürü Aydın Çetin ve Proje Koordinatörü Özgür Özdemir, Sosyal İçerme İçin Spor Projesi kapsamında yapılacak işbaşı ve gözlem faaliyetlerinin hazırlığı için Danimarka'da spor kuruluşları ve spor kulüpleri ile bir araya geldi. Proje kapsamında çalışan personelin hareketliliğini sağlamak amacıyla 10 kişilik bir ekiple nisan ayında Danimarka'ya gidileceği belirtildi.

  • Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi
    12:23 Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi

    Karşıyaka Spor Kulübü taraftarları bir ilke imza atarak 2015 yılında yeni stadyum projesi yapmak için yıkılan eski Karşıyaka İlçe Stadı’nın yeniden yapılması için miting düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, “10 yıl önce yıkıldı ve artık biz stadyumumuzu geri istiyoruz” dedi. Mitinge katılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da bakanlığın stadı yapmaması halinde belediye olarak yapmaya hazır olduklarını söyledi.

  • MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi
    12:13 MKE Ankaragücü, Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi

    MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü deplasmanda oynayacağı Bitexen Antalyaspor maçı için Antalya'da kampa girdi. Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Merkezi'nde 4 günlük kampa girecek teknik direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertliler, Antalyaspor maçının hazırlıklarını burada sürdürecek. Ligde 33 puanla 14. sırada yer alan başkent ekibi, 2 Nisan'da oynayacağı maç sonrası Ankara'ya dönecek.

  • Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor
    12:07 Jandarma Personeline Tarım Araçları Güvenli Kullanımı Eğitimi Veriliyor

    Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet ve asayişin sağlanması için zorlu iklim ve arazi koşullarında görev yapan personeline kırsal alanlarda traktör kazalarını azaltmak amacıyla Bursa'da 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Eğitimi' uyguluyor. Eğitimlerde tarım araçlarının sürüşe başlamadan önce ve sürüş sırasında yapılacak işlemler, kazaların nedenleri, sürücülerde gereken belgeler ve malzemeler konularında teorik ve uygulamalı dersler veriliyor.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Taraftarların gözü kulağı yoldaydı! İsmail Kartal ve takımı, lige devam etmek istiyor
    11:47 Taraftarların gözü kulağı yoldaydı! İsmail Kartal ve takımı, lige devam etmek istiyor

    Olaylı Trabzonspor maçında yaşananların ardından ligden çekilmeyi gündemine alan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ve ekibi, lige devam etmek istiyor.

  • P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek
    11:41 P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında P. Karşıyaka, yarın Bahçeşehir Koleji'ni evinde ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde ev sahibi P. Karşıyaka 4. sırada yer alırken, konuk ekip Bahçeşehir Koleji ise 13. sırada bulunuyor. İki takım arasında oynanan ilk devre müsabakasını P. Karşıyaka kazanmıştı.

  • Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı
    11:28 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şampiyona Ödül Törenine Katıldı

    Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Atış Poligonu'nda düzenlenen Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası ve Para Atıcılık Tüm Dallar Türkiye Şampiyonası ödül törenine katıldı. Vali Pehlivan, tesisin Türkiye'de bir numara olduğunu belirterek, ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Mersin'in faaliyetlerle yıldızının giderek daha da parladığını vurgulayan Pehlivan, spor kenti olan Mersin'in altyapısının güçlü olduğunu ifade etti. Törende dereceye giren sporculara ödüller takdim edildi. Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet, Atakaş Hatayspor'un antrenmanlarını yaptığı tesisleri de inceledi.

  • CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli:
    11:24 CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli: "419 Hanelik Sosyal Konut Projesini Benim Dönemimde Çeşme Halkı ile Buluşturacağız"

    Çeşme’nin ilk kadın belediye başkanı olmaya hazırlanan CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli seçime günler kala temposunu arttırarak çalışmalarına devam ediyor. Adaylık sürecini ve projelerini ANKA Haber Ajansına anlatan Denizli, Çeşme’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal konut olduğunu belirterek "Ekonomimizin geldiği yer itibarıyla alım gücünün düşmesi ile birlikte sosyal konut Çeşme’de ciddi bir beklenti. Biz de zaten bu konuyu proje lansmanımızda duyurduğumuz gibi 419 hanelik bir sosyal konut projesini Çeşme halkı ile benim dönemimde buluşturacağız” dedi.


Advertisement