Ergüney: "Biran Önce Erzurum Bağlantısı Yapılmalı" - Son Dakika
Ekonomi

Ergüney: "Biran Önce Erzurum Bağlantısı Yapılmalı"

Ergüney: "Biran Önce Erzurum Bağlantısı Yapılmalı"

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu başkanı Zafer Ergüney, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin önemine vurgu yaparak, Projenin Erzurum bağlantısına bir an önce başlanması gerektiğini belirtti.

31.10.2017 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu başkanı Zafer Ergüney, Bakü-Tiflis- Kars demiryolu projesinin önemine vurgu yaparak, Projenin Erzurum bağlantısına bir an önce başlanması gerektiğini belirtti. Ergüney, "Erzurum'a yapılan lojistik köyün aktif hale gelmesi ve pazara ulaşım noktasında bu proje son derece önemli " dedi.

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafe Ergüney, Demir İpek Yolu" olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin Erzurum için önemine vurgu yaptı. Proje ile geçmişte Pekin'den Londra'ya uzanan İpek Yolu'nun yeniden canlanacağını belirten Ergüney, " önemli bir ticari koridor oluşturuluyor, proje sayesinde Avrupa ve Kafkasya arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanmış olacak, 6,5 milyon ton yük taşıma kapasitesi olacak. Bu hem ülkemiz hem de bölgemiz açısından son derece önemli." dedi.

Projenin eksik kalmaması ve doğru işleyebilmesi için bir an önce Erzurum bağlantısına başlanması gerektiğine dikkat çek Ergüney, Erzurum'a yapılan Lojistik Köy sayesinde bölgenin bir ticaret merkezi olabileceğini belirterek şunları söyledi; " Bölgede üretilecek ürünler için hem ham madde getirmede, hem de üretilen ürünlerin pazara ulaştırılması noktasında, BTK'yı önemsiyoruz. Eğer Erzurum bölgede ticaret merkezi olacaksa, projenin Erzurum ayağına bir an önce başlanmalı. Bu noktada siyasilerimizin ve Sivil Toplum Örgütlerimizin meseleyi çok iyi takip etmesi gerekiyor. Bu proje doğu ile batı arasındaki kalkınmışlık farkının azalmasında önemli bir adım. Bu arada BTK'nın Erzurum ayağının yapılmasının yanı sıra Erzincan'a kadar gelen Yüksek Hızlı trenin Erzurum üzerinden Kars'a kadar ulaşmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ergüney: 'Biran Önce Erzurum Bağlantısı Yapılmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement