Erguvan Festivali Muhteşem Başladı - Son Dakika
Güncel

Erguvan Festivali Muhteşem Başladı

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Erguvan Festivali yoğun katılımlı bir kokteyl ile başladı.

29.08.2014 09:40  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde düzenlenen kokteylde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara her misafir ile teker teker ilgilendi. Kokteyle Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Taşkan Uysal, CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Ayhan Tutun, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kokteyle basın mensuplarının da ilgisi bir hayli fazlaydı. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara burada basın mensuplarının da sorularını yanıtlayarak, festival hakkında bilgi verdi.

BAŞKAN CEM KARA "BİZLER ATEŞİ DOSTLUK İÇİN, KARDEŞLİK İÇİN YAKARIZ"

Kokteylin ardından İBB Bandosu öncülüğünde Çatalca Cumhuriyet Meydanı'na geçildi. Meydanda ilk olarak Atatürk anıtına 15. Erguvan Festivali çelengi sunuldu. Ardından ise başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimiz ve ebediyete göçmüş gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşımız okundu. Ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında; "Sizleri bizlerle birlikte bir arada görmekten mutluluk duyuyorum. Çatalca dostluğun, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın üst düzeyde olduğu bir ilçedir. Böyle güzel bir ilçede belediye başkanı olmakla gurur duyuyorum. Bizler Çatalca Belediyesi'nin başkanı, başkan yardımcıları, daire müdürleri olarak Çatalca halkına güzel bir festival sunmak için çaba sarf ediyoruz. Bu festivalde her insanımız kendisinden bir şey bulabilmektedir. Ben biliyorum ki Çatalca halkı, bu ülkenin halkı her şeyin en iyisine layıktır. Çatalca halkı da hep birlikte şarkı söylemek, birlikte halay çekmek arzusu içinde. Bizler de bu aktivitelerden mahrum bırakmamaya özen gösteriyoruz. Asıl eğlenmenin yanında bizim için en gurur vericisi bürokratlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerin ilçe başkanlarıyla, seçilmişlerle, emniyet mensuplarıyla, Kaymakamlığıyla, Milli Eğitim Müdürlüğüyle toplumun her kesiminin dostluk içinde olmasıdır. Binlerin on binlerin stadı doldurmasına karşılık herhangi bir olumsuz bir olayın olmaması bizler için gurur verici. Bu huzur ve güvenin tesis edilmesi için çalışan herkese teşekkür ediyorum. Biraz sonra festival meşalesini yakacağız. Bizler ateşi savaşlar için yakmayız, bizler ateşi nevruzlarda, hıdrellezlerde doğanın tabiatın uyanışı için yakarız. Dostluk için, kardeşlik için yakarız. Bu dostluk ateşi ilçemizden ülkemize, Ortadoğu'ya ve dünyaya barış getirsin istiyoruz. Tüm halkımıza, bizleri yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyorum. Yolumuz açık olsun, sağ olun var olun." dedi.

KAYMAKAM TAŞDAN "BAŞARILI FESTİVALLER ZİNCİRİNİ DÜZENLEYEN BELEDİYE BAŞKANI'NA TEŞEKKÜRLER"

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın konuşmasının ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan bir konuşma yaptı. Kaymakam Taşdan konuşmasında, "Çatalca'da görev sürem boyunca yaşadığım dördüncü Erguvan Festivali. Belediye Başkanımız Cem Kara'nın öncülüğünde ve çok değerli çalışkan ekibi Çatalca'ya unutulmaz anlar yaşattılar. Bu festival de 7den 70e herkesin kendisinde bir şeyler bulduğu çok güzel bir organizasyon. Bu vesileyle şahsım ve Çatalca halkı adına çok başarılı festivaller zincirini düzenleyen değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu festivalin ilçemizdeki sosyal ve kültürel dayanışmaya katkı sunmasını temenni ediyorum." dedi.

KENT ORKESTRASI ÇATALCA'YI YİNE BÜYÜLEDİ

Yapılan konuşmaların ardından festival meşalesi Onuncu Yıl Marşı eşliğinde, herkesin katılımıyla yakıldı. Yakılan meşale sonrasında festival için kurulan stantlar gezildi. Saatler 21:15'i gösterdiğinde ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki program başladı. İlk olarak Çatalca Belediyesi halk oyunları kursiyerleri meziyetlerini gösterdi. Sonrasında ise Çatalca Belediyesi'nin minik perileri, balerinler gösterilerini sundu. Balerinlerin akabinde Çatalca Belediyesi güreş takımı birbirinden estetik hareketleriyle izleyicilerin yüreklerini hoplattılar. Kursiyerlerin gösterilerinin ardından sahneye her sene Erguvan Festivali'ne katkı sunan ve Çatalca halkı tarafından oldukça beğenilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası çıktı. Kent Orkestrası yine her zamanki gibi İngilizce ve Türkçe pop müzik şarkılarını Çatalca halkı için seslendirdi. Programın sonunda ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İBB Kent Orkestrası'na bir teşekkür plaketi vererek, katılımlarından dolayı orkestra üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erguvan Festivali Muhteşem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı
    17:27 Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.D. idaresindeki 37 HD 864 plakalı otomobil, Yolçatı mevkisinde şarampole devrildikten sonra elektrik direğine çarptı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Karakoçan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı
    17:26 Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı

    Mersin'in Mut ilçesinde, hafif ticari araç ve ambulansın çarpışması sonucu araçlarda hasar oluştu. Kazada yaralanan ambulans sürücüsü başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    17:26 Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alınan M.G.C, Çeştepe Mahallesi'nde yakalandı. Şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada 50 gram sentetik uyuşturucu ve silah ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca M.G.C'nin gasp ve adam yaralama suçlarından da arandığı belirlendi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor
    17:26 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği açılışlarda gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin geleceğin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin her şehrinde gençleri desteklemek için çalıştıklarını ifade etti. Açılışlarda yapılan konuşmalarda gençlerin camilere ve gençlik merkezlerine yönlendirilmesi, değerlerin öğrenilmesi ve vatan sevgisinin geliştirilmesi vurgulandı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi
    17:25 Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, asayiş terör ve narkotik olaylarına yönelik 'Huzur' uygulaması düzenledi. Uygulama kapsamında 5 bin 208 kişi sorgulandı ve aranan 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

  • Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı
    17:25 Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı

    Konya'nın Akşehir ilçesinde avukatı silahla yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, Mersin'e kaçmışlardı ve güvenlik kamera kayıtları ve araç plakası sayesinde yakalandılar.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı
    17:25 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan ilçesinde yapılan yeni yolun açılışında Togg'u kullandı. Yapılan açıklamada, projenin kent ulaşımına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Martı TAG davası ertelendi
    17:25 Martı TAG davası ertelendi

    Martı TAG'a yöneltilen 'yasa dışı taşımacılık' suçlamasıyla açılan dava, bilirkişi raporunun henüz hazırlanmaması nedeniyle ertelendi. Duruşmada, mahkeme tarafından bir sonraki duruşmanın 19 Temmuz'da yapılmasına karar verildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası temsilcisi Eyüp Aksu, eksik raporun tamamlanmasının ardından davayı kazanacaklarını belirtti ve Türk adaletine güvendiklerini ifade etti.


Advertisement