Eritre Devlet Başkanı Afwerki, Tigray çatışmasında ABD'nin isyancılara destek verdiğini söyledi - Son Dakika
Güncel

Eritre Devlet Başkanı Afwerki, Tigray çatışmasında ABD'nin isyancılara destek verdiğini söyledi

Eritre Devlet Başkanı Afwerki, Tigray çatışmasında ABD\'nin isyancılara destek verdiğini söyledi

Eritre Devlet Başkanı Isaias Afwerki, Etiyopya'nın kuzeyinde 2 yıl boyunca devam eden iç çatışmada, ABD'nin isyancı Tigray güçlerine destek verdiğini belirtti.

13.02.2023 13:33  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eritre Devlet Başkanı Isaias Afwerki, Etiyopya'nın kuzeyinde 2 yıl boyunca devam eden iç çatışmada, ABD'nin isyancı Tigray güçlerine destek verdiğini belirtti.

Afwerki, Eritre devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Etiyopya ve isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasında imzalanan barış anlaşması için ABD'nin aceleci davrandığını ve TPLF'ye sahada tamamen kaybetmeden önce imza attırıldığını söyledi.

Devlet Başkanı Afwerki, savaş boyunca TPLF'yi destekleyen ABD'nin güvenlik stratejisinin ise çökmüş durumda olan tek kutuplu dünya düzenini yeniden ayağa kaldırmak üzerine kurulduğunu ifade etti.

Afwerki, geçen hafta Kenya'nın başkenti Nairobi'ye yaptığı ziyarette, Etiyopya'daki çatışmalarda Eritreli askerlerin insan hakları ihlallerinde bulunduklarına dair raporların "uydurma" olduğunu ileri sürmüştü.

Etiyopya hükümeti ile TPLF arasında 2020'de başlayan ve iki yıl süren çatışmalarda Eritreli askerler, Etiyopya hükümeti ile birlikte savaştı.

Etiyopya hükümeti ile Tigray güçleri arasında, Kasım 2022'de, çatışmaların sona erdirilmesi anlaşması imzalanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eritre Devlet Başkanı Afwerki, Tigray çatışmasında ABD'nin isyancılara destek verdiğini söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement