Erkek Arkadaş" Müzikalinin Galası Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Erkek Arkadaş" Müzikalinin Galası Yapıldı

"Erkek Arkadaş" müzikalinin galası yapıldı.

18.02.2016 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Erkek Arkadaş" müzikalinin galası yapıldı.

Müzikal, Kültür Üniversitesi Sahnesindeki prömiyerinin ardından Cevahir Salon 2'de tekrar sanatseverlerle buluştu.

Sandy Wilson'un eserinin çevirisi müzikalin yönetmeni Ebru Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hikayenin, Madam Dubonnet'nin idare ettiği bir kibarlık okulu ekseninde yaşandığını söyledi.

Müzikalin metninin oldukça keyifli olduğunu belirten Kara, "Genç bir kadronun eşlik ettiği neşeli bir oyun. Mutlu sonla biten, müzikli bir oyun. Şarkılar, danslar ağırlıklı olduğu için önce onlarla ilgili bir çalışma yapıldı. Sonra oyunun rejisi yapıldı. Çalışmaları 5 hafta gibi bir sürede bitirdik. Oyunun dekorunu Aytuğ Dereli yaptı. Kostümünü Candan Günay Tuna hazırladı. Işık tasarımı Enver Başar'a ait" diye konuştu.

Madam Dubonnet rolünde oynayan ve oyunun koreografisini yapan Yeşim Alıç da 1930'ların bir müzikalini sahneye koyduklarını ifade ederek, "Oyunun koreografisini yaptım ve aynı zamanda oynuyorum. Bir müzikal için çok kısa, yoğun ve yorucu bir o kadar da keyifli bir prova dönemimiz geçti" dedi.

Oyuncuların prova döneminde adaptasyonuna, müzikal temposuna, hareketlerinin detaylarına çok dikkat ettiklerini vurgulayan Alıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyuncuların neredeyse yüzde doksan beşi gençlerden oluşuyor. Biz dans etmenin güzelliği için dans etmiyoruz. Önemli olan metnin gerektirdiğine o an ki durum ve koşulları keyifli bir şekilde seyirciye aktarmak. Çok güzel dönüşler yapmak çok güzel adımlar atmak değil ana meselemiz. Asıl derdimiz metnin içeriğine uygun olarak hareket ve danslarla bunu ifade edebilmek. Bu anlamda da bizim işimizi detaylarımız gösteriyor."

Çevirisini Fahrünnisa Kadıbeşegil'in yaptığı oyunun konusu ise şöyle:

"Madam Dubonnet, Villa Caprice'te çağın öncüleri kız öğrenciler yetiştirme uğraşındadır. Okulda, o günlerde bir karnaval balosu hazırlanmaktadır. Baloya katılmak isteyen kızlar arasında bir yarış başlar. Kendilerine evlilik teklifi edilen kızların, yanıt sürecine gitmesi yolundaki olaylar, müzikli ve danslı söylencelerle sahneye aktarılmakta."

Farklı sınıftan insanların bir araya gelebilmesi ve farklı hayatların kesişmelerini yansıtan oyunun kadrosunda ise Ali Ersin Yenar, Gülben Başer, Yeşim Alıç, Barış Arman, Çiçek Üstün, Merve Gizem Berger Halil İbrahim Irklı, Aykut Söyük, Nezahat Seza Yeğin, Ece Güzel, Aydan Güneş, Yağmur Şİimşek, Tunahan Çilingir, Melih Şendiger, Kasım Yıldırım Vardar, H. Cem Çelik, Alper Aksoy, Fuat Mert Başol, Başak Ova yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Erkek Arkadaş' Müzikalinin Galası Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement