Erkekler Çareyi Protein Tozlarında Arıyor - Son Dakika
Güncel

Erkekler Çareyi Protein Tozlarında Arıyor

Erkekler Çareyi Protein Tozlarında Arıyor

Dizilerde rol alan kaslı, güzel fizikli erkekler sayesinde Türkiye'de protein tozları satışları patladı.

03.01.2012 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reklam ve dizilerde gördüğü kaslı vücuda özenen erkekler çareyi protein tozlarında arıyor…

Yakamoz Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kurtuluş, bünyelerinde bulunan sporcu gıdaları satışında Türkiye'nin en büyük internet sitesi protein7.com'da son zamanlarda protein tozlarına inanılmaz bir talebin olduğunu söyleyerek "Kaslı ve güzel vücutlu oyuncuların yer aldığı reklamlar, Spartacus, Kuzey ve Güney gibi diziler sayesinde Türk erkekleri kas yapmaya yöneldi. Ekranlarda gördükleri kaslı oyuncuların, vücut gelişiminde protein tozu kullandıklarını öğrenen birçok kişi de aynı yolu izleyerek protein tozlarına yöneldi" dedi.

Dizilerde rol alan kaslı, güzel fizikli erkekler sayesinde Türkiye'de protein tozları satışları patladı. Kaslı vücudu olmasını isteyen birçok erkek de aynı yolu izleyerek protein tozlarına yöneldi. Yakamoz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kurtuluş, bünyelerinde bulunan sporcu gıdaları satışında Türkiye'deki en büyük internet sitesi protein7.com'da protein tozlarına karşı talebin inanılmaz derecede arttığını söyledi.

Türkiye'de en çok 18-30 yaş gurubu erkeklerin sporcu gıdaları kullandığını ifade eden Kurtuluş, "Türk erkekleri artık fiziklerine özen gösteriyor. Özellikle üniversite öğrencileri ve bekar erkekler fiziklerine daha çok dikkat ediyor. Birçok kişi televizyon ekranlarında gördükleri güzel vücutlu oyunculara özeniyor ve onlar gibi bir vücuda sahip olmak istiyor. Eskiden reklamlarda kadın mankenler kullanılırken, günümüzde artık kaslı vücudu olan erkekler kullanılıyor. Spartacus'ten sonra Kuzey ve Güney'de oynayan Kıvanç Tatlıtuğ'un vücudu Türk erkeklerini harekete geçirdi. Ekranlarda gördükleri kaslı oyuncuların, vücut gelişiminde protein tozu kullandıklarını öğrenen birçok kişi de aynı yolu izlemeye başladı, çünkü sonuç ortada." dedi.

'KAS'LAR ORTAYA ÇIKTI, METROSEKSÜELLİK BİTTİ

Kaslı vücuda sahip olmanın erkekler arasında adeta bir 'trend' haline geldiğine değinen Hasan Kurtuluş, "Eskiden metroseksüellik ön plandaydı. Son iki senedir ise kaslı vücut popüler oldu" diye konuştu. Bilinenin aksine doğru kullanıldığı zaman sporcu gıdalarının herhangi bir zararı olmadığını ifade eden Kurtuluş, şunları söyledi:

"Spor yaparken vücudumuz en çok protein ve karbonhidrata ihtiyaç duyar. Temel amaç, alınan karbonhidratla enerji sağlayıp, proteinle çalıştırdığınız kası yapılandırmaktır. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteini karşıladığınızda vücudunuz doğru bir şekilde gelişim gösterir. Bunun için protein içeren yiyecekler tüketmeniz şart. Bunlar; et, süt, yumurta ve protein içeren tahıllardır. Spor yapan kişilerin spor yapmayanlara göre beslenme ve protein ihtiyacı çok daha fazladır. En iyi sonuca ulaşmak ve emeklerinizin karşılığını almak için, eksik kalan oranlarda dışarıdan takviye almak gerekiyor. Ayrıca bu besinleri alırken birçok kilo ve kolesterol yapıcı gıdalarda almış olursunuz. Bunu en aza hatta sıfıra indirmek için protein tozlarını kullanmak en doğrusudur. Tabi ki aldığınız öğünlerin ve besinlerin yerini tutmaz çünkü protein tozları ek gıda sınıfındadır. İstenilen verimi alabilmek için günlük beslenme şeklinize devam edip bu tozları da doğru bir şekilde kullanmanız gerekir. Aksi takdirde gereken verimi alamazsınız."

SAĞLIĞA ZARARLARI YOK

Protein tozlarında dikkat edilmesi gereken en büyük hususun ham maddesi olduğunu vurgulayan Kurtuluş, "Proteinleri peynir altı suyu (whey) proteini, süt proteini, yumurta proteini ve bitkisel proteinler olarak inceleyebiliriz. Sporcular vücut ihtiyaçlarına göre farklı protein takviyeleri kullanırlar, ençok tercih edilen protein peynir altı suyu (whey) proteinidir. Çünkü vücut tarafından kaslara en hızlı ulaştırılan protein tozudur. Çoğu sporcu idmandan yarım saat önce ve idman hemen sonra ihtiyacı olan protein tozunu kullanmaktadır.

Bunun yanında geceleri yatmadan önce yavaş işleyen casein protein tercih edilmektedir. Böylece uyku süresince vücut tarafından kaslara protein gönderimi sağlanmaktadır. Protein tozlarının en doğru kullanım şekli, hedefiniz, antrenmanınız ve beslenmenize göre hesaplanarak, alınması gereken protein miktarının belirlenerek kullanılmasıdır. Protein tozları öğün olarak kullanılmamalıdır. Öğünlere takviye besin olarak ve gereken performansta idman yaptıktan sonra kullanıldığında maksimum verim sağlanır" ifadesini kullandı.

KARIN BAKLAVALARI ARTIK HAYAL DEĞİL!

Sporcu gıdaları doğru kullanıldığı takdirde kişinin kaslı bir vücuda sahip olabileceğini söyleyen Hasan Kurtuluş, "Pazulu kollar ve karın baklavaları hayal olmaktan çıktı artık. Düzenli bir spor ve doğru ürünler eşliğinde istenilen vücuda ulaşılabilir" dedi. Protein7.com'da en çok satılan sporcu gıdaları arasında Xpro protein tozlarının olduğunu dile getiren Kurtuluş, "Süt ve süt kaynaklarından elde edilen ürünler olduğu için sağlığa zararları yok. Aynı zamanda sporcunun en iyi yardımcısı" diye konuştu.

ERKEKLER ARTIK LİGHT ÜRÜNLERİ TERCİH EDİYOR

Sağlıklarına ve Fiziklerine özen gösteren erkeklerin 'light' ürünleri tercih ettiğini belirten Hasan Kurtuluş, "Eskiden light ürünler erkekler tarafından ilgi görmüyordu. Erkek adam light kullanır mı düşünceleri hakimdi. Fakat toplumuzda artık 7den 70 erkek bayan herkes sağlığını düşünüyor. Fırsat buldukça da spor yapıyor. Günümüzde birçok erkek şeker yerine tatlandırıcı, beyaz ekmek yerine tahıllı ekmek ve light süt ürünlerini tüketiyor. Bu ürünleri kullanmak sağlık ile beraber fit vücudu korumak içinde çok etkili oluyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erkekler Çareyi Protein Tozlarında Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ramazan ayında Enderun Usulü Teravih Nazamazı Gökmeydan Camii'nde kılındı
    11:56 Ramazan ayında Enderun Usulü Teravih Nazamazı Gökmeydan Camii'nde kılındı

    Eskişehir, Odunpazarı Müftülüğü Ramazan Ayı Enderun Usulü Teravih Namazı, 'Kur'an Ziyafeti ve İrşad Programı' Gökmeydan Camii'nde gerçekleşti. Okunan Kuran-ı Kerim ve ilahilerden sonra Odunpazarı ilçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, cemaate hitap etti. Eskişehir Dini İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Selçuk Arap farklı makamlarla kıldırdığı teravih namazına, il Müftülüğü Yunus Emre ilahi korosu eşlik etti.

  • Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması
    11:55 Havza'da Türk Kızılayı Kan Bağışı Çalışması

    Samsun'un Havza ilçesinde Türk Kızılay tarafından 2 gün süren kan bağışı kabul çalışmasında 58 ünite bağış alındı. Türk Kızılay'ın Güvenli Kan Temini Projesi kapsamında Havza'da iftar sonrası kan bağışı kabul edildi. Kevser Camisi önüne konuşlandırılan kan bağış aracında 20.30 ila 23.30 saatleri arasında bağışlar kabul edildi. Genç Kızılay gönüllülerinin destek verdiği çalışmalarda 2 günde 58 ünite kan bağışı toplandı. Türk Kızılay Havza İlçe Koordinatörü Ömer Faruk Çörekçioğlu, azalan kan stoklarının tamamlanmasının önemine dikkat çekerek, tüm bağışçılara teşekkür etti.

  • Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası
    11:55 Samsun'da Tombala Oynayan 39 Kişiye 270 Bin Lira Cezası

    Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan bir kahvehanede tombala oynadıkları tespit edilen 39 kişiye toplamda 270 bin lira idari para cezası uygulandı. İş yeri sorumlusu ise kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan işlem gördü.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar
    11:54 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar

    Edirne'de polisin denetimlerinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 16 adet sentetik uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Ayrıca, Uzunköprü ilçesinde bir kişi kayıp kızının bulunması için polise başvurdu ve Edirne'de sosyal medya hesabı çalınan bir kişi polise başvurdu.

  • Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu
    11:54 Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu

    Çorum'da düzenlenen Okul Sporları Liseler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 48 kilogramda yarışan Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, 8 maçta raunt kaybetmeden bütün karşılaşmalarda galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcu Altuğ Gesge ve antrenör Hanife Yıldız'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi
    11:54 Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi

    Bilecik İl Müftülüğü, Kayıboyu Camii Toplantı Salonunda düzenlenen bir programda üniversite öğrencilerine iftar verdi. İl Müftüsü Ali Erhun, gençlere hitap ederek Ramazan'ın önemini vurguladı. İftar programında Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu ve öğrencilere hediyeler verildi.

  • Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu
    11:54 Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına misafir oldu

    Bilecik'in Gölpazarı İlçe Kaymakamı Alparslan Sözen, 6 Şubat depreminden sonra ilçede yaşayan vatandaşın iftar sofrasına misafir oldu. Kaymakam Sözen, deprem felaketinin üzerinden kaç sene geçerse geçsin hiçbir zaman kimseyi yalnız bırakmayacağını belirtti.

  • AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu
    11:53 AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu

    İhsan Kurnaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek İlkadım ilçesindeki eksikleri ve projelerini anlattı. Kurnaz, İlkadım'ın merkez ilçe olmasından dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını belirtti ve kentsel dönüşüme önem verdiklerini vurguladı.

  • Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor
    11:53 Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde bir besiciye ithal ettiği sığırlar için İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor. Besici Atilla Yılmaz, Polonya'dan getirdiği 35 dişi 'limuzin' cinsi sığırların etçi bir ırk olduğunu ve bu nedenle tercih ettiklerini belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk ise veteriner hekimlerin çiftçiye bu ırk hakkında bilgilendirme ve sağlık hizmetleri sunduğunu ifade etti.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı
    11:52 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen Seçim Güvenliği toplantısına katıldı. Toplantıda, 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimler sonrası yaşanacak olumsuzlukları önlemek adına gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.


Advertisement