Erkekler De Güzelleşmek İstiyor - Son Dakika
Güncel

Erkekler De Güzelleşmek İstiyor

Erkekler De Güzelleşmek İstiyor

Gelir seviyesinin artması ve kitle iletişim kanallarının çoğalması Urfalı erkeklerin de yaşam tarzını değiştirmeye başladı.

19.04.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi devrimi ve teknolojinin gelişmesi insanoğlunun yaşam tarzını da değiştirdi. Bununla beraber insanların daha önceleri fazla ihtiyaç duymağı bazı kavramlar ve yeni yaşam tarzı insanların hayatlarında yer almaya başladı. Metroseksüellik, piercing, botox, epilasyon, metabolic balance, Foodand Drug Administration (FDA, Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi) şu anda estetik ve güzellikle ilgili hayatımıza giren kavramlardan sadece birkaçı. Filozofların yüzyıllar önce üzerinde kafa yordukları güzellik ve estetik tartışmaları bir yana artık insanlar güzellik ve estetik merkezlerine daha güzel görünmek, daha sağlıklı bir bedene sahip olmak için hem zamanlarını hem de paralarını harcıyor. Son yıllarda Urfa'da da sayıları artış gösteren bu merkezlerin cazibelerini, kimlerin daha çok rağbet ettiğini, Urfalı erkeklerin bakıma ilişkin yaklaşımlarını, zayıflamak ve güzel bir cilde sahip olmak için yapılması gerekenleri Cosmoser Estetik ve Güzellik Merkezi sahibi Kasım Samak'la konuştuk.

ÖncelikleCosmoserEstetik ve Güzellik Merkezi olarak neler yapıyorsunuz?(Lazerle zayıflama, incelme,akupunktur, cilt bakım, seanslar, uzmanlar…vb) Bununla başlarsak…

Cosmoser bölgede birçok yeniliğin öncülüğünü yapmakta olan tam donanımlı bir Güzellik ve Estetik Merkezidir. Merkezimizde güzellik uzmanlarımızın yetki alanlarına giren epilasyon, zayıflama, cilt bakımı, saç tasarımı, podolojik el ve ayak bakımı, mezoterapi, kaş kontörü ve prp gibi işlemler yapılmaktadır. Hizmet verdiğimiz bütün alanlarda bölgenin en iyisi olma hedefimiz vardır. Örneğin zayıflamada kullandığımız yöntemlerden biri olan AWT bölgemizde hatta Adana ve Gaziantep gibi birçok büyükşehirde dahi bulunmamaktadır. Yine cilt bakımında kullandığımız Hydra Facial sistemi üst üste 2 yıldır ABD'de yılın cihazı seçilmektedir. Kullandığımız sistemlerin tamamı FDA onaylı olup dünyada kabul gören son teknolojilerdir.

Şanlıurfa'ya ilk kez geçen yıl getirdiğimiz medikal el ve ayak bakımı ile vatandaşlarımızı podoloji ile tanıştırdık. Aynı zamanda Nevali Otel SPA'da da bir el ve ayak bakım merkezimiz bulunmaktadır.

Merkezimizde güzellik uzmanı, estetisyen, saç tasarım uzmanı ve podiatrist unvanlarına sahip nitelikli personellerle hizmet vermekteyiz.

Son yıllarda Urfa'da gerek estetik merkezleri gerekseNewTrenddedikleri kişisel gelişim merkezleri, danışmanlık hizmetleri veren şirketlerin sayısında bir artış gözleniyor. İnsanların bu yeni yaşam alanlarına yönelimini nasıl buluyorsunuz?

İnsanların gelir seviyesinin artması, iletişim kanalları vasıtası ile dünyadaki trendlerden anında haberdar olması neticesinde güzellik merkezleri de gittikçe büyüyen bir sektör olarak piyasada yer edinmektedir. Sektörün yeni olmasının avantajlarının yanı sıra dezavantajları da çoktur. Ehil olmayan kimselerin işin karlılığına tamah ederek piyasaya girmesi, olmadık vaatlerde bulunması, sonuç garanti vermesi vb. nedenlerle de sektör sancılı büyümektedir. Bu da potansiyel müşterilerin sektöre bakış açısında ciddi bir soru işareti bırakmaktadır. Bu durum birçok sektörde böyledir, örneğin basın adı altında üç beş kuruşa kalemlerini satanlar, kuyumculuk adı altında tefecilik yapanlar... Ama bizim sektörde hem para hem de sağlık riske edildiği için daha titiz ve seçici davranmak gerekmektedir.

Moda kavramlardan örneğin metroseksüel erkek kavramı,Urfa gibi muhafazakarve dindar çevrelerde nasıl karşılık buluyor?

Metroseksüellik, yani bakımlı olmak her bireyin arzuladığı bir durum bence, kadın veya erkek kim bakımlı olmak istemezki. Tabi bir de imkan meselesi. Bizdeki müşteri portföyünü incelediğimizde her yaş ve inanç grubundan talep olduğunu görmekteyiz. Evet ilk açtığımız yıllarda erkekler çevre baskısı korkusuyla genelde gizli tutarlardı ama artık son yıllarda çoluk çocuğu veya arkadaş grubu ile gelmekte beis görmemekteler ve doğrusu da budur zaten.

Epilasyon vb. cinsiyette değişikliğe sebep olmayan işlemlerin dinen sakıncası olmadığına dair diyanetten aldığımız fetva yazısını da hassasiyeti olan müşterilerimize vermekteyiz.

Urfa'da kadınlar mı, yoksaerkekler mi daha çok merkezinize müracaat ediyor?

Tabiatı gereği kadınlar bu sektörde çoğunluğu oluşturmaktadır.

Botox,piercingveya zayıflamayla ilgili zaman zaman olumsuz haberler medyaya yansıyor. Kullandığı ilaçlar veya uyguladığı yöntemler yüzünden hayatını kaybeden insan hikayeleri duyuyoruz. İnsanların bu konuda ne yapmalarını ve nasıl bir yol izlemelerini tavsiye edersiniz?

Hangi işlemin nerde kimler tarafından yapılacağı yasalarımızda belirtilmektedir. Örneğin botox, dolgu gibi işlemler sadece konusunda uzman hekimlerce yapılabilmektedir. Bol vaatler, sonuç garantili kilo verme, mucize gibi aslı astarı olmayan zayıflama yöntemleri çöpe atılan paradan başka birşey değildir. Kullanılan tüm zayıflama yöntemleri yağ yakımına yardımcı sistemlerdir. Siz diyet ve spor yapmadan düzenli bir beslenmeye sahip olmadan zayıflayamazsınız ya da gerçekten mucize ararsınız ki, çok ararsınız.

Bazenbillboardlardatüy dökmeyle veya yağlı göbeklerden kurtulmayla ilgilireklamlar görüyoruz. Yalnız bu reklamlarda insandan çok başka bir yaratığı andıran figürler kullanılıyor.Bunların önüne geçmek için daha iyi bir yol bulunamaz mı?

Soruna çözüm olduğunu belirtmenin en kestirme yoludur. Okumaktan ziyade görsel daha çok akılda kaldığı için bu tür görseller hedef kitleyi çözüme yönlendirmektedir.

Her ne kadar merkezlerde uzmanlar tarafından cilt bakımı, zayıflama gibi hizmetler verilse de yinezaman zaman 'evde bakım'şeklinde haberler de duyuyoruz, izliyoruz. Güzellik merkezlerine gitmeye gücü yetmeyenlere tavsiyeniz nedir? Evde de genç ve güzel bir cilde veya sağlıklı bir bedene sahip olunabilir mi?

Merkezimizde tedaviye yönelik, evdeki bakım işlemleri ile çözüm bulunamayacak ciddi sorunlara teknolojik ve bilimsel çözümler üretilmektedir. Cildin düzenli bakımı zaten evde yapılmalıdır. Bir maske, bir tonik ile cildi temizlemek uzmanların işi olmamalı. Vatandaş kendisi evde düzenli rutin bakımını yapmazsa merkezde yaptırdığı işlemlerden de uzun vadede sonuç alamaz.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Erkekler De Güzelleşmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cuma duz: ş. urfa arkadaşalar bizim arkadşalar biz ş. urfa mili parkık tekek dağları mardin kanlı 0 0 Yanıtla

Advertisement