'Erkeklerde Kısırlık Artık Sorun Değil' - Son Dakika
Güncel

'Erkeklerde Kısırlık Artık Sorun Değil'

\'Erkeklerde Kısırlık Artık Sorun Değil\'

Medical Park Samsun Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Doktorlarından Opr.Dr.Muhterem Akdeniz erkeklerde kısırlığın artık sorun olmaktan çıktığını söyledi.

08.05.2012 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medical Park Samsun Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Doktorlarından Opr. Dr. Muhterem Akdeniz erkeklerde kısırlığın artık sorun olmaktan çıktığını söyledi.

Bilimsel gelişmelerin laboratuvar verilerinin yönlendirmesine de ışık tuttuğunu belirten Opr. Dr. Akdeniz, "Sorun haline gelen erkek kısırlığı en aza indirildi ve yüz güldürücü sonuçlar alındı" dedi.

Tedavide kısırlığın sebebini araştırdıklarını belirten Opr. Dr. Muhterem Akdeniz, "Sperm azlığı, hareket sorunu, morfolojisi bozuk spermler (spermin şekli) yapacağımız işlemde bizlere yol çizmesi açısından değerlendirmemize yardımcı oluyor, bu yolu spermiyogramla çiziyor ve belirliyoruz. Bununla beraber hastaların hormonlarının takibi, ürolog arkadaşlarımızın yumurtalık volümü, skrotal doppler yardımıyla kanalları değerlendirmeleri, spermin tam olarak dışarı atılamaması sorunlarını rahatlıkla tanısal açıdan değerlendirmeleri erkek kısırlığında tanı koymada da bizlere klinikte ışık tutuyor" diye konuştu.

SPERM KANALLARINDA TIKANIKLIK OLMASI

Medical Park Samsun Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Doktorlarından Opr. Dr. Muhterem Akdeniz, "Sperm kanallarında tıkanıklık olması, sperm üretimi olmasına rağmen dışarı atılamaması klinikte karşımıza çıkıyor. Sperm kanallarının kapanmasını kısaca sıralayacak olursak; zaman içerisinde oluşan kistlere bağlı olarak gelişen tıkanıklık, inmemiş testislerin kasık kanalı içinde kalması, sperm kanallarının ameliyatla kapatılması, halk arasında bel soğukluğu denilen hastalığın kanalları tıkaması ve çocuk yaşta geçirilen verem, kabakulak gibi iltihaplı hastalıkların olması olarak sıralanabilir" şeklinde konuştu.

ERKEK SPERM ÜRETMESE DE TEDAVİSİ MÜMKÜN

Erkek kısırlığında esas sorunun hiç spermin olmaması olduğunu, bunu da micro tese denilen küçük bir ameliyatla çözüme ulaştırdıklarını söyleyen Opr. Dr. Muhterem Akdeniz, "Micro tese (azosperm) hiç spermin olmaması durumunda uygulanıyor" dedi.

Erkek kısırlığının artık sorun olmaktan çıktığını söyleyen Opr. Dr. Akdeniz, şu bilgileri verdi: "Çocuk olması için gerekli olan erkek hücresi (sperm) kadın hücresi ile buluşturularak, çocuk sahibi olmak artık hayal olmaktan çıkıyor. Kliniğimizde bu işlem başarıyla uygulanmakta ve yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Erkeklerde Kısırlık Artık Sorun Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement