Erken doğan buzağıyı evlerinde besliyorlar - Son Dakika
Yaşam

Erken doğan buzağıyı evlerinde besliyorlar

Erken doğan buzağıyı evlerinde besliyorlar Artvin'de Öztürk ailesi annesinin sahiplenmediği prematüre buzağıyı evlerinde gözü gibi bakıyorlar Artvin'de hayvancılıkla uğraşan Nuri Öztürk, erken doğan buzağıyı evinde besliyor.

27.04.2021 09:44  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erken doğan buzağıyı evlerinde besliyorlar

Artvin'de Öztürk ailesi annesinin sahiplenmediği prematüre buzağıyı evlerinde gözü gibi bakıyorlar

ARTVİN - Artvin'de hayvancılıkla uğraşan Nuri Öztürk, erken doğan buzağıyı evinde besliyor. Annesinin sahiplenmediği prematüre buzağıya 'Kalafat' adını koyan Öztürk, elleriyle beslediğini buzağıya gözü gibi bakıyor.

Artvin merkeze bağlı Taşlıca (Hatila) köyü Molas Mahallesi'nde hayvancılıkla uğraşan Sayibe ve Nuri Öztürk çifti, doğum süresinden bir hafta önce dünyaya gelen buzağının, ahır şartlarında yaşamayacağını düşünerek evlerinde besleme karar verdiler. Ahıra giden Nuri Öztürk, yerde hareketsiz yatan buzağıyı görünce kendi imkanlarıyla müdahale etti. Bir süre sonra kendine gelen buzağıyı ahır da saklayamayacağını düşünen Öztürk, evde saklamaya karar verdi.

Öztürk, evinin oturma odasında beslediği buzağıyı özenle bakıp elleriyle süt içiriyor. Yaşama tutulması için sobanın yanında saklayan ve etrafına yastık koyan Nuri Öztürk "Buzağı günü gelmeden erken doğdu. Ayakta duramıyordu. Bu nedenle annesi de süt içiremedi. Bir hafta evde kucakta büyüttük. Kafasını tutamıyordu. Bizde başına yastık koyduk. Bir hafta sonda ahırın en yaşlı ineği olan 'Devlet' ismini verdiğimiz ineğimiz sahiplendi. Şimdi yürümeye başladı çok mutluyuz. 50'e yakın büyük baş hayvanımız var. Böyle durumda ahır şartları uygun olmuyor. Bu nedenle evde sıcak ortamda özenle ilgiyle bakıyoruz. Kalafat'ta bu şekilde hayta tutundu" diyerek sözlerin tamamladı.

Erken doğan buzağıyı evlerinde besliyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Erken doğan buzağıyı evlerinde besliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hasankeyf'te yiyecek arayan kurdun görüntüleri ortaya çıktı
    12:49 Hasankeyf'te yiyecek arayan kurdun görüntüleri ortaya çıktı

    Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bir kişi, aracıyla seyir halindeyken üzüm bağında yiyecek arayan bir kurdun görüntülerini çekti. Kurt, ıslık çalınca ormanlık alana doğru kaçtı.

  • Denizli'de minibüs yangını
    12:40 Denizli'de minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüsten geriye metal yığını kaldı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ölen veya yaralananın olmadığı belirtildi.

  • Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı
    12:34 Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı

    Serdivan'da yaşayan bir kadın, evden çıkamadığı için siparişini kuryeye verdi. Kurye, müşterinin isteği üzerine kedinin karnını doyurdu ve bu anlar kask kamerasına yansıdı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi
    12:30 Bolu Mengen'de çıkan yangında samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi

    Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Düzağaç köyünde Hasan K'ye ait samanlıkta bilinmeyen nedenle çıkan yangın, hızla yayılarak bitişikteki traktöre de sıçradı. Mengen Belediyesi itfaiyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle evlere sıçramadan söndürülen yangında, samanlık ve traktör kullanılamaz hale geldi.

  • Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    12:27 Şanlıurfa'da dere suyuna kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dere suyunun akıntısına kapılarak kaybolan 11 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları 7'nci gününde de devam ediyor. Ekipler, çocuğu bulmak için Suriye sınırına kadar ilerledi. Sualtı arama ve kurtarma ekipleri, henüz herhangi bir sonuç elde edemedi.

  • Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    12:23 Elazığ'da İş Yerinde Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Elazığ'da bir iş yerinde sobadaki alevin sıçraması sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında çatı katı kül olurken, yangının odunluğa sıçramaması faciayı önledi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı
    12:23 Esenyurt'ta Yangında Mahsur Kalan 4 Kişi Kurtarıldı

    Esenyurt'ta bir binada çıkan yangında engelli bir çocuğun çakmakla oynaması sonucu apartmanda mahsur kalan 4 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yangın sırasında çatıya çıkan bir adam ise dron ile havadan görüntülendi. Yangın nedeniyle binada büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, çocuğun daha önce de benzer bir şekilde yangın çıkardığı belirtildi.

  • Kopan elektrik kablosundan çıkan kıvılcımlar korkuttu
    12:18 Kopan elektrik kablosundan çıkan kıvılcımlar korkuttu

    Bursa'da merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Demetevler Mahallesi'nde kopan elektrik kablosu mahalleliyi endişelendirdi. Kopan kablodan çıkan kıvılcımlar tehlike oluştururken, olayda herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Görevliler tarafından tamir edilen kablo, o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Edirne'de yapımı süren huzurevi birinci etap inşaat çalışmaları tamamlandı
    12:17 Edirne'de yapımı süren huzurevi birinci etap inşaat çalışmaları tamamlandı

    Edirne'de yapımı süren 200 kişilik huzurevi için birinci etap inşaat çalışmaları tamamlandı. Huzurevinde sinema salonu, atölyeler ve spor merkezi yer alacak. Bina çevresinde yürüyüş yolu, açık otopark ve ambulans yolu bulunacak.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu
    12:10 Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar sofrasında bir araya geldi. Programda konuşan Vali Ünlü, Türk polisinin önemini vurgulayarak, görevlerini cesaret ve kararlılıkla yerine getirdiklerini belirtti.


Advertisement