Ermenilerin Katlettiği Türkler Dualarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ermenilerin Katlettiği Türkler Dualarla Anıldı

Ermenilerin Katlettiği Türkler Dualarla Anıldı

İşgalci Fransızların desteğindeki Ermeni çetelerin yine bir Ramazan ayında 11 Haziran 1920’de Adana’da katlettiği Türkler dualarla anıldı.

11.06.2016 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşgalci Fransızların desteğindeki Ermeni çetelerin yine bir Ramazan ayında 11 Haziran 1920'de Adana'da katlettiği Türkler dualarla anıldı.

YEŞİLOBA ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Bundan 96 yıl önce 11 Haziran 1920'de Yeşiloba mevkiinde Ermeni çeteler tarafından katledilen 200'den fazla Türk dualarla anıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen anma etkinliğinde, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Arslan, Türkiye Kuvayı Milliye Mücahitler Derneği Yönetimi, bölgenin mahalle muhtarları hazır bulundu.

ORUÇLU İNSANLAR KATLEDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Yusuf Delikoca, burada yaptığı konuşmada, "96 yıl önce bugün yine bir Ramazan ayı idi. İşgalci Fransızların desteğindeki Ermeni çeteleri şu an bulunduğumuz yerde 200'den fazla insanımızı hem de oruçlu olmalarına aldırış etmeden acımasızca katlettiler. Katliamdan haberdar edilen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yayınladığı bir mesaj ile bütün dünyaya duyurduğu olayın bir vahşet olduğunu bildirdi" dedi.

Esat Arslan da vahşetin, tarihi belgelerle sabit olduğunu ve asla unutulmayacağını söyledi.

YUSUF BAŞ: "ÖZÜR DİLEYENE KADAR EBEDİ DÜŞMANLARIMIZDIR"

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş ise ayrıca yaptığı açıklamada "Kendi tarihleri kan ve vahşetle dolu olan ama Osmanlı Devletinin haklı, meşru, hukuki ve zorunlu bir göç hadisesini bile gerekçe göstererek Türk milletini soykırım yapmakla suçlayan zalimler; gelsinler gerçek katliamı görsünler. Hem yurdumuz işgal edilecek, hem işgalcilerle bir olup sırtımızdan hançerleneceğiz, hem de soykırımla suçlanacağız. Onurlu, tarihe saygılı hiçbir insan, bizi bu şekilde suçlayamaz. Tarihi çarpıtanlar, gerçeği örtenler ve değiştirenler Allah'ın düşmanıdırlar; onlar gerçeği kabul edip özür dileyene kadar bizim de ebedi düşmanlarımızdırlar" ifadesini kullandı.

Anma etkinliğinde müze ve kütüphane gezildi, Şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ermenilerin Katlettiği Türkler Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement