Ermenistan-Azerbaycan Cephe Hattındaki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Ermenistan-Azerbaycan Cephe Hattındaki Çatışmalar

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında tarafların anlaşması ile çatışmaların durdurulmasının ardından Ermeni güçlerin dört gün boyunca top ateşine tuttuğu bazı Azerbaycan sivil yerleşim birimlerindeki tahribat, AA muhabirlerince görüntülendi.

05.04.2016 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan- Azerbaycan cephe hattında tarafların anlaşması ile çatışmaların durdurulmasının ardından Ermeni güçlerin dört gün boyunca top ateşine tuttuğu bazı Azerbaycan sivil yerleşim birimlerindeki tahribat, AA muhabirlerince görüntülendi.

Ermeni güçlerin ateşine maruz kalan Terter ilinin, Hasankaya, Azadkarakoyunlu, Düğerli, Karağacı, Seydimli köyleriyle, Ağdam ilinin Sarıçoban, Ahmetağalı, Orta Gervend, Karadağlı, Benövşeler, Sarıcalı ve Seferli gibi köylerinde çok sayıda ev top mermisi isabet etmesi sonucu hasar gördü. Çatışmalar süresince Ermenilerin açtığı ateş sonucu biri 16 yaşında kız olmakla 4 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk yaklaşık 20 kişi yaralandı.

Ağdam'ın Ahmetağalı köyünde yaşlı bir kadının yaşadığı ev, havan topu mermisi isabet etmesi sonucu kullanılamaz hale geldi. Ev sahibi kadın olay anında evde bulunmadığı için sağ kaldı.

Ahmedağalı köyünde grad füzesi isabet eden bir ev de kullanılamaz hale geldi. Dün yaşanan olayda evin yakınlarında bulunan bir kadın şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Aynı köyde bir başka evin bahçesine düşen füze, burada bulunan aracı tahrip etti.

"Kültürümüzde sivilleri hedef almak yok"

Kızkardeşinin evine füze isabet eden Elsever Abdullayev, 1991 yılında savaşa katıldığını, hiçbir zaman sivilleri hedef almadıklarını söyledi.

Savaşın yeniden başlaması halinde gönüllü olarak cepheye gitmeye hazır olduğunu vurgulayan Abdullayev, "Bizim din ve kültürümüzde sivilleri hedef almak yoktur. Sivillerle işimiz yok. Müslümanlar kadın ve çocuklara ateş etmez. Ermeni güçlerine ise yazıklar olsun. Uzaktan köylerimize ateş ediyorlar. Cesaretleri yetiyorsa yüz yüze çıksınlar savaşalım" dedi.

Ateşe maruz kalan Azerbaycan köylerinde vatandaşların evlerini terk etmediği ve normal yaşamlarına devam ettiği gözlemlenirken, yöre halkına destek için ülkenin dört bir tarafından insanların konvoylar halinde bölgeye geldiği görüldü.

- Karabağ savaşına katılan gaziler askere alınmak için başvurdu

Araçlarını Azerbaycan bayraklarıyla donatan vatandaşlar, cephe hattındaki köyleri ziyaret ederek, halkla dayanışma içerisinde olduklarını gösterdi.

Karabağ savaşına katılan çok sayıda gazi de Azerbaycan ordusuna destek olmak ve gönüllü olarak silah altına alınmak amacıyla bölgeye geldi. Askeri ve idari yetkililer, ordunun yeterli güce sahip olduğunu söyleyerek, gazilere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ermenistan-Azerbaycan Cephe Hattındaki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement