Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar yeniden başladı! ABD'nin işine gelmedi - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar yeniden başladı! ABD'nin işine gelmedi

Azerbaycan, Ermenistan ordusunun akşam saatlerinde sınırda kapsamlı provokasyonda bulunduğunu açıkladı. Bu saldırıların ardından Azerbaycan'dan sert misilleme geldi. Çatışmadan rahatsız olan ABD Dışişleri Bakanı, Ermenistan lideri Paşinyan ile görüştü. Mevcut durumu "kabul edilemez" olarak nitelendiren Blinken, "Her türlü askeri çatışmaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

13.09.2022 09:06  Güncelleme: 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun dün akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunduğunu duyurdu. Yakın dönemde savaşan Azerbaycan-Ermenistan sınırında dün akşam itibarıyla yoğun çatışmalar başladı.

PAŞİNYAN, ABD İLE GÖRÜŞTÜ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalara ilişkin telefonda görüştü. Ermenistan Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Paşinyan'ın Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki son çatışmalar ele alındı.

"KABUL EDİLEMEZ"

Görüşmede, Paşinyan sınırdaki durumla ilgili endişelerini Blinken'a aktardı. ABD Dışişleri Bakanı Blinken da durumun daha da tırmanmasını kabul edilemez olarak değerlendirdi. Blinken, ABD'nin durumu istikrara kavuşturmak için çaba göstermeye hazır olduğunu ifade etti.

"DERHAL SON VERİN"

Blinken, "ABD, Ermenistan'daki yerleşim yerlerine ve sivil altyapıya yönelik bildirilen saldırılar da dahil olmak üzere, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışma haberlerinden derin endişe duymaktadır. Uzun zamandır açıkça belirttiğimiz gibi, bu sorunun askeri bir çözümü olamaz. Her türlü askeri çatışmaya derhal son verilmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar yeniden başladı! ABD\'nin işine gelmedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalar yeniden başladı! ABD'nin işine gelmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Akın Ercan: ermenilerin kökünü kurutmadan bu çatışmalar bitmez azerbaycan tüm toprakları almalı ve ermenileri fransa ve abd ye göndermeli orada huzur içinde yaşasınlar. 141 8 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement