Ermenistan'ın yalanlarını cepheden kaçan asker ortaya çıkardı: Toplamda binlerce ölümüz var - Son Dakika
Dünya

Ermenistan'ın yalanlarını cepheden kaçan asker ortaya çıkardı: Toplamda binlerce ölümüz var

Aliyev'in "Ermenistan savaşı kaybetti" sözlerinin haklılığını ortaya koyan bir açıklama, Karabağ'a giden Ermeni asıllı Fransa vatandaşı Artur Oganisyan'tan geldi. Artur, cephede binlerce ölü olduğunu ve Ermenistan tarafından kendilerine mühimmat desteği sağlanamadığını söyledi.

09.10.2020 09:07  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında yaşadığı hezimet, askerlerin itiraflarına da yansıdı. Hem teslim olan hem de savaşa gönüllü olarak katılan bazı Ermeni askerlerin yaptığı açıklamalar, Ermenistan ordusunun durumunu ortaya koydu. Gönüllü olarak Karabağ'a giden Ermeni asıllı Fransa vatandaşı Artur Oganisyan Rus basınına yaptığı açıklamada Erivan yönetiminin insanları aldattığını, 18 yaşındaki çocukların mühimmatsız cepheye sürüldüğünü ve açıklanandan çok daha fazla kayıpları olduğunu söyledi.

"TOPLAMDA BİNLERCE ÖLÜ VAR"

Cebrail'de cephe hattında savaştığını Azerbaycan ordusunun bölgeyi ele geçirilmesinden sonra geri döndüğünü ifade eden Oganisyan, şunları anlattı: "(Ermeni hükümeti) insanları aldatıyorlar, 18 yaşında bir askeri cepheye sadece makineli tüfekle gönderiyorlar. 'Üzgünüz, mermi yok, tank yok' diyorlar. Orada hiçbir şey yok! Dün Hadrut'taydık, memurlar gelmişti. Komutanı yargılayacaklarını söylediler. Gece gençleri topladı ve onlara Cebrail'den ayrılmalarını söyledi. Liderliğin emrine karşı geldi. Komutan, 'Onlar çocuklar, 10 günlük asker. Bunlar nereye gidecek' dedi. Makineli tüfek, uçaklara ve toplara karşı... Hattımızda gözümün önünde 200 kişi öldü. Toplamda binlerce ölü var. Bu savaşı izledikten sonra her şeyi vereceğimizi anladım."

KOMUTANLAR ÇEKİLMEK İSTİYOR

Teslim olan bir Ermeni askerinin görüntüleri de Azerbaycan basını tarafından yayınlandı. Görüntülerdeki asker cepheye zorla gönderildiğini iddia ederek Başbakan Paşinyan'a küfür etti. Ermenistan ordusunda cephe hattında da anlaşmazlıklar devam ediyor. Bazı cephelerde lojistik eksiklikler nedeniyle savaşmak istemeyen komutanlar "askerlere geri çekilme konusunda telkinde bulunmakla" suçlandı. İddiaları Ermenistan Başbakanı Paşinyan da doğruladı.

CESETLERİMİZİ TOPLAYAMIYORUZ

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından her gün yeni görüntülen yayınlanmasına rağmen ölü sayısını 360 olarak açıklayan Ermeni ordusu kayıplarını daha fazla gizleyemez oldu. Cephedeki askerlerden haber alamayan vatandaşların baskısı üzerine Ermenistan Savunma Bakanlığı açıklama yapmak zorunda kaldı. Bakanlık temsilcisi Artsrun Hovhannisya, "Çatışma bölgesinde şiddetli çatışmalar devam ediyor. Bu da ölenlerin cesetlerini bulmayı zorlaştırıyor. Bu savaş tamamen farklı. Özür diler ve anlayışlı olmanızı rica ederiz" dedi.

ALİYEV, "SAVAŞI KAYBEDİYORLAR" DEMİŞTİ

Aliyev, iki gün önce "Ermenistan ordusunun acizliği ve Ermenistan'ın siyasi yöneticilerinin cinayeti. Sivillere saldırmak, ateş açmak, balistik roketlerle sivil şehirlere saldırmak cinayet sayılır. Savaş meydanında Ermenistan görür ki, bizim önümüzde duramıyor, savaşı kaybediyor. Sivillere saldırıları bizi durduramaz. Sorunumuz Ermeni halkıyla değil yönetimiyle" demişti.

ERMENİSTAN KAN KAYBEDİYOR

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda, Ermenistan kayıp vermeye devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusuna ait 10 tank, 6 D-20 obüs topu, 1 Akatsiya kundağı motorlu obüs ve 30 aracının imha edildiğini açıkladı. Azerbaycan ordusu, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırı gerçekleştiren Ermenistan'a ait bir kamikaze İHA'yı vurarak düşürdü. Sahada büyük bir hezimet yaşayan Ermenistan askerleri, bazı mevzilerde silahlarını ve araçlarını bırakarak kaçtı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait çok sayıda silah, mühimmat ve araç ele geçirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da 5 Ekim'de işgalden kurtarılan Horadiz'in görüntülerini paylaştı.

Ermenistan\'ın yalanlarını cepheden kaçan asker ortaya çıkardı: Toplamda binlerce ölümüz var

Son Dakika Dünya Ermenistan'ın yalanlarını cepheden kaçan asker ortaya çıkardı: Toplamda binlerce ölümüz var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Bilirkişi: Gardaşlarımızın yanındayız 20 0 Yanıtla
  • !!!!!!!!: Daha beter olun ... 18 0 Yanıtla
  • o da bilmiyo..: daha olacaklardan haberi yok 17 0 Yanıtla
  • muro : ermenistan savaşı kaybediyor gücü kalmadı ve rusya olaya el attı durumu gördü. ermenileri daha fazla yıpratmak istemiyor. bugün tarafları moskovada buluşturacak. 7 2 Yanıtla
  • abdurrahman Düşüngen: Mermi siz asker olur mu? Kaçarken atmıştır. Uyanık. Sahtekar. Bir de yalan söylüyor. Hangi devirde yaşıyoruz. 0 0 Yanıtla
  • dosdoğru: ermeniler zoru görünce kaçarlar.Sivilleri görünce de katlederler. 0 0 Yanıtla
  • KARABAĞ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUYOR: kurtuluşu için tekbir: Allah-u Ekber! 0 0 Yanıtla
  • tufanN: YAKIN YIKIN KARABAGI GERİ ALIN . ACI YOK KANA KAN 0 0 Yanıtla
  • Kurt: Film daha yeni başlıyor, mızıkçılık yok, siz kaşındınız Türk gereğini yapacak. 0 0 Yanıtla
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement