Eroğlu: "Derin Mahzenlerden Çıkıp Su Yüzüne Çıksınlar" - Son Dakika
Politika

Eroğlu: "Derin Mahzenlerden Çıkıp Su Yüzüne Çıksınlar"

Eroğlu: "Derin Mahzenlerden Çıkıp Su Yüzüne Çıksınlar"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘Hizmet parti kurmak için çalışmalara başladı’ açıklamalarıyla ilgili şöyle konuştu: “Parti kuracaklarmış?

24.03.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Hizmet parti kurmak için çalışmalara başladı' açıklamalarıyla ilgili şöyle konuştu: "Parti kuracaklarmış? Kurarlarsa memnun oluruz, daha iyi olur. Çünkü öyle kapalı kapılar ardında derin mahzenlerde çalışma yapmak yerine su yüzüne çıksınlar."

Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, çarşı pazarı gezerek partisinin Sandıklı Belediye Başkan adayı Mustafa Çöl'e vatandaşlardan destek istedi. Önce partisinin Sandıklı ilçesindeki seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Eroğlu'nu burada davul zurnayla partililer karşıladı. Çarşı pazarı gezerek esnaf ve vatandaşları selamlayan Eroğlu, gazetecilerin soruları üzerine gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Hizmet, İzmir'de parti kurmak için harekete geçti' yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' diye sordu. Eroğlu da bu soruya şöyle karşılık verdi: "Parti kuracaklarmış? Kurarlarsa memnun oluruz, daha iyi olur. Çünkü öyle kapalı kapılar ardında derin mahzenlerde çalışma yapmak yerine su yüzüne çıksınlar. Demokrasinin gereği bu. Dolayısıyla gizli kapaklı değil de, açık şeffaf bir şekilde ortaya çıkmalarına fevkalade seviniriz."

"ORMAN YANGINLARI KONUSUNDA TEŞKİLATIMA GÜVENİYORUM"

Bakan Eroğlu, gazetecilerden gelen sorular üzerine 'orman yangınları sezonu' hakkında şunları söyledi:

"Orman yangınları ile ilgili hatta biz helikopter ve uçaklar açısından son derece kuvvetliyiz. Hatta sadece Türkiye değil Balkanlara, geçmişte Rusya ve İsrail'e yardımcı olduk. Neticede ormanlar bütün dünyanın ortak alanı ve bizlerin akciğerleri. Bu yüzden bizim harekat merkezimiz ve çok iyi bilgi birikimi olan ekibimizle birlikte hazırız. Ama tabii ki hazır olmak yetmiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olması lazım. Yani orman yangınlarının büyük kısmı insan kaynaklı, insan ihmallerinden kaynaklanıyor. Mayıs, Haziran itibari ile biz zaten alarm durumuna geçiyoruz. Allah'a şükür teşkilatıma güveniyorum, inşallah bu seneyi geçen seneki gibi sıkıntısız atlatacağımıza inanıyorum. Ayrıca, çok sayıda gölet yaptık, onların faydası olacak. Yani biz bütün Türkiye'de Bin Günde Bin Gölet Projesini bu sene bitiriyoruz. Dolayısı ile orman yangınlarında su sıkıntısı olmaması, kolay atlatılması açısından ve etrafın nemlenmesi açısından çok faydalı olacak."

BAKAN EROĞLU, CHP MİLLETVEKİLİ AHMET TOPTAŞ'LA KUCAKLAŞTI

Bakan Eroğlu, son olarak seçim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, AK Parti olarak tek temennilerinin seçimlerin huzur ve sükunet içerisinde geçmesi olduğunu söyledi. Bütün partilerin seçim bürolarını ihmal etmediklerini, tebrik ettiklerini ve kucakladıklarını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Neticede seçimler demokraside bir bayram havasında olmalı. Biz neticede herkesi seviyoruz, 77 milyon vatandaşımızı gönülden seviyoruz. Neticede siyasi tercihtir. Herkesin tercihine, giyimine, kuşamına, yaşamına saygı gösteriyoruz. AK Parti'nin zaten ideali bu. Bir sevgi ortamı, huzur iklimi oluşsun, biz bunu istiyoruz. Biz demin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş ile CHP'lilerle karşılaştık ve onlarla kucaklaştık. Sadece selamlaşmadık, kucaklaştık. Başarılar diledik. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim bürosunu da gördük, onları selamladık. Ben şunu istiyorum, 30 Mart seçimleri huzur içerisinde, bayram havasında geçsin. Bütün milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesine vesile olsun, dileğimiz budur. Hayırlı olsun."

Bakan Eroğlu, buradaki programının ardından halka hitap etmek üzere ilçeye bağlı Akharım beldesine gitti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eroğlu: 'Derin Mahzenlerden Çıkıp Su Yüzüne Çıksınlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    18:16 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında, yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında görüşme gerçekleştirildi.

  • Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal en genç muhtar seçildi
    17:58 Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal en genç muhtar seçildi

    Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Yıldırım Özen Mahallesi'nde muhtar seçilen 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal, Kızılcahamam'ın en genç muhtarı oldu. Ünsal, mazbatasını alarak mahalle halkıyla mutluluğunu paylaştı. Yaptığı açıklamada, mahalle halkına hizmet için çalışacağını belirten Ünsal, en genç muhtar olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz
    17:54 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YSK'ya olan güvenin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa tartışmalarına da açık olduklarını belirtti.

  • AK Parti Antalya İl Başkanı: Teleferik kazası derinlemesine araştırılmalı
    17:43 AK Parti Antalya İl Başkanı: Teleferik kazası derinlemesine araştırılmalı

    AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasına ilişkin, çok ağır ihmal zincirlerinin olduğunu belirterek, kazanın derinlemesine araştırılması gerektiğini söyledi. Çetin, kazanın siyasi bir olay olmadığını ve teknik bir soruşturma sonucu adli bir olay olduğunu vurguladı. Ayrıca, AK Parti'nin bıraktığı yatırımların dahi bakımının yapılamadığını ifade etti.

  • Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:42 Ünye Belediye Meclisi Yeni Dönemin İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ünye Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantı öncesi yaptığı konuşmada Ünye'ye hizmet etmek için vatandaşların teveccühü ile göreve seçildiklerini belirtti.

  • Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor
    17:35 Ürdün Dışişleri Bakanı: Netanyahu İran'la çatışmaya çekmek istiyor

    Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dikkatleri Gazze'den uzaklaştırıp İran'la çatışmaya çekmek istediğini söyledi. Baerbock ise bugün İsrail'e ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

  • AK Parti İl Başkanı Ali Çetin:
    17:33 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin: "Teleferik kazası, adli bir olaydır"

    AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Antalya'da gerçekleşen teleferik kazası hakkında yaptığı basın toplantısında, kaza sonrası verilen tutuklama kararlarının siyasi olmadığını söyledi. Çetin, kazanın büyük bir kaza olduğunu ve siyasi tarafı olmaksızın soruşturulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kazada çok sayıda ihmal olduğunu ve tutuklama kararlarına yapılan eleştirilere cevap verdi.

  • TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü
    17:30 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'da Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile görüştü

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Gürcistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Savunma Bakanı İrakli Çikovani ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ve Gürcistan arasındaki stratejik iş birliğinin önemi vurgulandı ve bölgesel güvenliğin güçlendirilmesine yönelik üçlü iş birliği hakkında konuşuldu.

  • YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı
    17:29 YSK, 3 ilçe ile 4 beldede seçimlerin yenilenmesini kararlaştırdı

    Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili yapılan itirazları değerlendirmesi sonucunda Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli-Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt-Akpazarı ve Aksaray Merkez-Sağlık beldelerinde seçimlerin iptalini kararlaştırdı. Seçimler, 2 Haziran'da yenilenecek.

  • Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'ye gidecek öğrencileri bilgilendirdi
    17:28 Şahinbey Belediyesi, Çanakkale'ye gidecek öğrencileri bilgilendirdi

    Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun Çanakkale'nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı ve bu yıl da devam ettirdiği "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesinde Çanakkale'ye gidecek ilk öğrenci kafilesi Vali Çeber'in katıldığı toplantıyla bilgilendirildi.

  • İstanbul'da afet riskleri ele alındı
    17:22 İstanbul'da afet riskleri ele alındı

    İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında yapılan Afet Koordinasyon toplantısında, İstanbul'da afet risklerine ilişkin çalışmalar ele alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da toplantıya katıldı.

  • Lütfü Savaş'ın seçim çalışmaları için tefeciden para aldığı ortaya çıktı
    17:21 Lütfü Savaş'ın seçim çalışmaları için tefeciden para aldığı ortaya çıktı

    31 Mart seçimlerinde kaybeden Eski Hatay Belediye Başkanı Lütfu Savaş'ın seçim çalışmaları için tefeciden 32 bin TL aldığı ortaya çıktı. Ortaya çıkan belgelere göre, kendini iş adamı olarak tanıtan bir kişinin 32 bin TL'yi belediyeye "İmar harcı bedeli olarak" gönderdiği, daha sonra yanlışlıkla gönderildiğini iddia ederek paraya geri istediği öğrenildi.


Advertisement