Eroğlu: İstanbul'da Şu Anda Barajlar Yüzde 85 Dolu - Son Dakika
Politika

Eroğlu: İstanbul'da Şu Anda Barajlar Yüzde 85 Dolu

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yılın kurak geçmesine rağmen, bu yıl barajlarda herhangi bir su sıkıntısı yaşanmadığını belirterek, "İyiki barajları yapmışız. 525 baraj, bin tane göletle kuraklığı aştık herhangi bir problem yok. Mesela İstanbul'da şu anda barajlar yüzde 85 dolu.

12.06.2018 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yılın kurak geçmesine rağmen, bu yıl barajlarda herhangi bir su sıkıntısı yaşanmadığını belirterek, "İyiki barajları yapmışız. 525 baraj, bin tane göletle kuraklığı aştık herhangi bir problem yok. Mesela İstanbul'da şu anda barajlar yüzde 85 dolu. İzmir'de yüzde 44, Bursa'da yüzde 98" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılış ve ziyaretler için havayoluyla Ordu'ya geldi. Ordu Valisi Seddar Yavuz'u makamında ziyaret ederek, burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, su, yangın ve Hidroelektrik Santrali (HES) konularına değindi. Türkiye'nin su zengini olmadığını, fakat barajlarda henüz bir sıkıntı bulunmadığını da vurgulayan Eroğlu, "Suyu dünyada en iyi yönetebilen ülke Türkiye'dir. Türkiye öyle su zengini değil, buralarda su bol. Ama Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da, Doğu Anadolu'da pek çok yerde su sıkıntısı var. Geçen yıl, 44 yılın en kurak yılını yaşadık. Ama iyiki barajları yapmışız, 525 baraj, bin tane göletle kuraklığı aştık herhangi bir problem yok. Zaten geçen seneden suyumuz barajlarda vardı. Mesela İstanbul'da şuanda barajlar yüzde 85 dolu. İzmir'de yüzde 44, Bursa'da yüzde 98. Yani herhangi bir sıkıntı yok. İşletmede olan 344 barajın toplam doluluk oranı yüzde 50'den fazla" dedi.

TABİATI TAHRİP ETMİYORUZ

Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede, Akdeniz ülkeleri arasında birinci sırada yer aldığını, yangınla mücadelede oldukça da güçlü olduğunu belirten Eroğlu, teknolojik imkanlarında en iyi şekilde kullanıldığını kaydetti. HES'lerin sıkı kontrol edildiğini de vurgulayan Eroğlu, "Onlar sadece suyu kullanmıyor, suyun gücünden istifade ediyor. Suyun satılması falan söz konusu değil. Ordu'da ki HES'ler, bütün Ordu'nun elektrik ihtiyacını karşılayacak derecede. Tabiatı tahrip ettirmiyoruz, derelerin can suyunu bırakıyoruz asla kurutmuyoruz" diye konuştu.

EN AZ 400 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAYA VAR MISIN?

Bakan Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen, 35 milyon TL maliyetli 3 adet tesisin temel atma ve toplu açılış programına katıldı. 24 Haziran seçimlerinin de önemli olduğunun altını çizen Eroğlu, "Şöyle tarihimize bir bakarsanız, tarihimizdeki en önemli seçim 24 Haziran'da yapılacak seçimdir. Bu seçimlerde inşallah Batı'nın yeni oyununu bozmaya var mısın Ordu? Yola devam demeye var mısın? Milletvekillerimizi gümbür gümdür Meclis'e göndermeye var mısın? Cumhur ittifakını tam olarak destekleyerek gerçekten en az 400 milletvekili çıkarmaya var mısın? Burası maşallah, Cumhurbaşkanımıza söyleyelim 'Ordu tamam gelme' desem olur mu?" diyerek Ordulular'dan destek istedi.

Bakan Eroğlu, törenin ardından vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtarak iftar programı için karayoluyla Fatsa ilçesine hareket etti. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Eroğlu: İstanbul'da Şu Anda Barajlar Yüzde 85 Dolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement