Erol Ceylan, Hamburg'da Hotel Açtı - Son Dakika
Spor

Erol Ceylan, Hamburg'da Hotel Açtı

Erol Ceylan, Hamburg\'da Hotel Açtı

Dünyanın en büyük boks organizatörlerinden Erol Ceylan, Almanya’nın Hamburg kentinde otel açtı.

28.07.2018 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük boks organizatörlerinden Erol Ceylan, Almanya'nın Hamburg kentinde otel açtı.

Almanya'nın Hamburg kentinde ticari hayatını sürdüren başarılı iş adamı Erol Ceylan adından söz ettirmeye devam ediyor. Yaptığı spor organizasyonlarıyla adından sıkça bahsettiren Ceylan, bu kez de sporcuların rahat konaklayacakları ve antrenman yapabilecekleri otel açtı. Hamburg'da 'Stadt Hotel' ismiyle açılan otel hem sporcularına hem de vatandaşlara hizmet veriyor. Erol Ceylan kendisine ait şirketler grubuna otelciliği de ekleyerek turizme de girmiş oldu. Kendisine ait EC BOKSING Spor Kulübü ile iki yıl üst üste Almanya Boks Federasyonu'nun en iyi kulübü ödülünü alan Ceylan, bu kez sporcuların konforunu ve çalışma ortamını hazırlayacak otel projesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Sporcular düşünülerek tasarlandı

Normanenweg semtinde açtığı Stadt Hotel Hamburg ile otelcilik hayatına atılan Erol Ceylan, Türk toplumunun gururu olmaya devam ediyor. Kendisine spor kulübünün hemen üstünde açtığı otelin çok iyi müşteri potansiyeline sahip olduğunu belirten iş ve spor adamı Erol Ceylan, "Kendime ait olan binanın alt katında dev bir boks ve spor kompleksi yaptık. Spor kompleksimiz aynı zamanda halkada açık. Ardından sporcularımın konaklama sorunu yaşadığını fark ettim ve otel yapmaya karar verdim. Ancak şu an kendimiz de şaşkınız. Çünkü talep oldukça yoğun. İnsanlar büyük bir ilgi gösteriyorlar tabi ki; bunda yıllardan beri ticari hayatımızda dürüst ve yüksek kaliteli hizmet vermemizin de büyük payı var. Şimdi başka oteller de açmak için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. Dört kattan oluşan ve 41 odası bulunan hotelin 36 odası çift kişilik odalardan oluşuyor ve yatak boyu ebatları da sporcular düşünülerek tasarlandı.

Erol Ceylan, kimdir?

Gençliği Hamburg'un sokaklarında geçmiş Yozgatlı gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak şehrin en problemli mahallerinden birisi olan Wilhelmsburg'da büyüdü. Ticareti Türk marketi işleten babasının yanında öğrendi. Türk vatandaşlarının her türlü sıkıntılarına yardımcı olmasıyla tanındı. Almanya'da özellikle büyük suç olan vergi konusunda Türk vatandaşlarına vergi beyannamelerini doldurmalarına uzun yıllar yardım etti. Başarılı iş adamı Ceylan, gençliğinde taekwondo sporuyla ilgilendi. Bu dalda çok ta iyi olduğunu söyleyen Ceylan, "80'li yıllarda Almanya çok karışıktı. Başkanlığını yaptığım 30 kişilik bir grup kurarak, o dönemde yabancılara saldıran Nazilere karşı mücadele etmeye başladık. Hamburg'un Bergedorf ve Neugraben semtlerindeki dazlaklara dünyayı dar ettik ve Türklere dokunmamaya karar verdiler ve Türkleri rahat bıraktılar. Daha sonra yeni bir hayata karar verdim. Kardeşlerimle birlikte el ele vererek çalışma hayatına atıldık. Büyük bir finansal işine girerek kendi transport firmamızı kurduk. 100 araçlık bir filoyla temel gıda ile dondurulmuş gıda dağıtımı yapmaya başladık Avrupa'da. İşlerimiz çok şükür iyi gitti ve 13 şirket kurduk işçi bir babanın oğlu olarak işimizin patronu olduk.. Hamburg kentindeki Narmannenweg semtinde şu an içinde ECB BOXING Spor Kulübü'nün de bulunduğu 4000 metrekarelik dev binayı aldım. Çok şükür şu anda yüzlerce eleman çalıştırıyorum. Bunların bir çoğu da Alman. Alman, Boşnak, Türk... Avrupa ve Dünya şampiyonlarım var. Çok büyük boks organizasyonları yapıyorum. Muhammed Ali, Mike Tyson, Evander Holyfield, George Foreman, Lennox Lewis gibi şampiyonların organizatörü Don King bu sene mart ayında yaptığım şampiyonaya gelerek 'Bu işi şu anda en iyi yapanlardan bir tanesisin' diyerek övgüyle bahsetti. Buda beni ayrı motive etti" diyerek bundan sonrada spora yatırım yapmaya devam edeceğini söyledi.

"Kulübüm güvenilir bir ortamda maçlar sunmayı amaçlar"

Yıllık geliri 25 milyon Euro'ya ulaşarak dikkatleri çeken iş adamı Ceylan, "Kendime ait olan Evil Enerji içecekleriyle sponsorluklarla spora yardımcı oluyorum. Futbolda Sırp liglerinde danışman olarak görev yapıyorum. 2009 yılında profesyonel boks yapmaya karar verdim. Yalancılar, dolandırıcılar ringlerdeki dürüst olmayan davranışlar beni kısa sürede bu fikrimden vazgeçirdi. Ancak bu duruma son vermek amacıyla kendi boks kulübüm olan EC BOXING'i kurdum. Kulübüm dünyanın en iyi boksörlerini kendi forması altına alarak, onlara dürüst ve güvenilir bir ortamda maçlar sunmayı amaçlar. Kısa sürede çok iyi boksörler ile sözleşmeler yapmaya başlar. Bugüne kadar boksta yapmış olduğu harcamalar 10 milyon Euro'ya yaklaşmış durumda. 9 yıldan beri benim diğer şirketlerimden yaptığım kazancı bu kulübü ayakta tutmak için harcıyorum" şeklinde konuştu.

Ceylan, geçtiğimiz yıllarda vefat eden dünyanın en büyük antrenörlerinden Klitchko'yu da çalıştıran Fritz Sdunek'in cenaze törenini bizzat kendisi organize ederek giderlerini karşılamıştı. Ayrıca bir kazadan sonra sakat kalan ünlü boksör Denis Boytsov'un da hastane masraflarını karşılayarak, boks dünyasında büyük taktir toplamıştı. Erol Ceylan, "Ben hayatın bana verdiklerini ihtiyacı olanlara yardım ederek geri veriyorum" dedi. - HAMBURG

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Erol Ceylan, Hamburg'da Hotel Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement