Erol Evgin ile 29 Ekim'e Özel Kutlama - Son Dakika
Güncel

Erol Evgin ile 29 Ekim'e Özel Kutlama

Erol Evgin ile 29 Ekim\'e Özel Kutlama

Şarkılarla ve türkülerle Cumhuriyet sürecini anlatan usta sanatçı Erol Evgin Küçükçekmecelilere unutamayacakları bir akşam yaşattı.

30.10.2012 10:27  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, barkovizyon gösterisi eşliğinde şiirlerle, şarkılarla ve türkülerle Cumhuriyet sürecini anlatan usta sanatçı Erol Evgin Küçükçekmecelilere unutamayacakları bir akşam yaşattı.

Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Başak Şengül'ün sunumuyla gerçekleşen "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı"na Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile Başkan Yardımcıları başta olmak üzere İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Nacar ve Küçükçekmeceli vatandaşlar katıldı.

29 EKİM'E ŞARKILI, TÜRKÜLÜ VE ŞİİRLİ KUTLAMA

"Mustafa Kemal'i Gördüm Düşümde" konseptli kutlama programında, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Yahya Kemal Beyatlı, Nazım Hikmet gibi şairlerin mısraları eşliğinde Yemen'i, Çanakkale Destanı'nı, Erzurum Kongresi'ni, Cumhuriyet'in kurulma sürecini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle anlatan Erol Evgin, aralarda okuduğu türkülerle ve efsane şarkılarıyla da Küçükçekmecelileri mest etti.

HEM DUYGULANDIRDI HEM GÜLDÜRDÜ

Cumhuriyet şehitlerini oğlu Murat Evgin'in şarkısı "Ağlama Anne"yi seslendirerek anan Erol Evgin, Küçükçekmecelilere bir yandan duygu dolu anlar yaşatırken; anlattığı Karadeniz fıkralarıyla da bir yandan izleyenleri kahkahaya boğdu.

"Mustafa Kemal, keşke bugün yaşasaydı da; ona şarkılarımı bizzat okuyabilseydim" diyerek ulu öndere duyduğu özlemi dile getiren usta sanatçı, böyle anlamlı bir günde böylesine özel bir organizasyon yaptığı için Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'a teşekkür ederek tüm Küçükçekmecelilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

"SANATININ 44. YILINDA KÜÇÜKÇEKMECE'DE"

Program sonrasında usta isim Erol Evgin'e ve Başak Şengül'e çiçek veren Aziz Yeniay ise, "Bir bayramı geride bırakarak bir başka güzel bayrama ulaştık. Cumhuriyet'imizin 89. yıl dönümü vesilesiyle bizlere muasır medeniyetler seviyesine erişmemizi söyleyen Mustafa Kemal Atatürk'ü yad ediyoruz. Bugün burada bulunuşumuzu ona borçluyuz. Bu anlamlı günde bizimle beraber olduğu için Erol Evgin'e çok teşekkür ediyorum. Sanatının 44. Yılında bizlerle olan Erol Evgin'in çok uzun yıllar sonra da bizlerle olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erol Evgin ile 29 Ekim'e Özel Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement