Erol Evgin: Sözlerimin Arkasındayım - Son Dakika
Magazin

Erol Evgin: Sözlerimin Arkasındayım

Erol Evgin, hakkında çıkan haberlere saygı duyduğunu ancak sözlerinin arkasında olduğunu açıkladı.

02.07.2016 15:14  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü Sanatçı Erol Evgin, Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter'e verdiği söyleşide, "Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım?" ifadelerini kullanmıştı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu çıkışın ardından ünlü sanatçıyı destekleyen de oldu eleştiren de. Ünlü sanatçı bu konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte ünlü sanatçının açıklaması:

''HINCAL ULUÇ'UN KÖŞESİNDE TEKRAR GÜNDEME GELDİ''

Verdiğim bir röportaj sonrasında sözlerim, içinde olmak istemediğim bir tartışma ortamına çekildi. Konu kapanmak üzereyken; sevgili Hıncal Uluç dostumun köşesinde tekrar gündeme geldi. Beni tanıyanlar samimiyetimi ve sözlerimin arkasında durduğumu bilirler.

Sanatçılar aşkın düşünen insanlardır. Bazen kalıplaşmış düşünceleri havalandırmak, insanları sarsmak ya da bir sorunu gündeme taşımak için abartılı örnekler verebilirler. Yapmak istediğim; kamuoyunu eğitim konusunda uyarmak için bir tepki koyuş biçimiydi. Cumhuriyetimizin 93'üncü, Demokrasimizin 70'inci yılında hâlâ okuma yazma bilmeyen yaklaşık 2,5 milyon insanımızın olması içimi acıtıyor.

''BANA VERECEK CEVAP BIRAKMADILAR''

Son bir hafta boyunca bu konuda olumlu, olumsuz birçok görüş yer aldı medyada. Niyetimi bilen, beni tanıyan ve sevenler sağ olsunlar olumsuz her söze içten duygu ve düşünceleriyle, bazen de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sanatçılarla ilgili veciz sözleriyle cevap verdiler. Bana verecek cevap bırakmadılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Küfür dışında farklı görüş belirtenlere de saygı duyuyorum.

Artık bu tartışmadan bir fayda çıkarmak istiyorum. Bundan böyle zamanımın büyük bir bölümünü eğitim konusunda sosyal sorumluluk projelerine ayıracağım. Bu yaklaşımıma sanat ve medya dünyasından dostlarımın da katılacağına inanıyorum.

Erol Evgin: Sözlerimin Arkasındayım

Son Dakika Magazin Erol Evgin: Sözlerimin Arkasındayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (77)

  • dogru: bırakın bu işleri adam haklı ,,ülkemizin komşuları hangisidir diye sorulsa adam kendı komsusu manav ahmet terzi rıfat dıyor,adam fır cahil ülke yönetimine oyu ıle yon verıyor,burda tersıne yorum yapanların cogu cahıl oyların kendı partısıne gıtmesınden memnun,ehliyet alırken arabayı yonetırken bıle dıploma ıstıyorlar ulkeyı yonlendırenlerın neden tahsılıne bakılmıyor,madem cahıllerın goruşlerını daha dogru buluyorsunuz öğretmen yerıne cocuklarınızı cahıl bırının yanına verın egıtsın 48 70 Yanıtla Maneviyat: Unutma bu ülkeyi okuma yazma bilmeyen Dediğiniz millet kurtardı. Canını imanla verdi kültür okumakla olmaz.. 2 0
  • DeRossi: Adam hakli .oyu nu bi makarnaya satanla benim oyum bir olmamali 44 26 Yanıtla
  • Vatansever: Gönül isterdiki bütün sanatçilar senin gibi cesaretli onurlu olsun 34 33 Yanıtla
  • Vatansever: Onurlu bir sanatçidanda bu beklenilir 34 33 Yanıtla ayd: ya bunun onurla ne alakası var be cahil erol variler 2 2
  • Duğrucu : sonuna kadar destekliyorum. Erol beyi elbette ki farklar olmalı, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. 13 46 Yanıtla polat: NE FARKI KALIN INCE FARKIMI 7 15
  • haskürt: biz de sözlerimizin arkasındayız seni adam belemiştik erooooolll 19 34 Yanıtla
  • tamer: MERKEPP BUNDAN IYIDIRR 42 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement