Erşen Akar'dan Duygusal Veda - Son Dakika
Yerel

Erşen Akar'dan Duygusal Veda

Erşen Akar\'dan Duygusal Veda

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer 43 yıllık kamu görevinin ardından emekli olan İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Erşen Akar onuruna öğle yemeği verdi.

04.01.2017 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer 43 yıllık kamu görevinin ardından emekli olan İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Erşen Akar onuruna öğle yemeği verdi. 43 yıllık kamu hayatını tamamlayan Akar duygusal anlar yaşadı.

Programa Vali Güvençer'in yanı sıra vali yardımcıları Mesut Eser, Ünal Çakıcı, Mehmet Yüce, Hüseyin Karameşe, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa eski vali yardımcısı olan Trabzon Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, valilik birim müdürleri ve personeli katıldı.

Memuriyet hayatı boyunca 23 vali ve 77 vali yardımcısıyla çalışan Akar onuruna Taş Fabrika'da düzenlenen yemekte duygusal anlar yaşandı. Yemekte konuşma yapanlar tarafından, Erşen Akar'ın disiplinli, düzenli çalışması, 43 yıllık bilgi birikimiyle valilik çalışmalarına büyük katkı sunmasının yanı sıra yazdığı yazılar ve şiirler ile de edebi hayata katkılarda bulunduğu belirtildi.

Vali Güvençer, Manisa'da göreve başladığı 6,5 aylık süre içerisinde Erşen Akar'ı tanımaktan ve birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu klasik bir veda değil, hatta hiç veda değil, bu bir kutlama, dile kolay 43 yıl devlete millete, hesapsızca kitapsızca, çok yürekten vakfedilmiş muhteşem bir hizmet geçmişinin inşallah şanla şerefle, büyük bir mutlulukla noktalandığı gün. Ben sizlerin ortak duygularını biliyorum, Erşen beyin emekliliği söz konusu olduğu andan itibaren bana sizlerin bu konudaki heyecanı ve bir taraftan kısmi hüznü yansıdı. Bu samimi bir vefanın, samimi bir şükran duygusunun en özel, en güzel, en belirgin işaretiydi. Kelimelerle siz bunları ifade etmemiş olsanız da, sanıyorum hepimiz gibi Erşen Bey de arkasında bıraktığı bu güzel sevgiyi, minnet, şükran, vefa duygularını sonuna kadar hissetti. Ben kendisiyle 43 yılını bire bir paylaşmamış olsam da neredeyse noktası noktasına, saati saatine onun bu 43 yıl içerisinde görevini büyük bir titizlikle yürütürken nelerle karşılaştığını, hangi heyecanları, hangi mutlulukları, zaman zaman hangi hayal kırıklıklarını, hangi telaşları yaşadığını çok iyi biliyorum. Allah'a çok şükür hepsi geldi geçti, hepimizin geçmişinde bunlar var. 43 yıl böylesine arkasında güzel bir iz bırakarak kamuya hizmet etmek kolay değil. Bunun bir bedeli var, bu bedelin karşılığı da baki kalan o hoş seda, gördüğüm kadarıyla sevgili müdürümün bu gök kubbede güzel bir sedası var. Bu masayı paylaşan bütün arkadaşlarım, bende dahil değerli müdürümüze gıpta ediyorlar. Çoğunlukla üzülüyor olmakla veda ettiğimiz kişiye güzel cümlelerle teşekkürlerimizi ifade ediyor olmakla birlikte, sıklıkla iyi ki ben gitmiyorum deriz. Ama şimdi farklı duygulardayız. Allah hepimize böyle güzel, başarılı arkamızda hoş seda bırakarak, şerefle hizmetimizi tamamlamayı nasip etsin. Değerli müdürümüzün de kendisini işine vakfetmiş, işini seven, işine sadık, bir tabiatı var. Bunun teşekkürle, şükran belgeleriyle karşılığını verebilmek mümkün değil. Ama eminim elle tutulmayan gözle görülmeyen bu milletin vefası, bu milletin iyi duyguları, duaları bugüne kadar sevgili müdürümün hayatında refikiydi, bundan sonrada refiki olmaya devam edecek. Mutlaka her birimize milletimize hakkı geçmiştir. Bir veda olmasa bile çalışma hayatının bu son günlerinde hepimiz adına kendisinden bir kez daha kendisinden helallik diliyorum. Bugüne kadar üstün başarı ve gayretleri için kendisini şükranla yad ediyorum" dedi.

Duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Akar da, 43 yıllık görevinde kimseye kırgın olmadığını, özellikle Manisa'da memuriyet hayatının en verimli yıllarını yaşadığını, birlikte çalıştığı arkadaşlarını aile fertleri olarak gördüğünü belirterek şunları söyledi:

"Hepinizi çok seviyorum. Güzel işler yaptık hep birlikte, hiç biri benim tek başıma yapabileceğim işler değildi. Hep sevginizi saygınızı gördüm, katkınızı aldım. Hepimizin düşünceleri aynıydı hiç birimiz rakip değildik. Amacımız sayın valilerimizi başarılı ve mutlu kılmaktı, onlara daha iyi hizmet etmekti. Biz işin mutfağındaydık, ortak başarılarda, ama hepimizde biliyoruz bizimde katkımız var. Hiç birinizle bir kırgınlığımız olmadı, benimde olduysa hepinizden özür diliyorum. Hiç birinizi unutmayacağım Manisa küçük bir şehir ve hayatımın çok uzun bir dilimi geçti o kutlu binanın içinde. Her zaman özel hayatınızda ve kamu hayatınızda yetiş dediğinizde yanınızdayım. Yılların vermiş olduğu bir bilgi birikimimiz var bunu mezara götürecek değiliz, elimden geldiğince katkıda bulunurum. Sayın valim çok teşekkür ederim böyle duygusal bir birliktelik sağladığınız için ben bunu asla beklemiyordum. Mahcup da oldum çok duygulandırdı beni sevgili büyüklerime ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler sunuyorum."

Vali Güvençer, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Erşen Akar'a plaket ve üstün başarı belgesi, vali yardımcıları ve mesai arkadaşları da Valilik personeli adına aldıkları hediyeyi takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erşen Akar'dan Duygusal Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement