Ertuğrul Fırkateyni Batığından Çıkarılan Malzemeler, Ertuğrul Sergisi" - Son Dakika
Güncel

Ertuğrul Fırkateyni Batığından Çıkarılan Malzemeler, Ertuğrul Sergisi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Serginin açılış töreninden görüntüler Ertuğrul Fırkateyni Sualtı Kazıları Başkanı Tufan Turanlı'nın açıklamaları Serginin açılışı Sergideki eserlerdan detaylar "Ertuğrul Fırkateyni Batığından Çıkarılan Malzemeler, Ertuğrul Sergisi" Ertuğrul Fırkateyni Sualtı Kazıları Başkanı Turanlı: "11 yıldır süren dalışlar ve kazılar sürecinde 8 bin 300'e yakın eser çıkardık.

21.04.2016 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Serginin açılış töreninden görüntüler

Ertuğrul Fırkateyni Sualtı Kazıları Başkanı Tufan Turanlı'nın açıklamaları

Serginin açılışı

Sergideki eserlerdan detaylar "Ertuğrul Fırkateyni Batığından Çıkarılan Malzemeler, Ertuğrul Sergisi"

Ertuğrul Fırkateyni Sualtı Kazıları Başkanı Turanlı:

"11 yıldır süren dalışlar ve kazılar sürecinde 8 bin 300'e yakın eser çıkardık. Bunlardan denizcilerimizin anısını güzel bir şekilde tanımlayan, anlatan 340 eser bugünden itibaren Mersin'de daimi yerini aldı"

Japonya'nın Kushimoto kenti açıklarında 1890 yılında batan Ertuğrul Fırkateyni'nde şehit olan denizcilerin anısını yaşatmak için "Ertuğrul Projesi" kapsamında, sualtı kazılarından elde edilen "Ertuğrul Fırkateyni Batığından Çıkarılan Malzemeler, Ertuğrul Sergisi" açıldı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile Mersin Deniz Ticaret Odası iş birliğinde oluşturulan sergi, Mersin Vali yardımcıları Cezmi Türkgöçer ve Ogün Bahadır, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ve davetlilerin katılımıyla, Mersin Deniz Müzesi'nde açıldı.

Ertuğrul Fırkateyni Sualtı Kazıları Başkanı Tufan Turanlı, açılışta yaptığı konuşmada, Ertuğrul Fırkateyni'nin 12. sergisinin açıldığını söyledi.

Bu serginin diğer sergilerden başka bir özelliğinin olduğunu ve daimi bir sergi olduğunu ifade eden Tufanlı, şöyle konuştu:

"Mersin'in kardeş kenti Kushimoto'nun gönderimi sayesinde 340 eser bundan sonra daimi olarak Mersin'de sergilenecek. Hepinizin bildiği gibi Ertuğrul Fırkateyni 16 Eylül 1890 tarihinde yakalandığı fırtına sonucu battığı anda ufak parçalara dağıldı. Bundan sonra gemiden çıkan toplar, tüfekler, değerli malzemeler dalgıçların çıkarımıyla İstanbul'a gönderildi. Yani belki birçok insanın düşündüğü gibi koskoca 78 metrelik gemiden arda kalan fazla bir şey yok. Fakat buna rağmen 11 yıldır süren dalışlar ve kazılar sürecinde 8 bin 300'e yakın eser çıkardık. Bunlardan denizcilerimizin anısını güzel bir şekilde tanımlayan, anlatan 340 eser bugünden itibaren Mersin'de daimi yerini aldı."

Konuşmaların ardından Ertuğrul Sergisi, Daimi Ertuğrul Sergi Salonu ve Daimi Deniz Okulları Mersin Yılları Sergi Salonu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Ertuğrul Fırkateyni Batığından Çıkarılan Malzemeler, Ertuğrul Sergisi"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ertuğrul Fırkateyni Batığından Çıkarılan Malzemeler, Ertuğrul Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement