Ertuğrul Günay'dan açıklama - Son Dakika
Politika

Ertuğrul Günay'dan açıklama

Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

19.06.2013 11:08  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı eylemleri başlangıcından itibaren muhalif çıkışlarını ve hükümet yönelik eleştirel tutumunu sürdüren AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'ın, bugün Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyeceği bilgisi gelince Ankara kulisleri hareketlendi. Kültür ve Turizm eski Bakanı, Ak Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay "istifa mı edecek" sorusu akıllara geldi. Günay, son günlerde yaptığı açıklamalara ilişkin bugün saat 11.00'de Meclis'te basın toplantısı yaptı.

Günay istifa etmedi, hükümeti eleştirdi. ''Basit ama iyi yönetilemeyen süreç'' diyen Günay, 31 Mayıs'ta yaşanan polis şiddetinin olayları tırmandırdığını ve suhuletle, şefkatle olayların ilk günden çözülebileceğini söyledi.

Günay'ın açıklamasından satış başları

"KABA VE ÖLÇÜSÜZ MÜDAHALE"

Son günlerde sosyal medyada yazdığım olayların derli toplu bir değerlendirmesini yapacağım. 3 haftadır ülkemiz üzüntü verici olaylar yaşadı. Sokaklar ve meydanlar oldukça öfkeli insanlarla doldu taştı. Haklı bir çevre duyarlılığından yola çıkan insanlara anlayışsız kaba davranışlar ve ölçüsüz müdahale tepki topladı.

Böyle olunca bozguncular ve kışkırtıcılar da zaman zaman bu olayların arkasına saklanarak, yurttaşların canına yönelik hareketle toplumun sağlığını tehdit ettiler.

"POLİSİMİZ VE YURTTAŞLARIMIZ ÖLDÜ"

Bir polisimiz ve vatandaşlarımız öldü, gözlerini yitirenler var, evler, araçlar yandı. Birlikte barış içinde yaşama duygumuz, duygudaşlık ciddi biçimde zarar gördü. Ve böyle devam ederse devam edecek.

İnsanları neredeyse çatışma eşiğine getiren bu olayın temelinde bir çevre sorununun, Beyoğlu'nda neredeyse son yeşil alanın, yeşil kalma talebinin masum talebin olduğu gözden kaçırılmamalıdır.

"ÖZELEŞTİRİ YAPMA İHTİYACIYLA YÜZ YÜZE GELECEĞİZ"

Olayların boyutları değiştikçe, uluslararası komplodan söz etmeye,iktidara karşı söylenmeye başlandı. Ama bu başlangıç noktasını ve nasıl yönettiğimiz göz önünde bulundurulursa, başarısız yönettiğimiz ortaya çıkacaktır. Özeleştiri yapma ihtiyacıyla yüz yüze geleceğiz.

"31 MAYIS'TAKİ ŞİDDET İSYANA YÖNELTTİ"

İlgili ve kamu biriminin, yurttaşların isteklerini değerlendireceğini, ağacın korunmasına, 18 gün sonra yaptıkları gibi söylenmesi, olayın başladığı gün sağlanabilirdi

İlk günden, kökten reddi, başlangıçtan her kesimden İstanbullunun, Ak Partililerin, diğer partililerin, sırf bu birliktelik görülmesin diye, uygulanan 31 Mayıs Cuma sabahının şiddeti ve o gün yine ortaya çıkan, mahkeme kararını hiçe sayan ifadeler insanları neredeyse bir isyana yöneltti.

Sokağa çıkan herkes tepki gösteren herkes, Başbakan Yardımcımızın açıklamasına göre 80 ilde neredeyse, o parkı Beyoğlu'nda Taksim'de o parkı o yeşil alanı o ağacın isyanını bilmiyor.

"GEZİ PARKI SİMGE OLDU"

Gezi Parkı bütün bu hayata karışan ortama itiraz edenlerin, özgürce yaşamak isteyenlerin toplandığı ortak bir alana simgeye dönüştü. "Mesele gezi parkından ibaret değil arkadaş" denilerek de anlatılmak istenen bu, iktidar değiştirmek değil.

Bu tepkisi anlamak ve yeni tepkilere yol açmadan sükuneti sağlamak her ülkede öncelikle bizim yönetimin görevidir.

Bu insanlar, gençler çoğunlukla bir siyasi partiye yakınlık duymuyorlar.

"YÖNETİM YUMUŞAKLIK VE ŞEFKAT İSTER"

Yönetim, suhulet nezaket kolaylık yumuşaklık şefkat ister. Husumet, şiddet ve nefretle yönetim olmaz.

Bizim tarihen ve bugün üzerine durmamız gereken temel ilke budur. Bir iktidar, bir siyasi partinin iktidarı olabilir. Ama hükümet, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütününün hükümetidir. Bütün bir süreç boyunca, suhuletin merhametin adaletin, daha büyümeden, uluslararası medyaya çıkmadan aşabileceğini hep anlatmaya çalıştım.

"ARTIK EVLERİNİZE DÖNÜN"

Bütünüyle yurttaşlarıma da çağrım var. Lütfen evlerine dönmeliler. Elbette düşünce özgürlüğü, yasalara uygun biçimde ifade etme hakları var. Dışarda şu yada bu şekilde, polisin müdahale etmesini haklı kılabilecek bir eylem demokrasiye hizmet etmez. Bunu bütün yurttaşlarımın dikkatine sunmak istiyorum.

Güvenlik güçleri aldıkları emirlerin katılığı, öncelikle bu bozguncuları yakalayıp teşhir etmek yerine, bazen haksız ve gereksiz, bazen haklı ama ölçüsüz müdahalelerle, olayların yaygınlaşmasına neden oldular.

Ertuğrul Günay\'dan açıklama
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Ertuğrul Günay'dan açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement