Erü'de 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Erü'de 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açıldı

Erü\'de 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açıldı

Erciyes Üniversitesi’nde (ERÜ) 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen tören ile açıldı.

12.10.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen tören ile açıldı.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Vali Yardımcıları Mehmet Aktaş ve Gökhan Azcan, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Doğan ve Hava Talay Çalış, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, ERÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Baro Başkanı Fevzi Konaç, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından açılan Karma Sergi'yi gezen Vali Düzgün ve protokol üyeleri, sergide sergilenen çalışmaları inceledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan tören, ERÜ tanıtım filminin izletilmesi ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan ERÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, "Erciyes Üniversitesi dünya ölçeğinde üniversitelerle kıyaslandığında henüz oldukça genç sayılabilecek bir yaştadır. Buna rağmen gelişimini süratle sürdürmüş ve ülkemizin önde gelen köklü üniversiteleri arasında yer almayı başarmıştır. Yaklaşık iki hafta önce dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birinde 2015-2016 dünya üniversiteleri sıralamasını yayınladı. Erciyes Üniversitesi büyük bir başarı göstererek bu sıralamada dünya üniversiteleri arasında 601 ile 800'deyer alırken Türkiye üniversiteleri arasında yedinci devlet üniversiteleri arasında ise dördüncü sırayı alarak büyük bir başarıya imza atmıştır" dedi.

Törende bir konuşma yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, "Araştırma merkezleriyle bilimsel araştırmalarıyla ülkemize büyük katkılar sağlamaktadır. Hala 37 bilimsel merkezimiz aktif olarak çalışmaktadır. Bu bilimsel merkezlerin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçenler başta rektörlerimiz olmak üzere akademisyenlerimize ve bu binaların yapılmasında katkısı olan hayırseverlerimize teşekkür ederim. Türkiye'deki üniversiteler eskiden daha çok dışarıya beyin göçü verirken bugün Erciyes Üniversitesi gibi üniversitelerimiz başta olmak üzere tersine bir beyin göçü başlamıştır. Çünkü ilimizde son yıllarda açılan Gen Kök ve Kök Hücre Merkezi, Nano Teknoloji Merkezi, İlaç Araştırmaları Merkezi, Aşı Geliştirme Merkezi, Klinik Mühendislik Araştırma ve Uygulama Merkezi, Endüstriyel Tasarım gibi merkezler ve geçtiğimiz aylarda temelini attığımız Doğa Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi bu tür merkezler bölgemize, ilimize hem yurtiçinden hem de yurt dışından akademisyenlerin gelmesine buradaki bilgi donanımlarını artırmalarına vesile olmakta ve buradan ayrıldıktan sonra kendi üniversitelerinde kendi ülkelerinde dünyaya ilim saçma konusunda büyük katkılar sağlamaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından YGS'de dereceye girip Erciyes Üniversitesi'ne yerleşen öğrencilere, ödülleri verildi. Düzenlenen tören, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay'ın 'Yükseköğretimde eğitim üzerine düşünceler' konulu dersi vermesi ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erü'de 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement