Erü Merkez Laboratuvarından Dünya Standartlarında Hizmet - Son Dakika
Yerel

Erü Merkez Laboratuvarından Dünya Standartlarında Hizmet

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Merkez Laboratuvarı'nın geçen yıl 7 milyon tetkik yaptığı bildirildi.

08.02.2012 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Merkez Laboratuvarı'nın geçen yıl 7 milyon tetkik yaptığı bildirildi.

ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, düzenlediği basın toplantısında, hayırsever Gülser-Dr. Mustafa Gündoğdu çiftinin yaptırdığı ve 2008 yılında açılan merkez laboratuvarının uluslararası standartlarda hizmet verdiğini söyledi.

Türkiye'nin sayılı merkez laboratuvarlarından biri haline geldiklerini ifade eden Doğru, şunları anlattı:

"Burada başta serolojik, biyokimyasal, immünolojik ve hematolojik tetkikler olmak üzere birçok tahlil yapılıyor. Böylesine geniş kapsamlı laborutavarların Kayseri'de ve ERÜ'de hizmet vermesi gurur verici bir olay. 2011 yılında 7 milyon testin yapıldığı bir merkez haline geldik. Gerek personel yapısı gerekse makina techizat donanımıyla dünya standartlarında kaliteli ve doğru sonuç veen bir laboratuvar hizmeti sunmaktayız. Bunun için de öğretim üyelerimiz ve personelimiz adına gururluyuz. Bu binayı yaptırarak üniversitemize ve Kayseri'ye kazandıran Gülser-Dr. Mustafa Gündoğdu çiftine şükranlarımızı sunuyoruz."

Gülser-Dr. Mustafa Gündoğdu Merkez Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Doğanay ise, 6 ayrı laboratuvardan oluşan merkez laboratuvarında, 24 saat hizmet verildiğini, mesai sınırlarının olmadığını kaydetti.

Laboratuvarda çeşitli kalite kontrol sistemlerinin uygulandığını dile getiren Doğanay, "Toplam 5 hastanemizden, hastalara ait numuneler pnömatik sistemle merkezimize geliyor. Birçok tetkik el değmeden yapılıyor. Sonuçlar doğrudan bilgisayar ortamına aktarılıyor. Hastalar isterse internet üzerinden de barkod sistemi sayesinde sonuçları alabiliyorlar" diye konuştu.

Doğanay, immünoloji laboratuvarının da akreditasyon çalışmalarının sürdüğüne dikkati çekerek, birkaç ay içinde uluslararası alanda tanınan bir laboratuvar haline geleceklerini anlattı.

Doğanay, toplantının ardından gazetecilere laboratuvarları gezdirdi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erü Merkez Laboratuvarından Dünya Standartlarında Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement