Erü Öğrencileri Japon Kültürünü Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Erü Öğrencileri Japon Kültürünü Tanıttı

Erü Öğrencileri Japon Kültürünü Tanıttı

Erciyes Üniversitesi(ERÜ) Japonoloji Kültür Topluluğu Japon Kültür Günü etkinliği düzenlendi.

05.05.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes Üniversitesi(ERÜ) Japonoloji Kültür Topluluğu Japon Kültür Günü etkinliği düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Japon Kültür Gününe Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, Erciyes Üniversitesi Japon Dili Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Volkan Erdemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl 12'si düzenlenen kültür gününde öğrenciler tarafından yapılan origami(kağıt katlama) sanatından yapılan ürünler sergilendi. Türk ve Japon mutfağına ait yiyeceklerin yer aldığı stantlarda başta sushi olmak üzere Japon yiyecekleri tanıtıldı. Hem Türk hem de Japon kültüründe önemli bir yeri olan çay ritüeli Japon kültüne uygun olarak yapıldı. Öğrenciler tarafından sergilenen Japon kültürüne ait dans gösterileri izleyenlerden tam not aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, " Edebiyat Fakültesi mevcut bulunan Çin Dili ve Edebiyatı, Kore Dili ve Edebiyatı, İbrani Dili ve Edebiyatı, Ermeni Dili ve Edebiyatı her ne kadar öğrencisi olmasa da Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı ve bugün etkinliğini gerçekleştiren Japon Dili ve Edebiyatıyla oldukça geniş bir yelpazeye, geniş bir kültür birikimine sahip olan bir fakültedir. Japon Dili ve Edebiyatının güzide hocaları, ana bilim dalı başkanı ve ekibinin ve hocaların gayretleriyle bugün de eğlenceli bir gösteriyi, bir zaman dilimini burada izleyeceğiz" dedi.

Japon Dili Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Volkan Erdemir ise "Ana bilim dalı öğrencilerimiz çok uzak coğrafyadaki Japonya'yı gerek buradaki sahneye gerekse stantlara taşıyarak Japon kültürünü tanıtmayı ve yakınlaştırmayı amaçladılar. Gösteriler amatör ruhla yapıldığı için çok sıcak, samimi ve keyifli oldu. Bugün geleneksel durağan olandan modern olana Japon dansları gibi pek çok etkinlik sergileyecekler. Gösterilerde Türk ve Japon kültürleri arasında bazı ortak noktalar keşfedilecektir. Sergilenecek masal skecinde Türk ve Japon insanının iyilikseverliği, bizdeki hat sanatı ile Japonya'daki kaligrafi sanatındaki ruh güzelliği ve nefis terbiyesi, hem Türk hem Japon toplumunda ortak olan çay ritüelleri basit haliyle görünse de aslında bir misafire çay ikram etme nezaketi ve bu sırada yapılan sıcak sohbet ortamı yer almaktadır. Bunların dışında Japon yemek standında Japon yemekleri tanıtılacaktır" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erü Öğrencileri Japon Kültürünü Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement