Eryılmaz: "Lütfü Başkan Benim Listeye Yeniden Girmemi İstemedi" - Son Dakika
Politika

Eryılmaz: "Lütfü Başkan Benim Listeye Yeniden Girmemi İstemedi"

Eryılmaz: "Lütfü Başkan Benim Listeye Yeniden Girmemi İstemedi"

CHP’den istifa ederek Hatay’dan bağımsız milletvekili adayı olan Refik Eryılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın listeye etki edip etmediği konusundaki iddialarla ilgili, "Genel merkezden güvenli bir kaynaktan aldığım bilgiye göre onun için yaptıklarıma rağmen Lütfü başkan benim listeye yeniden girmemi istemedi.

16.04.2015 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den istifa ederek Hatay'dan bağımsız milletvekili adayı olan Refik Eryılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın listeye etki edip etmediği konusundaki iddialarla ilgili, "Genel merkezden güvenli bir kaynaktan aldığım bilgiye göre onun için yaptıklarıma rağmen Lütfü başkan benim listeye yeniden girmemi istemedi. Belki ileriki süreçte kendisine çok fazla müdahale edeceğimi düşündü" dedi.

Hiç kimsenin halkın hayalleri ile oynamaya hakkı olmadığını ifade eden Eryılmaz, "Eğer halk Refik Eryılmaz'ı vekil olarak görmek istiyorsa ve o halk da yıllardır bu partiye sahip çıkıyorsa parti yönetiminin de halkın, tabanın bu taleplerine saygı duyması gerekiyor. Siyaset budur. Siyaset biz Hatay'da kimi aday gösterirsek gösterelim hep bize oy verecekler düşüncesi değildir" dedi.

Halkın ve tabanın isteğine rağmen, "Refik Eryılmaz olmasa da Hataylılar Cumhurbaşkanı seçimlerinde olduğu gibi tıpış tıpış gelip oy verirler" düşüncesinin de yanlış olduğunu ifade eden Eryılmaz, "Artık birilerinin buna dur demesi gerek. 50 yıldır bu halk CHP'ye koşulsuz destek veriyor. Hem de hiçbir karşılık beklemeden destek veriyor. Ama bu halka hiçbir şey veremedik. 50 yıldır iktidara bile gelemedik. Bu halkın çocukları anne ve babaları CHP'li diye cezalandırıldı. Ama bütün bunlara rağmen CHP'den kopmadılar. Kemal Kılıçdaroğlu her grup toplantısında, 'Ben halkın vicdanına sesleniyorum' diyor ben de Kılıçdaroğlu'nun vicdanına sesleniyorum. Siz bunu vicdanınızın neresine oturtabildiniz? Ben görevini yapmayan bir milletvekili olsam otururdum bir kenara halk da bana sahip çıkmazdı. Benim haykırışım, yıllardır süregelen dayatmacı politikalara dur diyebilmek içindir."

"PARTİNİN ÇIKARLARINI DÜŞÜNDÜK"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın listeye etki edip etmediği konusundaki iddialarla ilgili de düşüncelerini dile getiren Eryılmaz, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bize dayatılan aday bize uygun değildi. Ama getirdiler bizim önümüze koydular biz de partinin çıkarları uğruna buna sessiz kaldık. Ardından yerel seçimlerde Lütfü beyi getirdiler AK Parti'den. Hepimiz sahip çıktık gece gündüz çalıştık ve Lütfü Savaş'ın seçimi kazanmasına yardımcı olduk. Seçim günü gençlerle sabahlara kadar sandıkları bekledik. Lütfü Savaş aday gösterildiğinde çok büyük tepki vardı. 'Gezi' olayları zamanıydı. 3 gencimizi kaybetmiştik. AK Parti'nin Suriye politikalarına büyük tepki vardı. Peki şimdi Lütfü Savaş ne yapıyor. Nerede Lütfü Savaş ben göremiyorum. Hani karanlıkta elini tutanın aydınlıkta elini bırakmazdı. Ne oldu. Mecliste saldırıya uğradım. Beni bir kez daha aramadı. Genel merkezden güvenli bir kaynaktan aldığım bilgiye göre onun için yaptıklarıma rağmen Lütfü başkan benim listeye yeniden girmemi istemedi. Belki ileriki süreçte kendisine çok fazla müdahale edeceğimi düşündü. Evet arada bir tartışmamız oldu. Tabanın istekleri için ona bir direnç gösterdim. Tatlı tartışmalarımız oldu. Tabana sahip çıkmasını istedim. Bu tartışmalardan dolayı olabilir mi bilemiyorum. Ama ben onu hiçbir zaman yanımda görmedim. Ama ona harcadığım emeğin karşılığı bu olmamalıydı" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eryılmaz: 'Lütfü Başkan Benim Listeye Yeniden Girmemi İstemedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • NASIR YILMAZ: SONUNA KADAR REFİK ERYILMAZ 4 0 Yanıtla

Advertisement