Erzincan - Bakan Yılmaz: İstiklal Savaşımız Bitmemiştir - Son Dakika
Güncel

Erzincan - Bakan Yılmaz: İstiklal Savaşımız Bitmemiştir

Erzincan - Bakan Yılmaz: İstiklal Savaşımız Bitmemiştir

Bakan Yılmaz: İstiklal savaşımız bitmemiştirMilli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstiklal Savaşı'nın hala bitmediğini belirterek, "Yedi düvelle vermiş olduğumuz savaş halen bitmedi.

06.05.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Yılmaz: İstiklal savaşımız bitmemiştir

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstiklal Savaşı'nın hala bitmediğini belirterek, "Yedi düvelle vermiş olduğumuz savaş halen bitmedi. Eğer Ortadoğu'da haritalar hala belirlenmemişse, haritalar hala yeniden çiziliyorsa bilinki İstiklal Savaşımız bitmemiştir" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz özel uçakla bugün saat 10.00 sıralarında beraberinde AK Parti Erzincan milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram ile Erzincan'a geldi. Bakan Yılmaz, havalimanında Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, Emniyet Müdürü Doğan İnci, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Milli Savunma Bakanı daha sonra AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, terörle mücadele konusuna değindi. Bakan Yılmaz, Türkiye ekonomide iyi olmasın, bağımsız politika uygulamasın, dış politikada da bağımsız politika uygulamasın diye dış güçlerin oyununun olduğunu belirtti. Yılmaz, "İstiklal Savaşı hala bitmedi. Yedi düvelle vermiş olduğumuz savaş hala bitmedi. Eğer Ortadoğu'da haritalar hala belirlenmemişse, haritalar hala yeniden çiziliyorsa bilinki İstiklal Savaşımız bitmemiştir" dedi.

Türkiye'nin bağımsız ekonomi, politika uygulamasına, bağımsız dış politika uygulamasına ve yükselmesinden rahatsız olanlar maşa kullandığına dikkat çeken Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte o piyonlar bu terör örgütünün adı bazen DEAŞ olur bazen PKK olur. Ama hepsi, hem insanlığın ortak düşmanıdır, hem de milletimizin ortak düşmanıdır. Terör örgütünün kazanma şansı yok ama zarar verme potansiyeli bulunuyor. Şimdi terör örgütünün zarar verme potansiyelini azaltmaya, yok etmeye çalışıyoruz. Yapar mıyız bunu? Hiç şüpheniz olmasın yaparız. Biz en yoksul dönemimizde yedi düvelle nasıl baş ettiysek şimdi bölgemizin lideriyiz. Sabır ateşin değdiği anda gösterdiğin tepkidir. Dolayısıyla milletlerin değerleri ölçüsü en zor zamanlarda gösterdiği tepkiyle anlaşılır. İşte terörle mücadelemizde bu aziz milletimiz 78 milyon insanımız birlik ve beraberlik refleksini gösterdi. Hem Güneydoğu'daki insanımız hem Marmara'daki hem Ege'deki hem Karadeniz'deki hem Doğu Anadolu, İç Anadolu, 78 milyon birdir kardeştir ve Anayasal vatandaşlık temelinde eşittir. İnşallah, Türkiye'yi daha iyi günlere 78 milyon el ele birlikte götüreceğiz. Dış güçlerin piyonu olanların adı ne olursa olsun bu ülkeden alabilecekleri hiçbir şey olmayacak. Bu ülkenin birliğini beraberliğini bozamayacaklar. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Onlar istiyorlar ki; biz birbirimize düşelim. Düşmeyeceğiz, daha çok birbirimize sarılacağız. Onlar istiyorlar ki; biz birbirimize yan gözle bakalım. Öyle bakmayacağız. Onlar istiyorlar ki; nefret dilini kullanalım. Yapmayacağız."

AK Parti'nin 22 Mayıs'ta aldığı kongre kararını da hatırlatan Bakan İsmet Yılmaz, "AK Parti bu milletin umudu sade bu milletin umudu değil mazlum milletlerin de umudu. Bu coğrafyada yaşayan herkesin umudu Gazzeli'nin de, Libya'da olanında, Kosava'da, Azerbaycan'da, Gürcistan'da, Çeçenistan'da olanın da umudu. Dolayısıyla bu mazlum milletlerin, halkların zor dönemlerde gözünü diktiği gördüğü, beklediği bir kapı var. O kapıyı her zaman güçlendirmek için AK Parti'yi dimdik ayakta tutmamız lazım. AK Parti'ye geçmişten daha çok sahip çıkmamız lazım. Artık bugün kırgınlıkların, küskünlüklerin olduğu zaman değil, yarına el ele omuz omuza Türkiye için, mazlum milletler için, mağdur mazlum ve masum halklar için bir arada birlik oranda olma zamanıdır" diye konuştu.

Bakan İsmet Yılmaz daha sonra Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ yerleşkesinde, Fersan Tekstil ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan 2 bin metrekare alana sahip, 4 bin kişilik caminin açılışını yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan - Bakan Yılmaz: İstiklal Savaşımız Bitmemiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi
    13:04 Dinar'da yapılan denetimde 9 motosiklet trafikten men edildi

    Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde polis tarafından motosiklet sürücülerine yönelik yapılan denetimde çevreye rahatsızlık verecek derecede gürültü çıkaran, plakasız, tescilsiz ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde motor kullanan 9 sürücünün motosikleti trafikten men edildi.

  • Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor
    13:04 Ağrı'ya Yeni Kapalı Tenis Kortları Kazandırılıyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ağrı'da spor yapabilme koşullarını iyileştirmek amacıyla yatırımlara hız vererek, Ağrı'ya 2 adet yeni kapalı tenis kortu kazandırıyor. Ağrı Valiliği koordinesinde başlatılan inşaat çalışmalarının Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor. Bu tesislerle Ağrı, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapmayı hedefliyor ve spor turizminin gelişmesine katkı sağlayacak.

  • Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı
    13:03 Manisa'da 'Güven Huzur' Uygulaması: 152 Araç Sürücüsüne Cezai İşlem Uygulandı

    Manisa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Güven Huzur' uygulamasında kuralları ihlal eden 152 araç sürücüsüne 376 bin 316 TL para cezası kesildi. Ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan şahıslar da gözaltına alındı.

  • Of Ziraat Odası Başkanı: Çay budamaları için 15 gün içerisinde yapılmalı
    13:02 Of Ziraat Odası Başkanı: Çay budamaları için 15 gün içerisinde yapılmalı

    Trabzon'un Of ilçesi Ziraat Odası Başkanı Berkant Saral, çay sezonunun yaklaşmasıyla birlikte çiftçilere çağrıda bulunarak, ÇAYKUR kotasını değerlendirebilmek için yaş çay budamalarının 15 gün içerisinde yapılması gerektiğini söyledi. Saral, özel sektörün düşük fiyatlarla çay alacağını belirterek, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için budama yapmalarının önemli olduğunu vurguladı.

  • Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi
    13:02 Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi

    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, boşandığı eşi tarafından öldürülen Mihriban Altürk'ün katilini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından müebbet hapse çevirirken, müşterek kızlarını öldürmeye teşebbüsten verilen 20 yıl hapis cezasını ise 3 yıla düşürdü. Karara itiraz edecek olan avukatlar, sanığın pişmanlık belirtisi göstermediğini ve indirim almadan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.

  • Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor
    13:00 Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'daki Avrupa Şampiyonası öncesi Kocaeli'de hazırlıklarını sürdürüyor

    Ampute Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık kampının ikinci etabını Kocaeli'de sürdürüyor. Teknik direktör İsmail Temiz yönetimindeki milli takım, Kocaeli'de antrenmanlarını sürdürerek rakiplerine üstünlük sağlamak için taktiksel ve fiziksel çalışmalar yapıyor. Milli takım, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ve destek olan herkese teşekkür ederek Avrupa'ya şampiyon gidip dönmek istediklerini belirtti.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde kaçak içki ve sigara ele geçirildi
    13:00 Samsun'un Yakakent ilçesinde kaçak içki ve sigara ele geçirildi

    Yakakent Polis Merkezi Amirliği ekipleri, Abhazya Özerk Cumhuriyeti'nden kaçak içki ve sigara getirildiği istihbaratını aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda 4 şüpheli şahsın ikamet ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda 77 adet 1 litrelik şişelerde kaçak içki, 13 litre menşei belli olmayan el yapımı içki ve bin 216 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyonun ardından 4 şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı.

  • Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı
    12:59 Ankara'nın Mamak ilçesinde 4 katlı binanın çatısı yandı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Balkiraz Mahallesi Tıp Fakültesi Caddesi'ndeki bir binanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ise araştırılmak üzere çalışma başlatıldı.

  • Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi
    12:58 Atatürk Üniversitesi, Yoğun Bakım Hastaları İçin El Şeklinde Cihaz Geliştirdi

    Atatürk Üniversitesi akademisyenleri, Kovid-19 döneminden ilham alarak hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören bilinci kapalı hastalara destek olmak amacıyla el şeklinde bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz, hastaların tedavi sürecinde bir yakınının elini tutuyormuş hissi veriyor. Ayrıca, cihaza hasta yakınlarının veya istenilen seslerin eklenmesiyle hastalara olumlu etki sağlanması hedefleniyor. Cihaz, yoğun bakım hastalarının eline yerleştirilerek zaman zaman sıkma refleksleri gerçekleştiriyor. Bu çalışma, hastalar üzerindeki etkisini incelemek amacıyla bilimsel çalışmalara da başlanmıştır.


Advertisement