Erzincan Çatakdere Gölet'inde Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika
Yaşam

Erzincan Çatakdere Gölet'inde Çalışmalar Devam Ediyor

Erzincan Çatakdere Gölet\'inde Çalışmalar Devam Ediyor

Devlet Su İşleri Erzincan’a yaptığı yatırımlarla vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

20.09.2017 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri Erzincan'a yaptığı yatırımlarla vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Erzincan'da tarımın gelişmesindeki etkenlerden en önemlisinin su yapıları olduğunu belirten DSİ Genel Müdürü Murat Acu, "Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında bulunan Erzincan İlimizde son 14 yılda tamamlanan projeler ile 108 bin 430 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 65 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 48 derenin ıslahını tamamladık ve 1 baraj inşa ettik. Bu kapsamda inşaatı devam eden Erzincan Tercan Çatakdere Göleti ile Tercan Ovasında yer alan 770 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Temelden yüksekliği 22 metre olan gölette 720 bin m su depolanacak gölet inşaatında dolu savak beton, vana odası ve vana ile gövde dolgusunda kalan dolgu imalatları tamamlanarak işin tamamlanması hedefleniyor. Modern sulama sistemi ile inşa edilen projenin hayata geçmesi ile yöre çiftçisine yıllık 450 bin TL ekonomik katkı sağlanacaktır" dedi.

DSİ Genel Müdürü Acu, "Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Erzincan Çatakdere Gölet'inde Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement