Erzincan'da Ki Köylere 32 Milyonluk Hizmet Ödeneği - Son Dakika
Yaşam

Erzincan'da Ki Köylere 32 Milyonluk Hizmet Ödeneği

Erzincan\'da Ki Köylere 32 Milyonluk Hizmet Ödeneği

Erzincan'da 2019 yılı Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında İl Tahsisat Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi.

07.05.2019 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da 2019 yılı Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında İl Tahsisat Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. 2019 yılı için KÖYDES projesi kapsamında Erzincan'a toplamda 32.844.588,00 TL ödenek tahsis edildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş'ın başkanlığında Erzincan Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, Vali Yardımcıları İhsan Ayrancı ve Fatih Acar, ilçe kaymakamları ve ilgili kamu kurum müdürleri katıldı.

Düzenlenen toplantıda Merkez ve ilçelere bağlı köylerde 2019 yılı KÖYDES yatırım programına alınması planlanan yol, kilitli parke, içme suyu ve diğer kırsal alt yapı çalışmalarının genel bir değerlendirmesi yapılarak, projenin uygulanmasında izlenecek yollar hakkında mutabakat sağlandı.

Merkez ve ilçelere bağlı köylerdeki hayat kalitesinin artırılması, ekonomik ve sosyal gelişimin sağlanması amacıyla planlanan projelerin yılsonuna kadar sağlıklı bir şekilde tamamlanması hususunda talimat veren Vali Ali Arslantaş, 2019 yılı için KÖYDES projesi kapsamında Erzincan'a tahsis edilen toplamda 32.844.588,00 TL ödeneğin içme suyu bulunmayan veya yetersiz olan köy ve bağlılarının yeterli sağlıklı içme suyuna kavuşturulması, grup köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi, köylerdeki küçük ölçekli sulama altyapısının ve atık su hizmetlerinin geliştirilmesi noktasındaki öncelikli hizmetlerde kullanılması talimatında bulundu.

Toplantının sonuna ise devam eden projelerin son durumları değerlendirilerek, ihtiyaç dahilinde yapılacak yeni projeler görüşüldü. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Erzincan'da Ki Köylere 32 Milyonluk Hizmet Ödeneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu
    21:41 Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu

    Adana'da düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, etkinliği düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve koruyucu ailelere teşekkür etti. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, bu kutsal faaliyete katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İftar programında çocuklarla eğlenceli oyunlar oynandı ve Hacivat ile Karagöz gösterisi yapıldı.

  • Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı
    21:39 Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

    Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kıraathanede Dengbej Evi, kütüphane, okuma, sergi ve toplantı salonları bulunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, yapıyı Beyaz Saray'a benzeterek, Şırnak halkının buraya Beyaz Saray dediğini söyledi. Yarka, gençlere yönelik projelerinin olduğunu ve dijital gençlik merkezi yapacaklarını belirtti.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı
    21:01 Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı

    Rize'nin Uzunkaya mevkisinde O.S. idaresindeki bir taksi, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki bariyerlere çarptı. Kazada, sürücü ve beraberindeki 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Taksinin içindekilerin, İyidere ilçesindeki bir cenazeden döndükleri belirtildi.

  • Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu
    21:00 Ordu'da bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu

    Ordu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı
    20:59 Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı

    Rize'nin Derepazarı ilçesinde, cenazeden dönenleri taşıyan bir otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular
    20:59 Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Çevredeki vatandaşlar yangın söndürme tüpleri ile müdahale ederek aracı söndürdü. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


Advertisement