Erzincan'da Suriyelilere Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Erzincan'da Suriyelilere Yardım Kampanyası Başlatıldı

Erzincan\'da Suriyelilere Yardım Kampanyası Başlatıldı

Vali Akdemir: "Erzincan'a yakışır bir şekilde, plakasına yakışır bir şekilde 24 tırı buradan Suriye'ye yola çıkarmış olacağız"

28.02.2014 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da 40 sivil toplum örgütünün iş birliğinde Suriyeliler yararına kampanya başlatıldı.

Kentte 40 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Erzincan Sivil Toplum Kuruluşları Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu (ESTOYAD) tarafından "Erzincan'dan Suriye'ye İnsanlık Taşıyoruz" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası, düzenlenen programla tanıtıldı.

Erzincan Belediyesi Kültür Evi arkasında kurulan çadırdaki programa katılan Vali Abdurrahman Akdemir, "Suriye'de yanı başımızda Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı bu sıkıntıya, 3 yıldır yaşanan bu insanlık dramına, onların çaresizliğine bir çare olmak için ESTOYAD, böyle önemli bir faaliyetle faaliyetlerine başlasın istedik. Erzincan'a yakışır bir şekilde, plakasına yakışır bir şekilde 24 tırı buradan Suriye'ye yola çıkarmış olacağız" diye konuştu.

Akdemir, platformun faaliyetlerinin Suriye'ye yardımla sınırlı kalmayacağını, bundan sonra da her türlü kitlesel yardım faaliyetinde imkanlar doğrultusunda çalışma yürüteceğini kaydetti.

Kampanyaya destek çağrısı

ESTOYAD Koordinatörü Prof. Dr. Erdal Akpınar ise amaçlarının, sivil toplum kuruluşlarının her türlü doğal afet, savaş ve kıtlık gibi durumlarda insanlara yardım amacıyla birlikte hareket etmesini ve güç birliği yapmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Akpınar, şunları kaydetti:

"Platformumuz henüz yeni kurulmuş olup, Suriye'ye yardım kampanyası, ilk faaliyetimizdir. Ne yazık ki yaklaşık 3 yıldır elim bir iç savaşa sahne olan komşumuz Suriye, tarihin gördüğü en büyük trajedilerden birini yaşamaktadır. Suriye halkı, başta yaşlılar, hastalar ve çocuklar olmak üzere bir dilim ekmeğe muhtaç hale gelmiştir. ESTOYAD tarafından yapılan bu yardım kampanyasına tüm Erzincan halkının imkanları ölçüsünde destek vermesini bekliyoruz."

Konuşmaların ardından, Erzincan Müftüsü Galip Akın'ın okuduğu duayla yardım kampanyası başlatıldı. Vali Akdemir, duanın ardından, yardım kutusuna bağışta bulundu.

Programa, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzincan'da Suriyelilere Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement