Erzincan'dan Bayırbucak Türkmenlerine 14 Tır Yardım - Son Dakika
Güncel

Erzincan'dan Bayırbucak Türkmenlerine 14 Tır Yardım

Erzincan\'dan Bayırbucak Türkmenlerine 14 Tır Yardım

Erzincan'dan Bayırbucak Türkmenlerine 14 TIR yardım ERZİNCAN'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde düzenlenen kampanya ile toplanan 14 TIR temel yaşam malzemesi Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

23.01.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'dan Bayırbucak Türkmenlerine 14 TIR yardım

ERZİNCAN'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde düzenlenen kampanya ile toplanan 14 TIR temel yaşam malzemesi Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

İHH Erzincan Temsilciliği bir ay önce Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı. Valilik, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destek verdiği kampanyada toplanan bakliyat, un, battaniyeden oluşan 14 TIR dolusu yardım malzemesi düzenlenen törenle yola çıkarıldı. Eski Terminal önünde düzenlenen törende Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İHH Erzincan Temsilcisi Alaattin Önel, sivil toplum kuruluşları temsilcileri hazır bulundu. İHH Temsilcisi Alaattin Önel, Suriye'de ve Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere saldırıların devam ettiğine dikkat çekerek "14 ülkenin savaş uçakları bomba yağdırıyor. Çocuklar açlıktan ölüyor, Akdeniz adeta ölü deniz oldu. O yavrular, o insanlar denizlerde yaşam savaşı veriyor. Orada zulüm gören insanlara yardım etme noktasında elimizi daha fazla taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyoruz. Kardeşlik zor günlerde belli olur" diye konuştu.

Belediye Başkanı Cemalettin Başssoy ise Türk halkının asırlardan beri hep mazlumun yanında olduğunu ifade etti. Suriye'de bir zulüm işlendiğine dikkati çeken Başsoy, bunun durdurulması için dünyaya ve Birlemiş Milletlere çağrıda bulunduklarını bildirdi. Kardeşliğin paylaşmaktan geçtiğine işaret eden Vali Süleyman Kahraman da TIR'lara yüklenen yaşam malzemelerini Bayırbucak Türkmenleri ile paylaştıklarını belirtti. Vali Kahraman, "Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize yapılan zulümler, haksızlıklar, baskılar sürdüğü sürece biz de burada durmayacağız. Bayırbucak Türkiye'dir, Bayırbucak Erzincan'dır, Erzincan'da Bayırbucak'tır" dedi.

törende yapılan konuşmaların ardından 14 TIR yaşam malzemesi, dualarla yola çıkarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜM Ü

TIR'lardan görüntü

Genel görüntüler

İHH Başkanı Alaattin Önel konuşma

Belediye Başakanı Cemalettin Başssoy konuşma

Vali Süleyman Kahraman konuşma

Dualar

TIR'ların yola çıkması

Anons

Haber-Kamera : Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)

====================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan'dan Bayırbucak Türkmenlerine 14 Tır Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement