Erzincan: Erzincan Depreminin 67. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Erzincan: Erzincan Depreminin 67. Yıldönümü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Karar Yürütme Kurulu (Mkyk) Üyesi ve Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, 26 Aralık 1939 Tarihinde Erzincan'da Yaşanan Büyük Depremin 67. Yıldönümüyle İlgili Bir Mesaj Yayımladı.

26.12.2006 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi ve Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, 26 Aralık 1939 tarihinde Erzincan'da yaşanan büyük depremin 67. yıldönümüyle ilgili bir mesaj yayımladı.

Erzincan'da 67 yıl önce on binlerce insanın hayatını kaybettiği, dünyanın en büyük deprem felaketlerinden birine tanık olduğunu ifade eden AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya, "O yıllar, acıyla, çaresizlikle, gözyaşıyla yandığımız, ama inatla, umutla, kararlılıkla yeniden ayağa kalktığımız yıllardı. Devletimiz, yaralarımızı sarmak, acılarımızı dindirmek için bizlere yardım elini uzatmıştı. İşte bugün 880 konutun yükseldiği Çarşı Mahallesi, o günlerde depremzedeler için 'muvakkat' olarak kurulmuş fakat türlü imkansızlıklar ve dönemin şartları nedeniyle kalıcı olmuştu" ifadelerini kaydetti.

Kentin, yaşanan büyük depremin izlerini silmek için 66 yıl beklemek zorunda kaldığını kaydeden Tevhit Karakaya'nın mesajında, "Ama bugün çok şükür yeni nesillerimize 1939 depremini anlatırken Çarşı Mahallesi'nin kötü görüntüsünü karşımızda görmeyeceğiz. Gelecek nesillere orada yükselen modern toplu konutların verdiği moralle hem acılarımızı tanıtacağız hem bu acılardan korunmak için üzerimize düşeni yerine getireceğiz. Bu da inşallah bir daha böyle büyük acılar yaşamamamız için bilinçli nesiller yetişmesinde bizlere yardımcı olur" ifadeleri aktarıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzincan: Erzincan Depreminin 67. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement