Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Açıldı

Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Açıldı

Erzincan Üniversitesi'nin yeni açılan ve bu yıl ilk öğrencilerini alan fakültelerinden Eczacılık Fakültesi, 2013-2014 akademik yılına, düzenlenen yeni akademik yılı açılış töreni ve ilk dersin verilmesiyle merhaba dedi.

17.09.2013 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Üniversitesi'nin yeni açılan ve bu yıl ilk öğrencilerini alan fakültelerinden Eczacılık Fakültesi, 2013-2014 akademik yılına, düzenlenen yeni akademik yılı açılış töreni ve ilk dersin verilmesiyle merhaba dedi.

Başöğretmen Salonunda düzenlenen Eczacılık Fakültesi akademik yılı açılış törenine, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necati Fahri Taş, Prof. Dr. Adnan Özel, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, öğretim üyeleri, akademisyen, öğrenciler ve yakınları ile eczacılık alanında duayen çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, Eczacılık Fakültesinin kuruluş süreci ve çalışmaları ve yakın, orta ve uzun vadeli hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

Fakültede halen 1 profesör, 5 yardımcı doçentten oluşan 6 öğretim üyesi ile çalışmalarının sürdüğünü anlatan Prof. Dr. Kadıoğlu, "Akademisyen sayımızı arttırma çabalarımız devam etmektedir. Fiziki olarak Fakültemiz, Üniversitenin Yalnızbağ Yerleşkesi'nde kendine ait derslik ve ofisleriyle konuşlanmıştır. Yoğun çabalarımız sonucu bir bahçe oluşturmuştuk, bahçemizin güzelleşmesini sağlayan en önemli varlığımız olan sevgili öğrencilerimizin de aramıza katılmasıyla bu bahçemizi çiçeklendirdik, artık an itibarıyla çok güzel bir bahçemizin olduğunu gururla söyleyebilirim. Bahçemizin çiçekleri sevgili öğrencilerimiz Fakültemize hoş geldiniz" dedi. Prof. Dr. Kadıoğlu, fakülteye verilen 41 kontenjanın tamamına öğrenci kaydının yapıldığını ifade etti ve şöyle devam etti: "Kontenjanımız en düşük 419,95, en yüksek 428,65 puan aralığındadır, bu Üniversite sınavına giren 1 buçuk milyon öğrenci içinde ilk 29 bine karşılık gelmektedir. Eczacılık alanında evrensel ölçütlere uygun, dinamik, yenilikçi, yaratıcı, sürekli mükemmeli arayan, dünya ile yarışabilen eğitim-öğretim programları düzenlemek ve yürütmek, bilgilerini yaratıcı ve yenilikçi bir şekilde kullanabilen, ilaç endüstrisinde bilgilerini uygulamaya dönüştürebilen ve ulusal kimliğini küresel değerlerle bağdaştırabilen bireyler yetiştirmek, bölgenin eczacılık fakültesi fonksiyonunu yerine getirebilmesi için üniversite, toplum ve endüstri işbirliği çerçevesinde ihtiyaç duyulan hizmetleri bileme dayalı araştırma ve faaliyetlerle yürütmek misyonu; Dünyadaki gelişmeleri yakından izleyen bölgemiz, ülkemiz ve dünyanın sorunlarına duyarlı olup çözüm üreten ve uluslar arası düzeyde hizmet verebilecek donanıma sahip önder eczacılar yetiştiren, çağdaş eğitim ve araştırma stratejilerinin oluşturulması ve uygulanmasında öncü, dünyada yetkinliği kabul edilen bir fakülte olmak vizyonu ile faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." Faaliyetleri kapsamında yurt dışından çeşitli üniversitelerle işbirliği protokolleri yaptıklarını belirten Kadıoğlu, "Bizleri kırmayıp bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm davetlilerimiz ile çalışmalarımızda bizlere maddi, manevi desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve Üniversitemiz üst yönetimine teşekkürlerimi sunar, 2013-2014 Akademik yılının başarılı geçmesini temenni ederim" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu da konuşmasında, "Anadolu'da bir dünya Üniversitesi" özülküsüyle yola çıkan Erzincan Üniversitesi'nin günümüzde orta ölçekli bir üniversite hüviyeti kazandığını ifade etti. Bugün yaklaşık 18 bin öğrencisi ve 700 akademik personeliyle çalışmalarını sürdüren Erzincan Üniversitesinin 8. Yılında, 8. Fakültesine öğrencilerini aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, "Farklı bir konseptte yola çıkan Eczacılık Fakültemiz yönetimi ve ekibi, bugüne kadar sergiledikleri enerjik çalışmalarını, bundan sonra da sürdürecekler ve hedefledikleri konseptteki Eczacılık Fakültesini başarıyla hayata geçireceklerdir. Bizlere düşen çalışmaları doğrultusunda onların önünü açmaktır ve bu konuda önlerini açmaya gayret ediyoruz" dedi. Her bir Erzincan Üniversitelinin, kendilerine güven duyuldukça daha çok çalıştığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, "Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar için Eczacılık Fakültemiz yönetimi ve ekibine teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapacakları çalışmalarıyla da Türkiye'de Eczacılık Fakülteleri arasında önemli bir yer edineceğine inanıyorum. Genç Erzincan Üniversitesinin öğrencileri için tüm birimlerimizde her türlü imkanları seferber ediyoruz. Öğrencilerimize düşen hayallerini büyük kurup çalışmaktır. Onun için kendinizi buradan mezun olduktan sonra iyi bir eleman olarak tasarlayın, burada kazandıklarınız, hayat yolunda sizler için önemli bir güç olacaktır. Bizim vazifemiz, sizleri hedefinize koşturmak, Ülke geleceğinde önemli bireyler olacağınızı unutmayın ve daha çok çalışın ve hep iyi şeyler başarabilmeyi hedefleyin, hedeflerinize ulaşma yolunda sonuna kadar yanınızdayız, hepinize bu yolda başarılar diliyor, Fakültemizin başarılı bir yıl geçirmesini temenni ediyorum" dedi.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir de, Erzincan Üniversitesinin kurulduğundan bu yana neredeyse her yıla bir fakülte ekleyerek büyümesini sürdürdüğünü belirterek, "Erzincan Üniversitenin yeni bir fakülteyi daha bünyesine katmasının ve ilk öğrencilerini kabul etmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz kurulduğu 2006 yılından bu yana kısa sürede büyüme yolunda önemli mesafe kat etmiş ve Anadolu'da aynı yılda kurulan orta ölçekli birçok üniversitelere göre birçok açıdan daha öndedir. Çok büyük emekler sarf edilen bu üniversiteye emeği geçen herkesi, minnetle ve şükranla anıyorum. Buradan Başbakanımıza da teşekkür ediyorum, çünkü her ile bir üniversite politikasıyla günümüzde tüm illerimiz üniversitelere kavuşmuştur. Ayrıca İlimizle özdeşleşen ve her yatırımda emeği olduğunu bildiğim Ulaştırma Bakanımıza da şükranlarımı arz ediyorum. Elbette ki, ilk Rektörümüze ve şimdiki Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'na ve bütün akademik personeline de teşekkür ediyorum. Doğuda gelişen, parlayan bir il olarak Erzincan, Üniversitesinden 8 yıl içinde birçok yönden istifade etmiş, bundan sonra da edeceğine inanıyorum" diye konuştu. Akdemir, eğitim-öğretim-araştırma ve bunları toplumla paylaşma görevlerini iyi koordine eden kurumların, daha çok öne çıktığına dikkat çekti ve şunları söyledi: "Erzincan Üniversitesinin de araştıran bilgi üreten ve bunu toplumla paylaşan bir üniversite olarak da hedefine ilerlediğini görüyoruz, bu Erzincan gibi gelişmekte olan iller açısından son derece önemlidir. Erzincan'da hemen hemen her kesim, toplumla bütünleşmiş, şehrin sorunlarına duyarlı, daha çok işbirliği ve koordinasyon yapan bir üniversite hayalini görüyoruz. Erzincan'ın, Üniversitesinden beklentisi yüksek, burada görev yapan arkadaşlarımıza büyük görev düşüyor. Bugün çiftçisiyle, sanayicisiyle, toplumun her kesimiyle, Üniversiteyle işbirliğine giren, sorunu olduğuna Üniversiteye başvurabilen, akademisyenin kapısını çalabilen bir Üniversite karşımızda duruyor. Bunun üniversitemizi yöneten çok değerli yöneticilerimizin ajandasında ilk sırada olduğunu ve Üniversitemizin bu konuda yoğun gayretleri olduğunu biliyorum, ilimizde devletin kurumları olarak Erzincan'ımızın bu beklentisini karşılayabilmek için çok daha iyi bir işbirliği ve koordinasyon yapmamız gerektiğine inanıyorum." Üniversitemiz Eczacılık Fakültesinin de sosyal sorumluluk projeleri üreten, insan sağlığına katkı koyan hedefleri büyük bir fakülte olacağına inandığını belirten Vali Akdemir, Fakültemizin ilk öğrencileri için de, "Eczacılık Fakültemizin ilk öğrencilerine hoş geldiniz diyorum. Çok iyi Üniversite ve kente geldiler, buradan iyi bir eğitim alarak, mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılacaklarına inanıyor, yeni Fakültemizin şehrimize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kürsüye gelen Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Fethi Şahin tarafından ilk ders verilerek yeni akademik yıl başlatıldı. İlk dersin ardından Eczacılık eğitimine ilişkin fakültede ders veren davetlilerden Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa F. Şahin, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgen Özer, Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gönül Şahin ile Santa Farma İlaç Sanayi Ruhsat ve İhracat Grup Müdürü Dr. Eczacı Buket Aksu'ya günün anısına Üniversite logosu bulunan bakır işlemeli tabak hediye edildi. Daha sonra, Eczacılık Fakültesine kayıt yaptıran 41 öğrenciye, eczacı önlükleri giydirildi.

Programın konferans bölümünde ise, Santa Farma İlaç Sanayi Ruhsat ve İhracat Grup Müdürü Dr. Eczacı Buket Aksu, "21. Yüzyıl Eczacılığı"; Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgen Özer, "Eczacılık Eğitimi ve Kozmetik" konularında sunum yaptılar. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement