Erzincan Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Erzincan Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Erzincan Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Erzincan Üniversitesi’nin 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

14.05.2017 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Üniversitesi'nin 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi'nde düzenlenen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende mezun öğrenciler geçişleriyle ailelerini ve öğretmenlerini selamlayarak, mezuniyet sevincini yaşadılar.

Erzincan Üniversitesi'nde filiz vermiş binlerce fidanı Türkiye'nin her bir köşesine hizmet vermek üzere gönderdiklerini belirten Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu yaptığı konuşmada tüm öğrencilerin mezuniyet başarısını kutlayarak, meslek hayatlarında başarılar diledi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise; "Toplumların gidişatına yön veren ve gerektiğinde rotasını belirleyen en önemli güç bilgidir. Bilginin üretildiği ve bilgi ile kendini yenileyebilme yeterliliklerinin oluştuğu yer olması, bilginin topluma yansıtıldığı birincil kaynak olması ve aynı zamanda milletlerin sosyo-ekonomik düzeyini yükseltmek için teknolojiyi ve sanatı izleme, üretme yeri olması nedeniyle üniversiteler, milletlerin can damarlarından birisi niteliğindedir.

Sizler de bu donanımlara sahip bireyler olarak buradan mezun olacak ve topluma bilgi ve birikimlerinizi aktaracaksınız. Bu anlamlı günde aranızda bulunmaktan çok büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim.

Bilginin çok çabuk yenilendiği, teknolojinin sınır tanımaksızın değiştiği günümüz dünyasında artık geçmişten gelen alışkanlıklarla mezun olmak veya geleneksel yöntemlerle sadece iş bulabilmek için diploma almak anlamını yitirmiştir. Çağımızın gerektirdiği donanıma, geniş ufuklu bakış açısına ve belli bir vizyona sahip olmadan buradan ayrılmak adeta 4-5 yılı boşa geçirmiş olmakla eş değerdir.

Hiç şüphe yoktur ki siz değerli öğrenciler üniversitede bir formasyon aldınız. O formasyonu aldıktan sonra hangi işi yaparsanız yapın, onu muhakkak iyi yapmalısınız. Kendinizi hiçbir zaman dar kalıplar içerisine koymayın. Türkiye'nin gerçekten çok geniş bir hinterlandı ve hitap edebileceğiniz, çalışabileceğiniz çok geniş alanları var. Bu anlamda niteliği yüksek, misyon ve vizyon sahibi olanlar için her zaman ve her yerde istihdam imkanı mevcuttur.

Öte yandan ülkemizde demokrasinin standartları; insan haklarına saygı, temel hak ve özgürlükler, ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü giderek yükseliyor, giderek güçleniyor. Muhakkak ki hala eksiklerimiz vardır. Önemli olan bu yolda atılan adımların kararlı ve istikrarlı bir şekilde atılmasıdır. Sizlerin de bu çabaları sahiplenmeniz ve destek vererek daha ileri düzeylere ulaşmasına yardım etmeniz önemlidir.

Yaptığınız işlerde hep hayırlı ve derin izler bırakın. Hayatın gayesi de bu olmalı. İnsan kendini geliştirebilir, dönüştürebilir. İnsan öncelikle kendini ve yaptığı işleri objektif bir şekilde değerlendirebilmelidir. Eksik ve kuvvetli yönlerini analiz edebilmeye çalışmalıdır. Buna 'iç murakabe', 'iç muhasebe' veya 'swot analizi' diyebiliriz: Ben nerede iyiyim nerede zayıfım, hangi yönlerimi daha da kuvvetlendirmem gerekir, sorularını sorup, yapabileceklerinizle ilgili hayal kurabilmelisiniz, muhayyileniz geniş olmalı.

Hayale uygun projeler oluşturabilmelisiniz. Hayatınızı yıllık, aylık, haftalık, günlük olarak planlayabilmeye çalışmalısınız. Bize düşen doğru hedef, doğru planlama ve gayrettir ve tabii samimiyet. Sonuç olur veya olmaz. Asıl olan gayret bunu unutmamalıyız. Çevrenizde kendiniz gibi olan, aynı hedefe yönelmiş kişilerle takım oyunu oynama ve organizasyonlarla desteklenen bir çalışma içinde olmaya çalışmalısınız.

Bu çağlarda oluşturduğunuz network çok önemli. Bugünkü ilişkileriniz maddiyat ile mevki ile veya güç ile kurulan ilişkiler değil, çok daha safiyane ilişkilerdir. Onların kuvveti çok başka olur, buna inanın ve bugünkü ilişkilerinize çok önem verin. ve en az bir konuda uzmanlaşabilmelisiniz. Hayata atılacağınız dönemde bizlere göre çok daha fazla global bir dünya ile karşılaşacaksınız. Buna her anlamda hazır olmalısınız. Hayat bir maç gibidir, insana bir kaç top gelir. Hazırsanız değerlendirirsiniz, yoksa beklersiniz. İş, imkan size her zaman gelmez; siz ona gitmelisiniz. Başkaları ile değil kendinizle yarışmalısınız. Üstünüzdekilere hasetle bakmak kesinlikle olmamalı fakat bu size şevk vermeli. Altınızdakilere bakarak da şükür ve daha fazlasını yapma isteğine sahip olabilmelisiniz. Menfaatinizi hakkınız olarak görmemelisiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve Devletim adına sizlere emek veren başta değerli Rektörümüz olmak üzere tüm hocalarımıza, akademik ve idari personele, okumanız için binbir zorluğa katlanan değerli anne ve babalarınıza teşekkür ederim. Hepinize hayat boyu başarı ve mutlu bir gelecek dilerim. Yolunuz ve bahtınız açık olsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından fakültelerde ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere öğretim üyeleri ve protokol tarafından başarı belgeleri ve plaket verildi. Tören, kep atma ve müzikli eğlence programıyla devam etti. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement