Erzincan Valiliği Bayırbucak Türkmenlerinin Yanında - Son Dakika
Yerel

Erzincan Valiliği Bayırbucak Türkmenlerinin Yanında

Erzincan Valiliği Bayırbucak Türkmenlerinin Yanında

Erzincan Valiliğinin koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra, Sivil Toplum Örgütleri, Vakıf ve Derneklerin katılımı ile Bayırbucak Türkmenlerine yönelik il genelinde yardım kampanyası başladı.

18.12.2015 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Valiliğinin koordinesinde, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra, Sivil Toplum Örgütleri, Vakıf ve Derneklerin katılımı ile Bayırbucak Türkmenlerine yönelik il genelinde yardım kampanyası başladı.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman'ın öncülüğünde Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı. İl genelinde bütün kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları ve derneklerin de katılımı Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı ile yardım kampanyası başlatıldı.

Büyük katılımlı olarak başlatılan yardım kampanyasının önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Kahraman, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmenlerin mevsimsel şartlarda göz önünde bulundurularak sıkıntılarının en aza indirilmesi herkesin bu kampanyaya destek vermelerini istedi.

Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile dernek başkanlarının katılımı düzenlenen toplantıda yürütülecek olan yardım kampanyası hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, Kızılay olarak Bayırbucak Türkmenlerine genel merkez bünyesinde yardımların sürdüğünü ve Erzincan olarak ta bu çalışmalara destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydetti. İHH İl Temsilcisi Alaattin Önel ve Birlik Vakfı İl Temsilcisi Prof. Dr. Erdal Akpınar, yürütülecek olan yardım kampanyasının önemi hakkında konuştular. Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu; "Ülke olarak çok çetin bir coğrafyada yıllardır sıkıntılarla boğuşuyoruz ve ateş bize sıçramasın diye hep mücadele ediyoruz, ateşi ötelemeye çalışıyoruz. Bu gayretlerinden ötürü Valiliğimize teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy; "İnançlarımız gereği ve millet olarak asırlardan beri hep darda kalmışın elinden tuttuk. Bugün de tutuyoruz, yarında tutacağız inşallah. Devlet olarak, Erzincan olarak her zaman olduğu gibi bugün de, yarın da nerede olursa olsun darda kalmış tüm insanların yardımına koşacağız" dedi.

Programda son olarak konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman; "Erzincan halkımızın duyarlılığı sayesinde bu kampanyamız yürütülecektir. Tüm dünyanın gözü önünde gerçekten çoğu masum sivil insanların yaşadığı Bayırbucak'ta ki soydaşlarımız, kardeşlerimiz bir soykırıma uğruyor. Suriye de yıllardır devam eden iç savaş nedeniyle yüz binlerce Suriyeli kardeşimizi ülkemizde barındırıyoruz. Biz ülke olarak üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Geçmişte olduğu gibi şimdi de mazlumun yanında olmalıyız. Maddi ve manevi destekte bulunmalıyız. Türkiye, Bosna'dan Filistin'e, Arakan'dan Suriye'ye bir çok ülkenin tek umududur. Türkiye bütün mazlumların ve mağdurların tek umududur. Son günlerde özellikle Bayırbucak'ta yaşanan insanlık dramına sessiz kalamayız. Bu mümkün değil. Bayırbucak'ın Türkiye için ne kadar önemli olduğunu gerek sosyal medya gerekse medya da çok sık yer buluyor. Bayırbucak geçildiği an Türkiye gerçekten Allah korusun bir Suriye, bir Irak olabilir. Bayırbucak bizim için çok önemli. Buna sahip çıkmalıyız. Orası Çanakkale Boğazı gibi geçilmemesi gereken bir yer. Nasıl ki Çanakkale geçilmezse, Bayırbucak'ta geçilmez. Bu kadar önemli. Bu soğuk havalarda evleri yıkılan, yerinden yurdundan kovulan soydaşlarımıza, kardeşlerimize yardım elini uzatmalıyız. Saldırılar karşısında mağdur olan kardeşlerimize biz de valiliğimiz organizasyonun da Erzincan Belediyesi, Erzincan Üniversitesi Erzincan Ticaret ve Sanayi odası ve Erzincan da ki sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile Bayırbucak da ki kardeşlerimiz için yardım kampanyamızı başlattık" dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Valiliği Bayırbucak Türkmenlerinin Yanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement