Erzincan zabıtasından fırın denetimi - Son Dakika
3.Sayfa

Erzincan zabıtasından fırın denetimi

Erzincan zabıtasından fırın denetimi

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sürdürdüğü fırın denetimlerini bayram sonrası sıklaştırdı.

28.07.2021 14:54  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sürdürdüğü fırın denetimlerini bayram sonrası sıklaştırdı. İş yerleri ruhsatları, genel temizlikler ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

Denetimler kapsamında, Erzincan genelinde muhtelif alanlarda hizmet veren fırınları büyük bir titizlikle gözden geçiren zabıtalar, hijyen, ruhsat ve gramaj incelemesi yaptı.

Yapılan denetimler ile ilgili olarak bilgi veren Gıda Mühendisi Elif Çalışkan, "Belirli aralıklarla denetimlerimizi sürdürüyoruz. Yapılan denetimlerimizde Erzincan genelinde fırınlarımızda her hangi bir gramaj ve hijyen noktasında bir sıkıntı ile karşılaşmadık. Denetim yaptığımız fırınlarda işletmeler tüm kurallara uyuyor." dedi. Denetimlerde işletmelerde öncelikli olarak temizlik ve hijyene önem verdiklerini belirten Gıda mühendisi Çalışkan, "Çalışanların eldiven ve maske kullanıp kullanmadıklarına baktık gerçekten tüm çalışanlar bu kurallara uyuyorlar. Yapılan gramaj ölçümlerinde kesinlikle eksiklik hiç görmedik, fakat 10 Gram 20 gram hatta 30 gram fazla çıkanlar dahi oldu. Denetimler belirlenen sıralamaya göre devam edecek. İşletmelere kurallara uydukları için teşekkür ederiz. Bizler denetimlerimiz de sıkıntı yaşamadık." diye konuştu.

Ekmek almak için fırına gelen Kenan Kurt isimli vatandaş denetimlerin yerinde ve gerekli olduğunu denetimlerin belirli aralıklarla hatta sıklıkla yapılmasının faydalı olacağını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Belediyesi yetkilileri, "Halkımızın sağlıklı ekmek tüketmesi için esnaflarımıza yönelik denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Bugün somun ekmeği yapan fırıncılarımızı ziyaret ederek, kurallara uyup uymadıklarını inceledik. Hijyen, gramaj ve temizlik gibi temel kurullara uymadığını tespit ettiklerimize gerekli yasal uyarı ve işlemlerde bulunduk. Bu yöndeki çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürekli devam edecektir." şeklinde konuştu.

İşletme sahibi Cemalettin Şimşek ise konuşmasında, denetimlerin sıklıkla yapılmasının önemli olduğunu belirterek, "Biz de sıklıkla arkadaşlarımız ile bir araya geldiğimizde bu konuları zaten konuşuyoruz. Erzincan'ımız da kurallara uymayan bir işletmenin olduğunu sanmıyorum. İşletmeler olarak kurallara uyma noktasında elimizden gelen gayreti çabayı sarf ediyoruz. Ekmeğin en güzelini vatandaşlarımıza yedirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Erzincan zabıtasından fırın denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı
    12:47 Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği'nden silah operasyonu: 3 gözaltı

    Samsun Bafra Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kemalpaşa ve İğdir Mahallerinde N.K., V.K. ve A.K. isimli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı silah ve 5 adet dolu kartuş ele geçirildi. 3 şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti
    12:43 Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti

    Bahçelievler'de bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli, cesedi varile koyup yakmakla suçlanıyor. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, varil içerisinde yanmış bir ceset buldu. Yapılan incelemede, iş yerinde kan lekeleri ve kanlı bir bıçak bulundu. Cesedin Mustafa Bayraktar'a ait olduğu belirlendi. Şüpheli B.T, polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesinde maktulü annesine sarkıntılık ettiği için öldürdüğünü iddia etti.

  • Denizli'de minibüs yangını
    12:40 Denizli'de minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüsten geriye metal yığını kaldı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ölen veya yaralananın olmadığı belirtildi.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.

  • Gaziantep'te geri manevra yapan işçi servisi yaşlı adamı metrelerce sürükleyerek öldürdü
    12:35 Gaziantep'te geri manevra yapan işçi servisi yaşlı adamı metrelerce sürükleyerek öldürdü

    Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde geri manevra yapan bir işçi servisi, arkasında bulunan 70 yaşındaki İbrahim Taş'ı altına alarak metrelerce sürükledi. Olay sonucunda yaşlı adam hayatını kaybetti. Servis sürücüsü gözaltına alınırken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

  • Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı
    12:34 Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı

    Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim ve kontrollerde, kumar oynattığı tespit edilen 4 kıraathane, 1 salon ve 1 yardımlaşma derneği olmak üzere toplam 6 işletme mühürlenip kapatıldı.

  • Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı
    12:33 Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı

    Konya'nın Meram ilçesinde bir marketten silahlı soygun yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette gerçekleşen soygunun ardından çalışma başlattı. Şüphelinin İshak K. olduğu belirlendi. Zanlının soygunu kız arkadaşına para yardımı yapmak için gerçekleştirdiği öğrenildi. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Kütahya'da kumar oynatan kıraathane 30 gün süreyle kapatıldı
    12:32 Kütahya'da kumar oynatan kıraathane 30 gün süreyle kapatıldı

    Kütahya'da Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından yapılan denetimlerde kumar oynattığı tespit edilen kıraathane, 30 gün süreyle kapatılıp mühürlendi. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan kararla kıraathane faaliyetten men edildi.

  • Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı
    12:29 Elazığ'da arama yapılan otomobilde Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından arama yapılan bir otomobilin bagajında Afganistan uyruklu 3 göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli ise gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzensiz göçmenler ise İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.


Advertisement