ERZURUM Acil serviste vale, hastanede golf arabası konforu - Son Dakika
Güncel

ERZURUM Acil serviste vale, hastanede golf arabası konforu

Acil serviste vale, hastanede golf arabası konforuERZURUM'da kısa bir süre önce sessiz sedasız hizmete giren Şehir Hastanesi'nde vatandaşlar, gidecekleri servislere golf arabalarıyla taşınıyor.

09.06.2020 17:14  Güncelleme: 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acil serviste vale, hastanede golf arabası konforu

ERZURUM'da kısa bir süre önce sessiz sedasız hizmete giren Şehir Hastanesi'nde vatandaşlar, gidecekleri servislere golf arabalarıyla taşınıyor. Acil serviste valelerin görev yaptığı hastanede güvenlikçiler, cıncırlarla hastanede güvenliği sağlıyor.

Erzurum'da yapımı tamamlanan şehir hastanesi hizmete girdi. Bin 313 yatak kapasitesi, son teknolojiye sahip medikal altyapısı ile bölgenin en güçlü sağlık merkezlerinin başında gelen hastanede, her branştan 310 poliklinik, 39 ameliyathane bulunuyor. 850 yatak kapasitesi 222 yoğun bakım ünitesi ile hastalara şifa dağıtan şehir hastanesi, 279 bin metrekare kapalı alanıyla adeta dev bir şehiri andırıyor. Bir uçtan bir uca yaklaşık 600 metre mesafesi bulunan hastanede üç adet 8'er kişi taşımalı golf arabası hizmet veriyor. Sürekli ring halinde olan araçlar, hastaneye gelen vatandaşları istedikleri bölüme ulaştırıyor. Hastane yönetimi tarafından eğitildikten sonra çeşitli bölümlere yerleştirilen ve üzerlerinde 'Bana sorun' yazılı tişörtlü görevliler, gelen vatandaşlara yardımcı oluyor. Dev hastane güvenlikçiler ise cıncır denilen araçlarla devdiye geziyor. Yaya devriyenin yanısıra cıncırlara binen görevliler, hastanede güvenliği sağlıyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK; ACİLDE VALE

Erzurum Şehir Hastanesi'nde Türkiye'de bir ilk uygulama da hayata geçirildi. Hastanenin acil servisine hasta getiren vatandaşların araçlarıyla uğraşmaması için vale görevlendirildi. Acil önünde 7 gün 24 saat esasına göre ücretsiz görev yapan valeler, hastasını getiren vatandaşların araçlarını 3 binh 500 kapasiteli oto parka götürüyor. Hastasıyla ilgili işlemi tamamlanan vatandaş yine aracını valeden teslim alıyor. Hastene İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Fatih Turan, vale hizmetinin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, uygulamanın başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Turan, "Acil serviste ücretsiz vale hizmetini başlattık. Hastasını acile getiren vatandaşların o telaş içerisinde aracıyla da uğraşmasın diye valeler araçlarını alıp otoparka götürecek. Biz acile gelen vatandaşın bir de aracını parketme derdine düşsün istemiyoruz" diye konuştu.

ALAN GENİŞ OLUNCA GOLF ARABALARI HİZMETE SUNULDU

279 bin metrekare kapalı alana sahip bulunan hastanenin bir ucundan diğer ucuna olan mesafenin yaklaşık 600 metre olduğunu ifade eden Turan, "Kapalı alanın geniş olması sebebiyle halkamıza rahat hizmet verebilmek için servislere ulaşmada golf araçlarını hizmete sunduk. Güvenlik görevlileri cıncırlarla kontrollerini sağlarken, çeşitli noktalarda çalışmaya başlayan 55 personelimiz hastaları yönlendirerek onlara yardımcı oluyorlar" dedi.

ERZURUM Acil serviste vale, hastanede golf arabası konforu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ERZURUM Acil serviste vale, hastanede golf arabası konforu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 15 Metre Derinliğindeki Su Kuyusuna Düşen Dana Kurtarıldı
    16:24 Malatya'da 15 Metre Derinliğindeki Su Kuyusuna Düşen Dana Kurtarıldı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Kemerköprü Mahallesi'nde bir evin bahçesindeki su kuyusuna düşen dana, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 15 metre derinliğindeki su kuyusuna inerek danayı halat yardımıyla çıkarttı ve sahibine teslim etti.

  • Tayvanlı Bisikletçi Türkiye'yi Seviyor
    16:24 Tayvanlı Bisikletçi Türkiye'yi Seviyor

    Tayvanlı bisikletçi Jacky Chen, arkadaşının tavsiyesiyle Türkiye'yi keşfetmek için Iğdır'a geldi. Chen, Türk insanının hoşgörülü ve misafirperver olduğunu belirterek, daha önce 78 ülkeyi gezip Ağrı Dağı'nı da merak ettiğini söyledi. Pandemi nedeniyle ara verdiği dünya turuna 2023'te devam etmeyi planlayan Chen, bisikletiyle 61 ülkeyi gezip hedefinin 40 ülke daha gezmek olduğunu ifade etti.

  • ESOGÜ'de Otizm Farkındalık Panayırı düzenlendi
    16:24 ESOGÜ'de Otizm Farkındalık Panayırı düzenlendi

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık Panayırı, ESOGÜ Rektörü ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Panayırda, el emeği ürünler ve yiyecekler satışa sunularak, elde edilen gelir deprem bölgesindeki özel ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım amacıyla kullanılacak.

  • Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor
    16:19 Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor

    Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, büyük kadınlar finalleriyle devam etti. Beşirli Spor Kompleksi tenis kortlarındaki müsabakaların üçüncü gününde, tek kadınlarda Duru Aslan birinci, Buse Gündüz ise ikinci oldu. Çift kadınlarda Buse Gündüz-Çağla Teoman ikilisinin birinciliği, Duru Aslan-Defne Akçay çiftinin de ikinciliği elde ettiği organizasyonda, büyük erkekler yarı finalleri de gerçekleştirildi. Turnuva, yarın yapılacak büyük erkekler final müsabakalarıyla sona erecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon'da birçok farklı spor etkinliğine ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Arıcıoğlu, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, 'İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizin yanında Trabzon da bu turnuvada var. Ev sahipliği yapıyoruz burada. Çok özel bir turnuva. Bayram sonrası olmasına rağmen ciddi katılım oldu.' dedi. Düzenlenen turnuvaların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Arıcıoğlu, 'Burada 15 kortumuz var, 3'ü kapalı. Bu kortlarımızda modernizasyon planlıyoruz. Bu kortlarımızda ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenlemek istiyoruz çünkü Trabzon bir spor şehri, bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Spor kültürünü çocuklarımızdan yetişkinlerimize aşılamak istiyoruz.' diye konuştu.

  • Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni
    16:18 Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni

    Xinhua muhabiri, Norveç'in başkenti Oslo'daki Sognsvann Gölü üzerinde gece gökyüzünü aydınlatan kuzey ışıklarının çarpıcı manzarasını görüntüledi.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi
    16:16 Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesine bağlı Yeşiltepe Köyüne giderek köyün alt yapısı ve üst yapısıyla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Varol, köy halkıyla uzun süre sohbet ederek sorunlarını dinledi ve talepleri not aldırdı. Vali Varol, köy evlerinin inşaat çalışmalarına başlanmasının köy halkına hayırlı olmasını diledi.


Advertisement