Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Yangın Tatbikatı

Erzurum Atatürk Üniversitesi\'nde Yangın Tatbikatı

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi rektörlük binasında düzenlenen farklı kurtarma yöntemlerinin uygulandığı yangın tatbikatı ilgi gördü.

04.12.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da Atatürk Üniversitesi rektörlük binasında düzenlenen farklı kurtarma yöntemlerinin uygulandığı yangın tatbikatı ilgi gördü.

Rektörlük binasında bugün Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Atatürk Üniversitesi Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından ortaklaşa bir yangın tatbikatı düzenledi. Senaryoya göre telefonla itfaiyeyi arayan bir kişi rektörlük binasından yangın çıktığını bildirdi. Bunun üzerine 10 itfaiye eri 3 itfaiye aracı kısa sürede rektürlük önüne geldi ve hazırlık yaparken, 4 katlı rektörülük binasında mahsur kalan 2 kişi yangın merdiveniyle, ardından Horasan Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programında öğrenci olan Fatih Tunuş ve Ramazan Güler, 54 metrelik kurtarma tüneliyle indirildi. Tünele girenler ayakkabılarını çıkarırken, itfaiye eri Mehmet Turan da kurtarma tüneli çıkışında Türk bayrağı açtı. Vatandaşların cep telefonuna kaydettiği tabikat her kurtarma sonrası büyük alkış aldı.

Tatbikatta tüp yangınının nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak gösterildi. Maket bir evin yeterince alev almaması üzerine bir görevlinin benzin dolu bidonu ateşe atması dikkat çekti. Tatbikatı rektörülük binasında bulunan görevliler pencerelere çıkarak izlerken alevlerin söndürülmesi vatandaşlar tarafından alkış topladı. Yangın tatbikatı iftaiye erlerinin ikinci kattan tramboline atlamaları ile son buldu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri yangın tatbikatıyla ilgili olarak İtfaiyemiz gün geçtikçe güçleniyor. Kurtarma ve söndürme çalımalarında farklı teknikler kullanıyoruz. Her türlü malzemeye sahibiz. Erzurum'da en yüksek binalardan bile kurtarma yapıyoruz dediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement