Erzurum Bakan Gül Hayvanları 'Mal' Değil 'Can' Olarak Gören Düzenleme Getiriliyor - Son Dakika
Güncel

Erzurum Bakan Gül Hayvanları 'Mal' Değil 'Can' Olarak Gören Düzenleme Getiriliyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hayvanları korumaya yönelik düzenlemenin son aşamaya geldiğini belirterek, Bu yapılan çalışmayla hayvanları bir 'mal' olarak gören anlayıştan, onları da bir 'can' olarak gören anlayışa dönüşecek şekilde bir düzenlemeyi yapacağız inşallah.

09.12.2017 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hayvanları korumaya yönelik düzenlemenin son aşamaya geldiğini belirterek, Bu yapılan çalışmayla hayvanları bir 'mal' olarak gören anlayıştan, onları da bir 'can' olarak gören anlayışa dönüşecek şekilde bir düzenlemeyi yapacağız inşallah. Hayvanlarda insanlara emanettir. Kötü muamele işkence asla kabul edilemez dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bugün uçakla Erzurum'a gelerek Palandöken'deki bir otelde yapılan 'terör suçları bölge değerlendirme toplantısına' katıldı. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından Bakan Abdulhamit Gül, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ü ziyaret etti. İl Başkanlığı'nda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Gül, yargıya güven ve yargının hızlanması için yeni düzenlemelerin yapıldığını bildirdi. Düzenlemenin yakında kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Abdulhamit Gül, şunları söyledi Yakın zamanda son halini hükümetimizcede verdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağımız yargıya güven, yargının hızlanmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Böylece toplumda yargıya olan güveni zedeleyecek uygulamalar, TCK'daki bazı düzenlemelerle eksik kalan, uygulamada gördüğümüz bazı eksiklikler neler varsa bunlarla ilgili düzelnemeleri yapacağız. Gerek huzur bozan trafikte olsun, toplumsal hayatta olsun magandalarda tutunda, mafyatik, örgütsel yapılanmaların azaltılmasına, önlenmesine yönelik yasal çalışmalarımızı, hırsızlığın tekerrürü ve bunların ceza almadan serbest bırakılması gibi bu hususlarla ilgili caydırıcı tüm düzenlemeleri de inşallah yakın zamanda yapacağız. Yine hayvanları korumaya ilişkin olarakta düzenlemeleri son aşamaya geldik kurumlarımızla bir kaç aydır yaptığımız çalışmayı nihayete erdirmek üzereyiz. Kurumlarımızında son görüşünü aldıktan sonra bunu kamuoyuyla paylaşıp, meclise inşallah sevk edeceğiz. Bu yapılan çalışmayla da hayvanları bir 'mal' olarak gören anlayıştan onları da bir 'can' olarak gören anlayışa dönüşecek şekilde bir düzenlemeyi yapacağız inşallah. Çünkü 'yaradılanı severiz, yaradanda ötürü'. Bunların hepsi bizlere emanettir. Hayvanlarda insanlara emanettir. Kötü muamele işkence asla kabul edilemez. Bu husus ile ilgili de yasadaki hangi ihtiyaçlar varsa bunları tekrar gözden geçirip kamuoyuyla paylaşacağız. Ak Parti hükümeti bu konuda çok önemli adımlar attı ama uygulamada kötüye kullanılan ya da boşluk olan hususlarıda bu verilse ile tekrar göz önüne alığ para cezalarını artırıp hapis cezasını getiren çalışmaları tamamlamış olacağız.

KILIÇDAROĞLU SİYASETİN FUAT AVNİ'Sİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nı eleştiren Bakan Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü

Çıkartıp ortaya koyduğu hiçbir belge söylediğini doğrulamamaktadır. Müddei iddiasını ispat eder ama müfteri iddiasını ispat edemez. Çünkü ortada bir delil yoktur. Kılıçdaroğlu müddei olarak iddiasını ispat edememiş, tarihe bir müfter Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı olarak geçmiştir. Söylediği hiçbir şeyin sunduğu belge ile ispat edilmediği açıktır. Kullanmış olduğu, ifade ettiği hususların hepsi zaten ona 'günaydın' diyorum buradan aylar önce FETÖ'cü twitter fenomenleri tarafından FETÖ'cüler tarafından zaten dile getirilmiş hususlardır. Alıp alıp kulağına söylüyorlar sufle yapıyor. Eline veriyorlar tutuşturuyorlar bir şeyler gösteriyor. Maalesef Kılıçdaroğlu gelmiş olduğu şu an itibariyle siyasetin 'Fuat Avni'si haline gelmiştir. Fuat Avniler FETÖ'cüler pılını pırtını toplayıp kaçtı diğerleri yargı önünde hesap veriyor. Ama siyasetin FETÖ ağzıyla Kılıçdaroğlu tarafından gerçekten konuşulması onların ne söylüyorsa 1-2 ay sonra yada bir müddet sonra yada tekraren Kılıçdaroğlu tarafından bu ifadeleri kullanılması gerçekten çok üzücü bir tablodur. Milletimiz asla bunu affetmeyecektir. Öte yandan geçen 3 Aralık akşamı Erzincan'da orduevi nizamiyesinde bir kediye işkence ederken çekilen görüntüleri üzerine gözaltına alınan er Taner Hepşen 'mala zarar verme' suçunan adli kontrolle serbest bırakılmıştı. 25 yaşındaki Hepşen TCK'nın 1512 maddesinde düzenlenen 'mala zarar verme' suçundan 'Haklı bir nedeni olmaksızın, sahipli hayvanı öldürdüğü ya da işe yaramayacak hale getirdiği gerekçesiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Erzincan Valiliği, kararı veren Erzincan Sulh Ceza Hakimliği'nin kanunların sadece sahipli hayvanlara yönelik olduğu, sahipsiz hayvanlarla ilgili açık bir kanuni cezai müeyyidenin bulunmadığına dikkat çektiğini belirtti. Valilik, hakimin 'sahipli' kelimesinin Anayasa'ya aykırılığıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'ne itiraz başvurusunda bulunulmasına karar verdiğini duyurmuştu.

Erzurum Bakan Gül Hayvanları \'Mal\' Değil \'Can\' Olarak Gören Düzenleme Getiriliyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Bakan Gül Hayvanları 'Mal' Değil 'Can' Olarak Gören Düzenleme Getiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement