Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikat töreni - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikat töreni

Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikat töreni Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıldönümü kapsamında tebrikat töreni düzenlendi.

29.10.2020 12:50  Güncelleme: 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikat töreni

ERZURUM - Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıldönümü kapsamında tebrikat töreni düzenlendi.

Erzurum Valiliği'nde düzenlenen törende Vali Okay Memiş ve eşi Sibel İnci Memiş, sırayla protokol üyelerinin tebrikini kabul etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, fiziksel mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapıldı.

Törenin ardından konuşma yapan Vali Okay Memiş, "Pandemi nedeniyle coşkumuzu şehir meydanında milletimizle paylaşamasak da bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak nitelendirdiği, şanlı tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97'nci yılını kutlamanın haklı gururunu ve coşkusunu yüreklerimizde hissediyoruz. Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehadetleriyle vatanımızı emperyalist zihinlerden kurtaran aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. 1. Dünya Savaşı'nda vatanımız emperyalist devletler tarafından işgal edilmiş, milletimizin varlığına, istiklaline kastedilmiş ve milletimiz bu topraklardan sökülüp atılmak istenmiştir. Yüzyıllar boyunca mazlumun umudu, zalimin korkulu rüyası olan aziz milletimiz karakterine uygun olanı yapmış, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde İstiklal savaşını vermiş ve esareti kabul etmediğini, vatanını sömürgecilere teslim etmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da başlattığı bağımsızlık savaşımızın yol haritası Erzurum'da çizilmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri şehrimizde atılmıştır. Güzel şehrimiz, Türkiye Cumhuriyeti kuruluşuna giden yolda bir kilit taşı olan Erzurum Kongresi'nde de ev sahipliği yapmıştır. Erzurum Kongresi'nde; Milli sınırlar içinde vatanın bir bütün olduğu ve bölünemeyeceği, Milli iradenin hakim kılınacağı, Manda ve himayenin kabul edilmeyeceği, her türlü işgal ve müdahaleye karşı topyekün karşı konulacağı kararları alınmıştır. Bu yönüyle Erzurum; Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temellerinin atıldığı yer, Kurtuluş Savaşı'nda Doğu Cephesi'nin aşılmaz kalesi olmuştur. Bir bütün olarak milletimiz; Kurtuluş Savaşı'nda tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı yazarak istiklal ve istikbal mücadelesini kazanmış ve Anadolu'yu işgal ve talan etmek isteyen müstemlekeciler geldikleri gibi gitmişleridir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı hayırlı bir ömür diliyorum. Aziz Türk Milletinin ve saygı değer Erzurumlu Dadaşların Cumhuriyet Bayramı'nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda yeniden birlikte olmak dileğiyle saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Memiş ve protokol üyeleri tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama pastası kesilerek davetlilere ikram edildi.

Törene, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Erzurum AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, adli teşkilat, kurum ve kuruluşların amirleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Erzurum\'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikat töreni
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikat töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı
    14:48 Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı

    Artvin'in Derinköy köyünde yaralı halde bulunan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından tedavi edildi. İki haftalık tedavi sürecinin ardından leylek, doğal yaşam alanına bırakıldı.

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement