Erzurum'da 4 ilçede 4 okulun temeli atıldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da 4 ilçede 4 okulun temeli atıldı

- Erzurum'da 4 ilçede 4 okulun temeli atıldı yapımı tamamlanan bir okul hizmete açıldı Ak Parti Erzurum Milletvekili İçişleri eski Bakanı Selami Altınok "Terör örgütlerinin nefes alacak halleri kalmadı" Erzurum'un Hınıs, Karaçoban, Tekman ve Köprüköy ilçelerinde düzenlenen törenle dört...

22.09.2021 18:11  Güncelleme: 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Erzurum'da 4 ilçede 4 okulun temeli atıldı yapımı tamamlanan bir okul hizmete açıldı

Ak Parti Erzurum Milletvekili İçişleri eski Bakanı Selami Altınok "Terör örgütlerinin nefes alacak halleri kalmadı"

ERZURUM - Erzurum'un Hınıs, Karaçoban, Tekman ve Köprüköy ilçelerinde düzenlenen törenle dört okulunun temelleri atıldı yapımı tamamlanan bir okul hizmete açıldı.

Erzurum'un Hınıs ilçesi Parmaksız Mahallesi'nde 8 derslikli okulun şöleni ve Karaçoban ilçesi Dumanlı Mahallesi'nde yine 8 derslik okulun temelleri düzenlenen törenle atıldı.

Programa Erzurum Valisi Okay Memiş, İçişleri eski bakanı Selami Altınok, Büyükşehir belediyesi Başkan vekili Fevzi Polat, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Karaçoban Kaymakamı İbrahim Gültekin, Hınıs Kaymakamı Hamza İnam, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak Hınıs ilçesi Parmaksız Mahallesi'nde 8 derslik okulun temeli atıldı.

Burada bir konuşma yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, kentin eğitim alanında çok iyi bir seviyeye ulaştığını söyledi.

Bu başarıda fedakar öğretmenlerin büyük katkısı olduğunu ifade eden Vali Memiş, "150 bin öğrencisi 11 bin öğretmeni ile eğitim-öğretime 2 yıllık bir aradan sonra artık yüz yüze eğitime başladık. Bugün Erzurum'un en gözde ilçesi Hınıs'tayız. Çocuklarımızın geleceği için güzel bir hizmetin temelini atıyoruz. Bu anlamda en büyük teşekkürü öğretmen arkadaşlarımıza yapmak istiyorum. Bir düşünür diyor ki, 'İnsanın hayatında karşına çıkabilecek en büyük şans iyi bir öğretmene denk gelmektedir.' Özellikle zor bölgelerde öğretmenlik yapan öğretmen kardeşlerimizle her zaman gurur duyuyor ve her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kentin eğitimini 2 yılda bizler kaymakam arkadaşlarımız ve fedakar öğretmenlerimizle zirveye taşıdık. O yüzden biz eğitim camiamızın kıymetini bilmemiz gerekir." diye konuştu.

Ak Parti Erzurum Milletvekili İçişleri eski Bakanı Selami Altınok, okul temel atma törenlerinde yaptığı konuşmasında, "Beni yakından tanıyan Parmaksız Mahallesi sakinlerini bende seviyorum. Ak Parti Hükümetinin 20 yıla yakın zamandır eğitim alanında, sağlık alanında, ulaşım alanında, güvenlik alanında, hizmetlerine devam ediyor. Muhalefetin bile hayal edemeyeceği hizmetleri bizler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Hınıs'ta sıcak asfaltı bırakın doğru dürüst yol bile yoktu. Hınıs ilçelerine o şerefsizler kendilerine mahkeme kurup yöre insanlarından haraç alıyorlardı. Erzurum'da teröristlerin 'T"sinden kimse bahsedemez. Bunlardan bir tanesi dahi buralara artık adım atamaz. Tek bir vatandaşımızın burnunu kimse kanatamaz. Bunlar hiçbir vatandaşımızın yanına yöresine yanaşamaz. Öyle bir noktaya getirildiler ki nefes alacak halleri kalmadı. Bunun içindir ki başta valimize, daha önceden de görev yapan valilerimize, Jandarmamıza, Emniyetimize ve Kolordu Komutanımıza, bu işte görev yapan köy korucularımıza, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde olduğu gibi Erzurum'da da Devlet olarak her şeye hakimdir, hiçbir kimsenin farklı bir hayal görmesine bu güne kadar müsaade etmedik, bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra vatandaşımızın eksiği ne varsa ona koşacağız " ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Karaçoban, Tekman, Köprüköy ve Hınıs ilçelerinde yaptırılan okulların temelleri dualarla atıldı. Teme ilk harç törene katılan protokol mensuplarınca konuldu.

Erzurum\'da 4 ilçede 4 okulun temeli atıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da 4 ilçede 4 okulun temeli atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülizmin sonu yok
    14:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülizmin sonu yok

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin vaatlerinde popülizmin sonu olmadığını belirterek, Ankara ve İstanbul'da yapılan vaatlerin büyük bir kısmının gerçekleştirilemediğini söyledi. Tekin, ayrıca seçim sürecindeki adayların tavrını değerlendirerek, memleketin çıkarlarını önemseyenlerin her zaman kazanacağını vurguladı.

  • Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı
    14:15 Antalya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı

    Antalya'da Muratpaşa Mahallesi'ndeki bir ikamette uyuşturucu madde imal edildiği ve satılacağı ihbarı üzerine yapılan operasyonda 1 milyon 520 bin kullanımlık 245 adet A4 kağıdına emdirilmiş sentetik uyuşturucu ele geçirildi, 3 şüpheli yakalandı. Ele geçirilen A4'ün, kullanım adedi olarak Antalya'da bugüne kadar ele geçirilen yüksek miktar olduğu belirtildi.

  • Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı
    14:14 Erzincan'da uyuşturucu ticareti yapan zanlılardan biri tutuklandı

    Erzincan'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan K.E. ve M.D. isimli zanlılardan M.D. tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları çalışmada zanlıların araç ve ikametinde 285 sentetik ecza maddesi ele geçirdi.

  • Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor
    14:14 Şanlıurfa'da dereye kapılan çocuğun arama çalışmaları devam ediyor

    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, dereyi geçerken yükselen suya kapılıp kaybolan 13 yaşındaki çocuğun arama çalışmaları 7. gününde de devam ediyor. AFAD ekipleri ve bölgedeki vatandaşlar, su altında ve su yüzeyinde arama yaparak çocuğu bulmaya çalışıyor. Çalışmalar, Mardin il sınırında yoğunlaştırıldı.

  • Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:14 Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırıkkale'de 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Makas başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirler, seçim günü yapılacak işlemler ve riskli durumlar değerlendirildi. Vali Makas, toplantıda her türlü tedbirin alındığını belirterek, sonuçların Kırıkkale ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor
    14:13 Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor

    Hollanda'da Çin yapımı elektrikli araç sayısı son üç yılda beş kat arttı. BYD Louwman'ın Genel Müdürü, BYD'nin Avrupa pazarında önemli bir rakip olduğunu belirtti. Avrupa'nın elektrifikasyona geçişiyle yeni enerjili araçların parlak bir geleceği bekleniyor.


Advertisement