Erzurum'da Ahır İnşaatında Çökme: 2 Ölü, 6 Yaralı - Yeniden - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Ahır İnşaatında Çökme: 2 Ölü, 6 Yaralı - Yeniden

Erzurum\'da Ahır İnşaatında Çökme: 2 Ölü, 6 Yaralı - Yeniden

ERZURUM'un Tortum ilçesinde ahır onarımı sırasında meydana gelen çökmede 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

04.05.2019 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM'un Tortum ilçesinde ahır onarımı sırasında meydana gelen çökmede 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Olay, saat 13.30 sıralarında ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Kazandere köyünde meydana geldi. Ahırını genişletmek isteyen Şakir Küçük, köylülerin yardımıyla imece usulü inşaat yaptığı sırada bölgede çökme meydana geldi. Çökme sırasında 8 kişi enkaz altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Köylüler 8 kişiyi enkazadan yaralı çıkarırken, sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Mahmut Özdemir'in (39) hayatını kaybettiği belirlendi, Muhammet Ali Aydın (35) olay yerinde kalbinin durmasının ardından yapılan müdahale ile hayata döndürüldü. Mithat Çelik (60), Osman Karanfil (59) Atilla Özçelik (35), Hasan Küçük (32), Muhammet Bıçakçı (30) ve Muhammed Deniz (27) ise yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından ilçedeki ve Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan Muhammet Ali Aydın, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

KAYMAKAM: YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Olay sonrası Tortum Kaymakamı Şaban Arda, köye gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Şaban Arda, "13.30 sularında maalesef üzüntü verici bir kaza yaşandı. Burada bir vatandaşımızın imece usulüyle ahırının çatısını yaptırması esnasında ve çatının çökmesi sonucunda maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 6 vatandaşımızda yaralı durumda. Yaralı vatandaşlarımız ilçemiz ve ilimizin çeşitli hastanelerinde tedavi görmekteler. Yaralılarımıza 4 hekim ve 10 hemşire müdahale ediyor. 6 yaralımızın hayati tehlikesi yok..  Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şu an hali hazırda ilimizin ve ilçemizin jandarma birimleri olsun, belediye başkanımız olsun, topyekün vatandaşlarımızla birlikteyiz. Burada vatandaşlarımıza herhangi bir zarar geldiyse de onun telafisi, tespiti için biz buradayız. Maddi kaybı olan vatandaşlarımıza gerekli yardımı yapmak için de burada olacağız" dedi.

Öte yandan ahır inşaatında çalışan köylülerin olaydan önce çektirdiği fotoğraflar ise yürekleri burktu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Ahır İnşaatında Çökme: 2 Ölü, 6 Yaralı - Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.


Advertisement