Erzurum'da Ahır İnşaatınde Çökme: 2 Ölü, 6 Yaralı-yeniden - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Ahır İnşaatınde Çökme: 2 Ölü, 6 Yaralı-yeniden

Erzurum'da ahır inşaatınde çökme: 2 ölü, 6 yaralı-yenidenERZURUM'un Tortum ilçesine bağlı Kazandere Köyü'nde bir ahır onarımı sırasında meydana gelen çökmede 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

04.05.2019 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da ahır inşaatınde çökme: 2 ölü, 6 yaralı-yeniden

ERZURUM'un Tortum ilçesine bağlı Kazandere Köyü'nde bir ahır onarımı sırasında meydana gelen çökmede 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Olay, bugün saat 13.30 sırlarında ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Kazandere Köyü'nde meydana geldi. Ahırını genişletmek isteyen Şakir Küçük'e köylüler yardım etti. İmece usulü yapılan inşaat sırasında çökme meydana geldi. İnşaat altında kalan 8 kişi arkadaşları ve köylülerin yardımıyla çıkarıldı. Köylülerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda sağlık görevlisinin yanı sıra jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri gönderildi. Gelen sağlık görevlilerince yapılan incelemede enkaz altında kalanlardan Muhammet Ali Aydın (35) ile Mahmut Özdemir (39) hayatını kaybetti. Göçük altında kalan Mithat Çelik (60), Osman Karanfil (59) Atilla Özçelik (35), Hasan Küçük (32), Muhammet Bıçakçı (30) ve Muhammed Deniz (27) yaralandı. Yaralılar köye gelen ambulanslarla ilçe ve Erzurum'daki hastanelere sevk edildi. Hastanelerde tedavi altına alınan 6 köylünün sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Üzücü olay sonrası Tortum Kaymakamı Şaban Arda, köye gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Şaban Arda, "13.30 sularında maalesef üzüntü verici bir kaza yaşandı. Burada bir vatandaşımızın imece usulüyle ahırının çatısını yaptırması esnasında ve çatının çökmesi sonucunda maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 6 vatandaşımızda yaralı durumda. Yaralı vatandaşlarımız ilçemiz ve ilimizin çeşitli hastenelerinde tedavi görmekteler. Yaralılarımıza 4 hekim ve 10 hemşire müdahale ediyor. 6 yaralımızın hayati tehlikesi yok. Maalesef 35 ve 39 yaşındı iki vatandaşımız bu olay sonucunda vefat etti. Olayın, ilk aşamaların biz gerek ilçe belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, gerekse valiliğizin Afet ekipleri olsun, jandarmamızla birlikte olay mahalindeydik. Sağlık ekiplerimiz burada ilk müdahaleyi yaptı. İlk müdahalemizde bir vatandaşımızı kalp masajı sonucunda hayata döndürülmesi söz konusu oldu, hastanede yapılan müdahelere rağmen vatandaşımızı kaybettik. Vatandaşlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şuan hali hazırda ilimizin ve ilçemizin jandarma birimleri olsun, belediye başkanımız olsun, topyekin vatandaşlarımızla birlikteyiz. Burada vatandaşlarımıza herhangi bir zarar geldiyse de onun telafisi, tespiti için biz buradayız. Maddi kaybı olan vatandaşlarımıza gerekli yardımı yapmak için de burada olacağız" dedi.

Öte yandan ahır inşaatında çalışanların olaydan önce fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Fotoğraflarda köylülerin gülerek poz vermesi dikkat çekti.

Erzurum\'da Ahır İnşaatınde Çökme: 2 Ölü, 6 Yaralı-yeniden
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Ahır İnşaatınde Çökme: 2 Ölü, 6 Yaralı-yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement