Erzurum'da Askeri Darbelere "Manşet"Li Gönderme... - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Askeri Darbelere "Manşet"Li Gönderme...

Erzurum\'da Askeri Darbelere "Manşet"Li Gönderme...

Erzurum’da günlük olarak yayınlanan Yenigün Gazetesi, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimini manşetine oldukça ilginç bir yöntemle taşıdı.

18.07.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da günlük olarak yayınlanan Yenigün Gazetesi, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimini manşetine oldukça ilginç bir yöntemle taşıdı. Gazete, 12 Eylül 1980 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin askeri darbelerin adeta kara bir sembolü haline gelen manşetine atıfta bulunarak, "Millet, iradesine sahip çıktı" başlığını attı.

Ordu içerisindeki paralel yapı mensuplarının 15 Temmuz'da kalkıştığı darbe girişimi, milletin birlik ve beraberliği sayesinde tüm yurtta bir demokrasi bayramına dönüştü. Söz konusu girişim, Türkiye ve dünya basınının gündemine oturduğu gibi, Erzurum yerel medyasının da manşetlerine yansıdı. Erzurum'da günlük olarak yayın yapan Yenigün Gazetesi, 15 Temmuz darbe girişimini manşetine taşırken anlamlı bir göndermede yaptı. Gazete, 12 Eylül 1980 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin "Ordu yönetime el koydu" başlıklı manşetine atıfta bulunmakla kalmadı, o gazeteyle aynı dizgi tekniğini kullanarak "Millet, iradesine sahip çıktı" başlığını attı. Manşet haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medyada sıkça rastlanan askeri üniformalı fotoğrafını kullanan gazete, Erdoğan'dan bahsederken de, sık sık "Başkomutan" sıfatına yer verdi.

Özünal, O Manşetin Hikayesini Anlattı

Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Samet Özünal, Türkiye'nin 15 Temmuz'da Türk demokrasi tarihine kara leke olarak geçecek bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığına dikkati çekerek, milletçe sergilenen ortak tavır sayesinde büyük bir belanın bertaraf edildiğini kaydetti. Özünal, 15 Temmuz ve akabinde yaşananları gazetenin manşetine taşırken farklı bir yol izlediklerini belirterek, "Manşetimizi şekillendirirken dünle bugün arasında bir köprü kuralım istedik. Türkiye'de askeri darberlerin adeta kara bir sembolü haline gelen bir manşet vardı; Hürriyet Gazetesi o başlığı 12 Eylül 1980'de atmıştı. Manşet fotoğrafında dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in fotoğrafına yer veren gazete, başlık olarak da, 'Ordu yönetime el koydu' demişti. Biz de, o gazetenin o günkü baskısıyla aynı mizanpajı yaparak, 'Millet, iradesine sahip çıktı' dedik. Görsel olarak da, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medyada sıkça rastlanan üniforma montajlı fotoğrafını kullandık. Özetle; manşetimizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aslında millet iradesinin ete kemiğe bürünmüş hali olduğunu, Türk milletinin de, iradesine sahip çıkmak suretiyle aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıktığını anlatmak istedik. Askeri üniformayla da, bu süreçte orduyla milletin el ele ve iç içe olduğunun ve söz konusu hain girişimle Türk Silahlı Kuvetleri'nin kesinlikle ilişkilendirilmemesi gerektiği mesajını vermeye çalıştık." diye konuştu.

Yenigün'ün, bu manşetinden dolayı okurlarından olumlu tepkiler aldığını dile getiren Özünal, "Öyle görünüyor ki; maksadımız ziyadesiyle hasıl olmuştur. Allah, bu milleti bir daha öyle kara manşetlerle karşı karşıya bırakmasın. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi her daim sarsılmaz ve muhkem kılsın. Bu hain girişim karşısında vatanı ve milleti uğruna şehadete kavuşan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Hakk Teala rahmet eylesin, yaralılarımıza da acil şifalar versin. Milletimize büyük geçmiş olsun" ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Askeri Darbelere 'Manşet'Li Gönderme... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement