Erzurum'da Güvenlik Güçlerine Hakaret Davası - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Güvenlik Güçlerine Hakaret Davası

Tortum ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarını protesto sırasında askerlere hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanan Leyla Yalçınkaya'nın duruşmasına devam edildi.

17.04.2013 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tortum ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarını protesto sırasında askerlere hakaret ettiği iddiasıyla hakkında 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanan Leyla Yalçınkaya'nın duruşmasına devam edildi.

Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz yargılanan Yalçınkaya ile avukatları Ercüment Şenol ve Eşber Yağmurdereli hazır bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile İstanbul milletvekilleri Melda Onur, Aykut Erdoğdu ve Ayşe Eser Danışoğlu da duruşmayı izledi.

Terhis olan iki jandarma erinin, Yalçınkaya'dan şikayetçi olmadıklarını ve davadan vazgeçtiklerini belirttikleri talimatla alınan ifadeleri okunarak, tutanağa yazıldı.

Mahkeme heyeti, davaya bakan hakim izinli olduğu için duruşmayı 12 Haziran'a erteledi.

-"12 Haziran'da beraat kararı bekliyoruz"

Avukat Ercüment Şenol, duruşmanın ardından Kaymakamlık binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, davaya bakan Asliye Ceza Mahkemesi hakimi izinli olduğu karar çıkmadığını söyledi.

Davacı askerlerin talimatla alınan ifadelerinde şikayetlerini geri çektiklerini belirttiklerini anımsatan Şenol, şöyle konuştu:

"Askerler terhis olup memleketlerine gittiği için ifadeleri talimatla alındı. İfadelerinde şikayetçi olmadıklarını, davadan vazgeçtiklerini belirtmişler. Dosya karar aşamasına gelmiştir. Heyet, Asliye Ceza Mahkemesi hakimi izinli olduğu için karar vermek istemedi. 12 Haziran'da karar çıkacaktır. Hukukun işlediği bir düzende inşallah dava beraatla sonuçlanacaktır."

-"Çürümüş sistemi afişe ettiler"-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin de Türkiye'de kadınların haksızlıklara karşı direniş göstermesinin gurur verici olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Edirne'de sağlık sistemini Dilek kardeşimiz afişe etmiştir. Uludere'de kadınlarımız, annelerimiz yine bir sistemi çürütmüştür. Antalya'daki 2B direnişini yapan kadınlarımız yine sistemi çürütmüştür. Ama Leyla kardeşimiz bu işin sembolü olmuştur. Türk kadını ayağa kalkmıştır. Çürümüş sistemi afişe ettikleri için Leyla'nın huzurunda bütün kadınlarımızı tebrik ediyorum."

Tekin ve beraberindekiler, HES çalışmalarının yapıldığı Bağbaşı beldesindeki Ödük Vadisi'ne geçerek köylülerle sohbet etti. - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Güvenlik Güçlerine Hakaret Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement