Erzurum'da Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Kültür Sanat

Erzurum\'da Kültür Sanat

Erzurum Devlet Tiyatrosu, Adviye Abla ile Alaaddin'in Sihirli Lambası adlı çocuk oyununu seyirciyle buluşturacak.

15.01.2015 09:50  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT) "Adviye Abla" ile "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı çocuk oyununu seyirciyle buluşturacak.

Can Utku'nun yazdığı, Şahap Sayılgan'ın yönettiği "Adviye Abla" oyununda, Fatma Nazlı Polattaş ve Merve Gül rol alıyor.

Oyunun, dekor tasarımını Savaş Çevirel, giysi tasarımını Funda Karasaç, müziğini Gözde Kılınç, ışık tasarımını Şükrü Kırımoğlu, sahne amirliğini Çiğdem Kaplan üstleniyor.

Otuzlu yaşlarının ortalarında iki kadının anlatıldığı oyunda, karakterlerden biri iyi bir anne, diğeri başarılı bir avukat, ikisinin de adı Adviye. Üstelik bundan çok daha fazla ortak noktaları var. Günün birinde ve hiç beklenmedik biçimde karşılaşmaları onları kendi geçmişlerine doğru birer yolculuğa çıkarıyor ve hayatlarının daha önce farkında olmadıkları birer yüzünü keşfediyorlar.

"Adviye Abla" oyunu bugün ve yarın 19.30'da, cumartesi günü ise 14.00 ve 19.30'da seyirciyle buluşturulacak.

Turgay Yıldız'ın anonimden oyunlaştırdığı, Arif Atalay'ın yönettiği "Alaaddin'in Sihirli Lambası" oyununda, Taner Köse, Kübra Tığtepe, Melike Durak Aras, Emre Yılmaz, Ömer Menteşe, Samet Talaymanf, Ayçin Güvercin, Serkan Yanar, Gülsüm Yalçın, Kadir Çelik, Eymen Atalay, Mert Can Polat, Bilal Hüseyinoğlu, Hilmi Yükseloğlu ve Hakkı Yılmaz rol alıyor.

Enes Özgeriş'in ışık kumanda, Hakan Babaoğlu'nun sahne amirliğini, Selim Cinisli'nin dekor, Ceren Karahan'ın giysi ve Duran Güngör'ün ışık tasarımlarını üstlendiği oyunda anlatılan konu şöyle:

"Annesi ile yoksulluk içinde yaşayan Alaaddin'in karşısına bir anda on parmağında on marifet olan bir cin çıkar. Bu sırada kral kızını evlendirecek bir aday aramaktadır. Alaaddin ise prensesi rüyasında görür ve ona karşı sevgiyle dolar ancak Alaaddin tek başına prensesin sevgisini kazanmak istemektedir. Bakalım Alaaddin cinin yardımı olmadan kralı ve prensesi etkileyebilecek mi? Kalabalık kadrosu, etkileyici müzik ve danslar yer almaktadır."

Oyun, salı ve çarşamba günü saat 14.00'te sahnelenecek.

Erzurum Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nde de cumartesi ve pazar günü Erzurum halk oyunları ve Erzurum barı eğitimi verilecek. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement