Erzurum'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Kültür Sanat

Erzurum\'da Kültür Sanat

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Uçurtmanın Kuyruğu" ve "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı oyunları seyirciyle buluşturacak.

12.02.2015 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Uçurtmanın Kuyruğu" ve "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı oyunları seyirciyle buluşturacak.

Savaş Dinçel'in yazdığı, Semih Çelenk'in yönettiği "Uçurtmanın Kuyruğu" adlı oyunda, Levent Aras ve Emrah Keskin rol alıyor.

Dekor tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını İzzettin Biçer, kostüm tasarımını Funda Karasaç'ın üstlendiği oyunda, kendisini geliştirememiş, bireyselleşememiş ve baba gölgesinde kalmış bir insanın geçmişe dönerek, kendi travmalarıyla yüzleşmesi anlatılıyor.

Oyun, yarın saat 19.30'da, cumartesi günü ise 14.00 ile 19.30 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşturulacak.

- "Alaaddin'in Sihirli Lambası"

Turgay Yıldız'ın anonimden oyunlaştırdığı, Arif Atalay'ın yönettiği "Alaaddin'in Sihirli Lambası" oyununda, Taner Köse, Kübra Tığtepe, Melike Durak Aras, Emre Yılmaz, Ömer Menteşe, Samet Talaymanf, Ayçin Güvercin, Serkan Yanar, Gülsüm Yalçın, Kadir Çelik, Eymen Atalay, Mert Can Polat, Bilal Hüseyinoğlu, Hilmi Yükseloğlu ve Hakkı Yılmaz rol alıyor.

Enes Özgeriş'in ışık kumanda, Hakan Babaoğlu'nun sahne amirliğini, Selim Cinisli'nin dekor, Ceren Karahan'ın kostüm ve Duran Güngör'ün ışık tasarımlarını üstlendiği oyunun konusu şöyle:

"Annesi ile yoksulluk içinde yaşayan Alaaddin'in karşısına bir anda on parmağında on marifet olan bir cin çıkar. Bu sırada kral kızını evlendirecek bir aday aramaktadır. Alaaddin ise prensesi rüyasında görür ve ona karşı sevgiyle dolar ancak Alaaddin tek başına prensesin sevgisini kazanmak istemektedir. Bakalım Alaaddin cinin yardımı olmadan kralı ve prensesi etkileyebilecek mi?"

Oyun, 15-18 Şubat tarihlerinde saat 14.00'te sahnelenecek.

Erzurum Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinde de 14-15 Şubat'ta saat 10.00 ile 18.00 arasında "Erzurum halk oyunları ve Erzurum barı" eğitimi verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement