Erzurum'da mehterli hasat bayramı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da mehterli hasat bayramı

ERZURUM'da mehterli hasat bayramı düzenlendi.

18.08.2022 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM'da mehterli hasat bayramı düzenlendi. Pasinler ilçesine bağlı kırsal Alvar Mahallesi'ndeki etkinlikte, mehter takımının 'Hücum Marşı'nı çalmasının ardından biçerdöverin buğday tarlasına girmesiyle hasat sezonu başladı.

Pasinler ilçesine bağlı Alvar Mahallesi'nde düzenlenen 'hasat bayramı' ile hasat sezonu başladı. Vali Okay Memiş, eski İçişleri Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar'ın yanı sıra çok sayıda çiftçinin katıldığı hasat bayramı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı. Buğday tarlasındaki konserine 'Ceddin Deden' marşıyla başlayan mehteran, ardından 'Bayrak Marşı'nı seslendirdi, Hücum Marşı'nı çaldı. Davetlilerin de coşkuyla dinlediği marş sonunda, biçerdöver, buğday tarlasında hasada başladı. Davetliler, bir süre biçerdöverle yapılan hasadı izledi.

?'VERİLEN DESTEKLER HİÇBİR ŞEKİLDE BOŞA GİTMEDİ'Çiftçinin bir yıllık alın terinin, emeğinin, umutlu bekleyişinin ve edilen duanın karşılığını aldığını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Erzurum'un yaklaşık 870 bin büyükbaş, 1 milyon küçükbaş hayvan varlığının yanında 460 bin hektar, yani 4 milyon 600 bin dekar tarım alanı ile çok büyük bir tarımsal üretim potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Yaklaşık 1,5 milyon dekar alanda hububat, 1 milyon dekar alanda yem bitkisi, 34 bin dekarda patates, 45 bin dekarda ayçiçeği ve 21 bin dekarda şeker pancarı üretimi yapıldığını belirten Akar, şunları söyledi:

"Bakanlığımızca 2021 yılında 370 milyon TL, bu yıl şimdiye kadar 331 milyon TL destek ödemesi yapıldı. Yıl sonuna kadar en az 400 milyon destek ödemesi yapmış olacağız. Sadece son 4 yılda yaklaşık 60 milyon TL bütçeli 95 proje uygulanmış ve yaklaşık 500- 600 milyonluk katma değer sağlanmıştır. Bu projeler kapsamında bin 380 ton yem bitkisi, 2 bin 350 ton buğday, 75 ton yulaf, 52,5 ton Hınıs- İspir ve Narman fasulyesi, 7 ton ayçiçeği ve 21 ton nohut tohumu, 166 bin adet ceviz ve dut fidanı, 1 milyondan fazla sebze fidesi alınarak çiftçilerimize dağıtılmıştır. Sertifikalı tohumluk üretimimiz büyük artış gösterdi. Buğdayda 200 kilo olan verim, yüzde 80 artırılarak 360 kilograma çıkarıldı, Bu da yaklaşık 160 kilogram artış ve 1milyon dekarda 1 milyar 120 milyon kazanç demektir. Yem bitkilerinde; 556 bin dekar olan üretim alanı yüzde 70 artırılarak 947 bin dekara, 830 bin ton olan üretim miktarı yüzde 130 artırılarak 1,9 milyon tona çıkarıldı. İlimizin 20 yıl önce 735 milyon TL olan tarımsal üretim değeri 14 kat artırılarak 10,1 milyar TL'ye çıkarıldı. Yani verilen destekler hiçbir şekilde boşa gitmedi heba olmadı, ülke adına ilimiz adına fazlasıyla katma değere dönüştü."


Erzurum\'da mehterli hasat bayramı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da mehterli hasat bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.

  • Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi
    11:38 Aydın'da bir okulda tavuklu pilav zehirlenmesi

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan etkinlikte yedikleri tavuklu pilavdan zehirlenen 49 öğrenciden 45'i taburcu edildi. Öğrenciler, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı ve polis olayla ilgili inceleme başlattı. Aydın Valiliği ise okullara ikinci bir emre kadar etkinlik düzenlememe talimatı verdi.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir kamyonet çarpıştı. Kazada hafif yaralanan 9 öğrenci, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Öğrencilerin tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.


Advertisement