Erzurum'da "Nitelikli Yağma" Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da "Nitelikli Yağma" Davasında Karar

Erzurum\'da "Nitelikli Yağma" Davasında Karar

Yağma olayına karıştıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanığa 40'ar yıl hapis cezası verildi

13.11.2013 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da nitelikli yağma olayına karıştıkları iddiasıyla yargılanan 2 sanık, 40'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Kurbani Özcan ve Murat Ağdaş ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklar, suçsuz olduklarını, olaya karışmadıklarını, kimseyi zorla alıkoymadıklarını ifade ederek, yağma yapmadıklarını savundu.

Sanık Kurbani Özcan'ın avukatı Sezai Erdoğan, gerek polis gerekse savcılık ve mahkemede alınan ifadelerde müvekkilinin suçlu olduğuna dair görüşlerin yer almadığını belirterek, " Doktor raporlarında, mağdurların tamamında da darp cebir bulunmadığı ortadadır. Şahısların hiçbir zorlama olmadan otostop yaptıkları sırada araca binmiş ve rızalarıyla indikleri ortadadır. Ayrıca cep telefonları yapılan inceleme sonucunda ikisi arka koltukta, biri de torpido gözünde bulunmuştur" dedi.

Savcı Hüseyin Ayyayla'nın, esas hakkındaki mütalaasını okumasının ardından mahkeme heyeti, sanıklar Özcan ve Ağdaş'a, "nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 40'ar yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.

Olay

Sanıklar Kurbani Özcan ve Murat Ağdaş, 14 Haziran 2013'te kent merkezinde otostop yapan 6 kişiyi araçlarına aldıktan sonra Dadaşkent ve Olimpiyat Köprülü kavşağı mevkilerinde 3 kişinin cep telefonunu alarak, yağma uygulayıp hürriyetlerinden yoksun bıraktıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da 'Nitelikli Yağma' Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement