SPOR Erzurum'da "Winter Games" heyecanı - Son Dakika
Güncel

SPOR Erzurum'da "Winter Games" heyecanı

SPOR Erzurum'da "Winter Games" heyecanıOktay POLAT / ERZURUM, (DHA)- Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Erzurum, 2011 UNIVERSIADE ve EYOF 2017'den sonra 2023'de de Dünya Liseler Kış Oyunları'na (Winter Games) ev sahipliği yapacak.

09.04.2022 14:05  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPOR Erzurum'da "Winter Games" heyecanı

Oktay POLAT/ ERZURUM, (DHA)- Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Erzurum, 2011 UNIVERSIADE ve EYOF 2017'den sonra 2023'de de Dünya Liseler Kış Oyunları'na (Winter Games) ev sahipliği yapacak. Erzurum'a gelen heyet gezdikleri spor tesislerinden memnun kaldıkları öğrenildi.

Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri ile buz hokeyi salonları, curling ve kayakla atlama kulesi gibi önemli tesislere sahip olan Erzurum birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor. İlk olarak 2011 Dünya Kış Üniversite Oyunlarında büyük bir başarı gösteren Erzurum, 2017'de de Avrupa Gençlik Olimpik Festivali'nde (EYOF) aynı başarıyı sergiledi. Bu iki büyük organizasyonun ardından 2023 yılında 11-18 Şubat tarihleri arasında yapılacak ve 30 ülkeden yaklaşık bin sporcunun katılacağı Dünya Liseler Kış Oyunları'na (Winter Games) ev sahipliği yapacak.

Erzurum'da organizasyonların yapılacağı tesislerde incelemelerde bulunan Dünya Okul Sporları Federasyonu Yarışmalar Teknik Direktörü Josip Kosutik, Dünya Okul Sporları Federasyonu Kayak Teknik Komite Başkanı Yardımcısı Paavo Neal, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ömür Karakullukçu, Erzurum Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, buz salonları, buz hokeyi salonu, atlama kuleleri, curling salonu, kandili kayaklı koşu ve biatlon tesislerinde incelemelerde bulundu.

Okul Sporları Federasyon Başkanı Doç.Dr.Ömür Fatih Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Erzurum'dayız, Erzurum'da inşallah 2023 yılında okul sporlarının 'Winter Games' adıyla bilinen Gymnasiade Winter Games'i gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki Şubat ayında, muhtemelen 11 ile 18 Şubat tarihlerinde Erzurum'da yaklaşık 30 ülkeyi, yaklaşık 1000 tane sporcuyu misafir etmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda teknik incelemelerde bulunmak adına Uluslararası Buz Sporları Federasyonu Yarışmalar Koordinatörü Josip Bey, aramızda ve yine Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Teknik Komite Başkanı Paavo misafirimiz. Önce buz paten pistini gezdik. Şimdi curling alanında incelemelerde bulunuyoruz. Zaten Erzurum hepimizin bildiği gibi olimpik düzeyde özellikle kış sporları alanında dünyanın en iyi tesislerine sahip. İnşallah Erzurum'un da sahip olduğu organizasyon birikimini ve kimliğini, tesis alt yapısını, organizasyonda en iyi şekilde ortaya koymaya çalışacağız. Arkadaşlarımız tesisleri mesela biraz önce buz patenine girdik. Kapıdan 'Tamam artık içeriye girmeye gerek yok, burada noktalayabiliriz' dediler. Tesisleri o kadar beğendiler" dedi.

Curling salonunu gezerken burada atış yapan ve heyetle birlikte selfie çekilen Dünya Okul Sporları Federasyonu Yarışmalar Teknik Direktörü Josip Kosutik ise şunları söyledi:

"Erzurum'da ve burada bulunmak büyük bir onur. Özellikle de kış sporları şehri olan Erzurum'un bu konuda, ne kadar iyi olduğunu, tarihini ve kültürünü biliyoruz. Biz de organizasyonun Erzurum'da düzenleneceğinden mutluyuz. Bir sıkıntımız yok.?

SPOR Erzurum\'da "Winter Games" heyecanı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SPOR Erzurum'da 'Winter Games' heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.

  • Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu
    10:36 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da KAYMEK kursiyerleri ve esnaflarla buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı'da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Advertisement